2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 海王傳說(81Keys) 《命運之鑰》心得資料區 ~+~+~(原創)龍騎心得(壓等@50)~+~+~
返回列表 發新帖 回覆
go

~+~+~(原創)龍騎心得(壓等@50)~+~+~

今日台服例行維護
突然有感而發
開返個心得po@_@

~轉職前~
你係一個普普通通既人類
建議配點
一開波
點體點到需求3  (因為點到3都係好低lv..呢個時候你打夠係絕對夠打嫁)
之後力敏互點,,一直互點
(你可能話唔夠點..應該都係嫁..不過唔緊要..呢套點轉左槍兵後都受用)
點技方面
生命再生3
回避3
精通裝甲3
沖刺1
強力攻擊3~5(為左方便計算..下面我當你點左5點咁計)

之後你10,20lv都有裝送(P.s. 台版先有,,介左港版..唔知港版有冇)
佢送6裝的
你緊係用啦
基本上轉槍兵前都好易升,,係得一到會卡一卡
就係29~30呢段時間
正常黎講呢到係冇任嫁..只好努力練練練~
升到30啦
會送一件藍武(當然簡槍..因為呢把槍勁過d差唔多lv裝好多)
把槍沖到+2~+3(爆左請買白色槍升到+4)
重會送技能重置石(建議米拎住~點解下面有講)
之後解轉職任~
~心技體冇難度~
輕易轉職~~
~一轉後~
配點同上..keep住點力(因為轉職前一定點唔晒上面既要求)
技能方面:(你應該剩16點)
槍熟練點到4
舞槍點到9
回避升上6(點到呢到應該用晒d點)
~~(之後要點既技)~~
極限3(超強技能)
破甲9
煙遁3  (點解要點?!因為切要時有用&30lv的洗技我叫你左留低^_^)
沖刺升上4(強沖前置)
強沖5
~~(呢到會剩6點)~~
你可以自己亂配(因為有技能重置)
p.s.不建議點風刃斬
有點過既人都知..呢招範圍真係好細..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`
~升lv方面跟住任做~
基本上卡等地方會係44~45呢個位
都係麻煩嫁啦..靠自己吧(建議打南悲)
之後輕易沖上50
~~打血淵升lv ~~
等團果陣請
拖怪>極限>舞槍>舞槍>...>坐低等極限回>拖怪>極限>舞槍>.........
P.S.槍兵係難有人組d~呢方面靠人面廣(你組到坦&ec請自己開團)
~job直沖60~打血淵好易升到~
~解轉職任(56job可以開始做)~
呢次有d難度同麻煩(建議組個ec幫拖..組左就冇乜難度)
P.s.解任中有一到要提提你
一個陪龍散步既任到
龍停低果陣你要用任品吹一吹佢~(點解要提?!因為我低能到中過招lor-_-)
~解完任~變左做龍騎啦><
去拎30lv送既技能重置
再拎埋50lv送既能力重置
配點:
體需求3(見3即停)
力需求7(見7即停)(需求7之後可以拎+7力既稱號)
剩低全敏(應該唔係好多..不過唔緊要)

配技:
生命再生4
魔法再生5(點解點咁多?!你可以試下點前點後既回魔速度分別)
槍熟練6
舞槍9
沖刺4
強沖5
極限3
回避強化3
精通裝甲3
騎乘學習3(聽聞會同精騎一樣快)
馭龍強化4(一定點到4,,100%唔會墮龍)
座龍奔焰9   (超強技)
騎乘攻擊2(升左job  keep住點)

裝備方面
當然用太古裝
有太古裝之前用白裝沖(手套沖火屬)(+4最好,,+3數值唔錯都用得過)
武器買白裝沖火屬(一定要+4當然+4都要數值好啦)
之後搵個武器師幫你整50槍
(一定要6/藍槍)
要既料有:
金錠*3(武器師自己搞)+龍魚鱗 *4(釣龍魚..龍魚加工副產品)+大鋼牙*4(灰暗狼/屍犬有,,之前打到都唔好賣,,盡留..因為好難出)+神秘砥石*2(武器師自己搞)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~完~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

玩過星曲WEB

你有無病-_-
煙遁唔洗+嫁
強沖1就可以
騎乘攻擊2係唔夠嫁@@

原帖由 啊諺 於 10-8-17 04:33 PM 發表
你有無病-_-
煙遁唔洗+嫁
強沖1就可以
騎乘攻擊2係唔夠嫁@@

我叫左留技能重置
轉龍前有技點剩
你一點又何妨?!
我知騎乘2係唔夠
我有打升lv要keep住點

玩過星曲WEB

你唔好做到人地+錯哂點啦

你呢種配點...拎黎升lv..可能得既= =

同埋 up lv..唔洗舞槍都得.. 因為龍騎 up lv 多數都係拉怪..噴火..之後再拉怪 等 cd  ..之後再噴

如果你學舞槍..即係要企定定  頂住d怪..一係你有妖披 一係用極回..極回 又係有 cd 既..咁等法..幾時先 up到 1lv = =?

所以我建議唔好學舞槍9  想學既話..學 1就 夠了..剩返果d 點 學 狂龍爆發 仲好 ..呢招技..up lv  同 戰埸 都好好用

另外..你咁點 我估打副就無人組...如果你話你清怪..就更加無可能..搵狂戰/元導 不是俾你好嗎 ?   

如果你又話你做引手 ..有好多魔龍..好頂過你 ..連有沖下火防 的狂戰..都可以 係血副 同 ec  2人團...到時還需要你嗎?

所以..龍騎要係副本 俾人組..起碼 要學 突刺..  呢招係 計目標的體積..體積越大..傷害越高.. 可以話係 打王專用..

唔好剩係話血副..遲d 你 up 上去.. 打其他副..都需要龍騎..打王..而好多王 都係 體積較大..所以 好多時..都要 組龍騎打

若果..連呢招..都唔學..我諗打副 要人組你..就很難了..

十週年勳章(賀詞)

樓主新手sosad
轉職前
強力3
迴避強化3
沖1
咁樣轉職後可以有成24點技

轉職成槍兵後
舞槍9
迴避強化3 --> 6
極限迴避3
長槍熟煉4
沖1 --> 4
強沖1

岩岩好點晒, 之後有技就點
擲槍1
破甲9
風刃3
回血3

之後點樣點就隨你鐘意

D點鳩到呢:smilie_:): :smilie_:):

原帖由 ︴Sky` 於 10-8-23 08:56 PM 發表
樓主新手sosad
轉職前
強力3
迴避強化3
沖1
咁樣轉職後可以有成24點技

轉職成槍兵後
舞槍9
迴避強化3 --> 6
極限迴避3
長槍熟煉4
沖1 --> 4
強沖1

岩岩好點晒, 之後有技就點
擲槍1
破甲9
風刃3
...

你都係新手sosad
1轉左連回血都唔點
強大
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 04:49 AM , Processed in 0.034798 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存