2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 埃索度王國 Desperado公會貼 (慶賀公會建立一週年1-8-2011 ...
go

Desperado公會貼 (慶賀公會建立一週年1-8-2011)[未更新06-2-2012]  

十週年勳章(賀詞)

Desperado

公會有定期活動-按此[已開放]
本團歷史 :
       在2010年08月01日Desperado重組 
       各因永世諾言解散而轉國者皆回到藍國 部隊骨幹成員隨之回流~
                     公會再於2011年05月15日再次重組

收生表格 : 名稱(必填)
       職業(連階級):(必填)
       入團後的抱負:(可填)
       每天能上線的時間:(必填)
       推薦人: (如有現職於本團的團員推薦,請填上推薦人名稱)[優先權]
       入團時間:何時有空上線等副隊/隊長收你(必填)
            回貼後5天內可得回復.不便之處.敬請見諒

備註:   1.)所有申請如獲接納,團長會在該帖內回覆。
      2.)如申請後未獲通知者,可能代表閣下申請格式不符或不合符申請資格,請查明原因後再重新申請。
      3.)團員應該是誠實守信、樂於助人、大公無私的表率,同時要有良好的品德。
      4.)凡被發現利用(分身)作出申請者,將即時取消資格兼踢出團。
      5.)本團現已使用vent。
      6.)目前為止只有70空位。(2011-05-30)

louissham(前Diamond副隊)給我們的訓話:
提升整體團員的個人技術和合作性,
勝過公會的知名度。
擴地技巧和HP與消耗點的控制都十分重要。
【紫焰】(前Tetrachord副隊)給我們的秘笈:
1. 戰士問題:
見敵人被暈...就忘記自己責任,結果5,6隻一齊比人火d....
解決方法:
見人被暈,應先看周圍環境,對面是否有人來集火...如果有~~應先在被暈的人旁邊扮打, 但描準後面救人的無痛忍,佢地一過黎就巨龍佢地
讓我方的火法作主力輸出~因戰士只能作吹風或巨龍救人, 但火法可將敵人全數燒到, 我方戰士壓上去,更令被暈的人無退路~
還可以因為敵人焦點不在你, 而偷襲將敵人 擊殺~
2. 連技問題:
我團經常連不到技..何謂連技? 用攻擊將敵人一直打到硬直狀態直至死亡....相信你地都知,但做唔到~我唔係尾刀準,我只係不斷做連技,我唔係每次都尾刀~~有時會係中段連技的輸出者~~
3. 拆塔問題:
每次壓線拆塔~總係有法c黎幫手拆.....戰士去左殺人....結果被人好快就壓回來....法c有控場技...能拖能磨....但打塔得果少少....唔去控場黎打塔做咩?
4. 雷法問題:
雷法蓋傷並不是問題,但必須蓋得有道理....
我方戰士被暈之後....敵方一定集火, 能救人的2種方法,1. 上面提到的戰士巨龍法....2. 就是雷d救人...
雷法最值得在團隊入面的原因之一,除左磨血開技~就是救人....因為只有你地既距離能"準確地擊中對方火法們以中斷對方集火"
還可以令對方倒地或扣大量血~如果對方倒地,起身時大概我方既戰士都抗暈了~~
如果對方不倒地,"硬食"...大概會被你打走一半的血量...此時我方戰士醒來~如果還有一半以上血量~巨龍去人堆(因為已抗暈)
大概能將人堆的血都磨光...
5. 弓手的神秒責任:
敵方既盾戰點解咁惡?? 因為你地冇keep住幫佢dot!! 你既火箭打唔跳既盾戰其實係好易中..如果佢地係咁跳...就加埋毒箭[比佢啦= =..只要佢未黎就燒佢....阻佢加血...
每1x秒燒佢一次,對你既影響並不大, 但對盾戰既影響就好大...

我由入團開始就同你地講~~博血既重要~隻game係玩博血....仲有一直接受你地挑戰係為左令你地明白呢d
所以隻game 靠石頭賺錢....有錢加左攻防....就可以自己係博血上有一定優勢.....石頭既重要性就係呢度~

另外我想睇醒本團既戰士們.....戰士既攻擊時機只有一個....就係死角攻擊~~(抗暈中的30秒除外)
所以戰士們係前方未出攻擊時的職責只係"引開敵方炮火" 以及 "尋找死角" 以及 "令我方後防安全輸出"
所以記得...戰士的命唔係你地自己既....係個團既....如果你想犧牲...就搵個敵盾戰博死佢....
因為盾戰既命比你重要~ 敵方冇左盾戰~~我方雙手戰的死角將會多出"十倍"

承上題= =
何謂死角攻擊:
即是確保敵人的視角範圍沒有你的存在....或敵方焦點不在你~

另外除刀遊以外~~一定要優先解決高輸出職業~~沒有輸出...你比人暈好~~冰好...佢地都冇你辦法~~

一堆字海~~~希望對d團既大家有幫助~~

絕密公開 公會機密文件 http://www.gavie.net/play/movie.php?t=78668

已有 2 人評分Good 收起 理由
不夜ㄨ影 + 1 惡意灌水
~殘兵~ + 1 你估下我係邊個

總評分:  Good + 2   查看全部評分

笑傲無雙

藍國之心
39lv 5星戰
上線時間:我諗冇

5.)本團暫時唔會用vent。
賣點之一

十週年勳章(賀詞)

回復 3# Incoming 的帖子

是係暫時性而已..

原帖由 Incoming 於 10-8-2 12:28 PM 發表
5.)本團暫時唔會用vent。
賣點之一

我地團vent但係都吾係有d人都吾用

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

+油 你地用vent既話我會入團既

(樓主開mic的話)

Desperado萬歲

十週年勳章(賀詞)

回復 7# 血.天使 的帖子

小小的支持 都係我地既動力呀!!多謝-v-!

原帖由 舞公仔 於 10-8-2 11:00 PM 發表
小小的支持 都係我地既動力呀!!多謝-v-!

作為D團一份子 盡應做的本份

做咩sd sms比我?
對唔住我e家慣左去開槍已經少左玩

開槍

十週年勳章(賀詞)

竟然係cs-_-" 你....

十週年勳章(賀詞)

我冇玩一排姐 /~\ 唔洗重組呀MA (小聲)

a_a

多左人識玩
少左人掛水
少左人亂擴
不過死榜

原帖由 均哥 於 10-8-4 12:50 AM 發表
多左人識玩
少左人掛水
少左人亂擴
不過死榜

殺榜 人傷榜

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

我是來亂的

十週年勳章(賀詞)

原帖由 血.天使 於 10-8-3 10:26 PM 發表
a_a

很利害的呃分 ._."

原帖由 電人曉斃 於 10-8-3 03:24 AM 發表
做咩sd sms比我?
對唔住我e家慣左去開槍已經少左玩

灰太郎...(離題

十週年勳章(賀詞)

回復 15# 均哥 的帖子

是關我地都係部隊衫團...又無石頭打/_\
召陣支援又不足呢

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-18 03:58 PM , Processed in 0.041330 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存