2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 鼠兔樂園 我家的寵物
go

我家的寵物 [複製鏈接]

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

點解刪我個post >.< 我係度唔識upload相片 問都唔問下就刪人個post有冇搞錯

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 kathy920 於 10-8-1 12:34 AM 發表
點解刪我個post >.< 我係度唔識upload相片 問都唔問下就刪人個post有冇搞錯

你唔係post相 你係post左另一個論壇網址 而經詢問過區版版主 佢睇過你依個post後 必須處分

唔識post相可以先問 我們教左後 你可以隨帖補上相片圖就ok 好簡單既程序 但係論壇post其他論壇網 基本上好多大型論壇都係會處理的 基本玩壇知識

而違規情況之下 版主不需問你任何原因就可即時處理的

壇規:
一] 嚴禁宣傳/連結其他論壇 :
所有其他相同性質之論壇或討論板均嚴禁宣傳~

「宣傳」定義 :「宣傳」就是 使用重要的符號或文字來提供消息,
運用故事、謠言、報導、圖片或其他形式的傳播來指示其他途徑,
透過以上之方式以顯示途徑指示/暗示會員可獲得其他途徑接觸別的論壇~

「連結」定義 :「連結」就是於簽名檔裡, 頭像圖裡或個人資料中,
嚴禁含有以上「宣傳」定義之一切途徑顯示, 若有其他網址連結,
其網址/網頁內亦不可包含相同性質之論壇連結在內, 否則亦算犯規~

「相同性質」定義 : 其討論區內容與本壇相類似, 有不同類別的分版,
亦即是 "綜合論壇" 之特質的討論區, 及以網上遊戲為主的討論區~

另外post相教學

唔係你post我都唔知個版規囉 講真有幾多個人係論壇度post野答野會睇左版規先呀 真係違規刪左都唔緊要 我都接受 當然你地版主見到違規會員刪post係啱係盡責 不過刪左後起碼警告下比人知道錯乜丫 但係冇人話比我知咩事囉 同埋我岩岩睇完你比我條link都唔識咩係免費空間 請問麻煩你可以比一個我嗎

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 kathy920 於 10-8-1 04:16 PM 發表
唔係你post我都唔知個版規囉 講真有幾多個人係論壇度post野答野會睇左版規先呀 真係違規刪左都唔緊要 我都接受 當然你地版主見到違規會員刪post係啱係盡責 不過刪左後起碼警告下比人知道錯乜丫 但係冇人話比我 ...

國有國法 壇有壇版 每個論壇都有壇規 每個版都有版規的

而我地處理就一定要的 而扣分時亦有會系統pm出的 而我本人做事更會隨帖說明

版規壇規不是第一天的事 會員應該自行參閱版規 不是版主每次都要提醒的 而我們通常做法就是扣分 而警告呢會比較少用 因為5次就會禁言

而基本上普通違規 我會刪帖或扣少量績分 但你違規的是post其他論壇 這是違反壇規你要明白到 這是每個大型論壇的死點 所以更不用多說就直接處分\

=============================================================================

post圖的事 你試用依個網站
http://upload.trend.hk/

測試一次

原帖由 kathy920 於 10-8-1 04:59 PM 發表

嗯 post圖就好勒 而其他連帖我就刪了 因為唔可以咁連帖的

鬼皇好有正義感
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 05:19 AM , Processed in 0.034431 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存