2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 彩虹汽泡Online 《彩虹汽泡》心得區 彩虹汽泡冷知識(28/8更新)
go

彩虹汽泡冷知識(28/8更新)

1.如果唔想數D大量GE物件(E.G.幻石)...但係又要知道自己有幾多...可以將物品拉入快捷鍵...咁就一眼睇曬自己有幾多個樣物件...

2.1日VIP好好用(一般係商城小遊戲童趣戳戳樂可以得到)...如果係想用VIP黎做日任搵$...可以係個日11:XXPM用VIP...交曬任之後又可以用番個1日VIP做日任搵$...用E個方便姐係可以1日VIP搵2日VIP GE$...

3.想行路好似騎乘咁快?...搵個有騎乘GE人做列長...跟隨曬之後列長行下...之後隊員放棄跟隨之後就可以行得好似騎乘咁快...

4.彩虹城搭天鵝船...1人份量星星...2人份量可因...如果想係可因特快車時間以外...搭搭交通工具靠運氣搵可因...搭彩虹城搭天鵝船可以為你節省星星...

5.高森可以有多重效果...2個自然同回合出完高森...可以接TAB...確實會有2重高森效果...(3重或以上未見眼證實過)...但要高森不同LV...E.G.4LV+5LV=雙重...5LV+5LV=單重

6.表情符號可以用碼打出黎...E.G. |01 OR |25 OR |50 ...數字分別是1-50...表情符號格最左上為1...最右下為50...

7.用綁定分子改裝...用綁定產物餵寵...均不會令裝OR寵變成綁定...

8.寵物活力變0只可以去彩虹城中間搵寵物醫生打針加番1活力(而非加滿)...而1以上活力則需餵食活力物品補充...另外...寵物昏迷會扣活力...

9.每個攤位都有攤位標記...見到心頭好又想睇下仲有冇其實攤位平D唔想買住...請善用

10.家族徵收活動...物品所得分數...分別...白=1...綠=2...藍=3...紫=4...即睇色定分...

11.E隻GAME最多只可以9開...唔想LAG就可以係...系統>顯示設定>(精簡)畫面表現...(近)可視範圍...(關)玩家顯示...

12.免費回MP大法...當你冇曬MP時...又有法術活化...玩完水果大戰一定滿MP出番黎...

13.戰鬥稱號要用先有能力加成...

14.40LV或以上的產物會扣耐用2 OR 4一次...

15.工作時...最好在工具耐用用完前...在黃字停上工作...以免浪費白字的累積經驗值...

16.清怪想快速...請定位技先出(E.G.多金)...變位技後出(E.G.重力系列)...

17.裝的能力有得計...綠裝=白裝X2...藍裝=白裝X3...紫裝=白裝X4...

18.人類同精靈游水會游蛙式...矮人會游狗仔式...

19.工作製作...製作一次會有10個物品...而唔係1個...

20.放綁定工作產物比NPC…比…放非綁定工作產物比NPC搵得多可因/星星…

21.善用綁定萬能/可因工具搵可因/星星…用完非綁定萬能/可因工具工作生產…開住銀行加工…每次加工最尾一下將身上GE非綁定萬能/可因工具…同…銀行內GE綁定萬能/可因工具對調…即可得到綁定加工產物…

22.放29LV或以下GE工作產物比NPC會得到星星…放30LV或以上GE工作產物比NPC會得到可因…

23.幻獸系GE攻擊技可以破金剛結界…(聽聞黎…唔清楚真唔真…同…唔清楚係邊招…)

24. 野生寵有1/2倍屬偏能力…有1/2倍族偏能力…有0/1倍其他能力…有10/15/20倍HP…有1/2/3倍MP…(聽聞倍數同成長系數有關…)

25.後期自然系高森冇咩大作用…因為出完高森都俾怪扣最少百位數…反而獸化寵GE降物/魔攻技十分有用…出完D怪約扣人個位數…因為後期有怪識聖靈/D怪好勁…

26.後期一隊盡可能有最少2個識復活GE隊員…(其中一個原因如下…)

27.後期自然系解毒冇咩大作用…因為有怪1下毒扣人1500HP到…最後點都要復活…(聽聞黎…)

28.可因特快車活動…彩虹城環城小火車…西站比東站多人…買完西站票如要等幾班…可以立即去東站買票…有機會一連直落搭2次…

29.可因特快車活動…並不會發生”卡車”事件…只係畫面顯示問題…事實上會如常搭完…

30.後期盡可能有無視防禦GE攻擊技…因為D怪好高防…

31.40LV MP水同50LV MP水…計番出黎係一樣價錢…

32.10LV HP野同20LV HP野…計番出黎係一樣價錢…

33.一開頭輸入帳號密碼個個畫面…有隱藏版本…係有本書合埋左放係一張枱上面…(我彈機個時成日會彈去E個畫面…)

34.寵物可以分為…金…木…水…火…土…火…闇…特殊…8個屬性…(來源請睇官網…故事起源…)

35.未來玩家可能可以係彩虹碼頭擁有自己GE屋…叫…糖果屋…可以買家具…養家寵…佈置自己GE糖果屋…(來源請睇官網…故事起源…)

36.未來玩家可能可以合力建設家族莊園…建設家族別墅…生產唔同GE產物…(來源請睇官網…故事起源…)

37.未來可能會有…天上人間…縮小世界…玩具王國…等等…GE新冒險區域…(來源請睇官網…故事起源…)

38.5位彩虹戰士均為女性…1人頖…2精靈…2矮人…

打唔曬...再有再更新...一早知曬GE玩家就俾D機會未知曬GE玩家睇...THX...希望幫到大家
(28/8/2010更新)

唔該晒樓主
雖然好多都知
但係都辛苦晒你打咁大段野出黎

2個高森真係O左@@

原來E隻GAME最多只可以9開
我E家先知

仲有.

打保戰係 入兩條友 先分一隊

原帖由 ULTRAMAN1 於 10-6-30 02:26 PM 發表
仲有.

打保戰係 入兩條友 先分一隊

唔明,你係咪想講分組係紅白紅白/白紅白紅咁黎?
(雖然我唔覺得有d咁既規則...)

wow@@""....有d真係唔知...唔c唔知@@thx樓主

9開既人一定係用超級電腦玩...
隻game超食資源

解答左我綁定同唔綁定既問題
THX =)

2個高森係咪+得高防d?

9開 - -邊個做到

樓主,我想講有d地方錯左
高森如果想要雙重效果,必須要森林祝福唔同等級先可以有雙重效果
即係,如果2個人放高森,1個森林祝福等級5Lv,另1個係4Lv,先會有雙重效果
但係,如果2個人放高森,2個森林祝福等級都係5Lv,就唔會有雙重效果出現

原帖由 RainBoW* 於 10-7-7 06:29 PM 發表
樓主,我想講有d地方錯左
高森如果想要雙重效果,必須要森林祝福唔同等級先可以有雙重效果
即係,如果2個人放高森,1個森林祝福等級5Lv,另1個係4Lv,先會有雙重效果
但係,如果2個人放高森,2個森林祝福等級都係5Lv,就唔 ...

哦...明白...THX你:)

原帖由 abcABC234 於 10-7-6 01:30 PM 發表
2個高森係咪+得高防d?

冇錯...俾怪打係一D都唔痛:)

騎乘果個而家仲做唔做到?

原帖由 itachik 於 10-7-10 07:28 PM 發表
騎乘果個而家仲做唔做到?

我冇親身試過...唔係好知...SORRY

估唔到wo..

玩過星曲WEB

謝謝, 真的好多都唔識

19.工作製作...製作一次會有10個物品...而唔係1個...
咩黎唔明

原帖由 盜狼之誘惑 於 10-7-14 09:16 AM 發表
咩黎唔明

工作中...製作...姐係整HP MP野...整一次會有10個物品...姐係10個HP MP野...

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 11:44 PM , Processed in 0.040046 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存