2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 爬蟲天下 蜥蝪世紀 新手養鬆獅b一問
返回列表 發新帖 回覆
go

新手養鬆獅b一問 [複製鏈接]

岩岩買左隻鬆獅bb..大概2個幾月到..宜家用緊個盞燈係[sun glo 75w]佢個度寫好似有uva.但係唔知咩係uvb..宜家仲有日日喂鈣粉食3-5隻蟀.一日平均照燈13小時32-36度..仲有濕度好重要嗎?係唔係只要比佢乾d會比較好?同埋佢d手腳好似冇咩力咁?成日扒左係度.見佢好似好懶咁..好少郁..正常嗎?定係佢2個幾月係冇乜力?仲有係咪最好唔好成日上手玩?我宜家係用緊木既底材.因為用沙會怕佢食野個陣會食埋d沙.,.最後一問我宜家朝早係喂唐生菜..咁樣岩唔岩?因為我買左一斤..佢有排都唔會食得曬,,放係雪櫃先比較好..定係日日要新鮮?希望各位高手指點下。。因為d鬆獅真係好得意。。好有心機長養^^

UVB  比較好
兩個月大無力  其實係咁  曬太陽
喂鈣粉食3-5隻蟀 呢個幾好
菜可以唔洗經常有  但有都係多一種營養,但唔需要太多  放得太耐對鬆B唔好
底材用沙沒問題  網上好多大大都用沙  用木粒
重要放一個水盤  太乾對佢唔好  要間中 沉下水    水盤要足可以放得佢落  佢會好ENJOY
要有溫濕計  冬天留意氣溫  KEEP30-34度  呢個最緊要  有時間可以買鼠B 6元一隻 補充更多營養不要過多 會肥胖!

楚楚一  上海丝足按摩,足不出户高品味享受,我们全天候为您服务!把轻松`舒适`快乐带给您!无需任何押金订金!官网taosilespa.com电话/微信1:13370271997微信2:shanmo12580,务必同时加,qq:806746818[/c   發表於 16-10-9 10:24 PM

十週年勳章(賀詞)

2-3日鈣粉+維他命
每日最小曬30分鐘太陽 直至 情況好轉

回復 2# *小浩* 的帖子

thz分享 thank

回覆 TIN1115 的帖子

最好用爬沙做底材,食5-8隻蟋同油墨菜切絲落鈣粉
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 10:07 PM , Processed in 0.040155 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存