2000FUN論壇

 

 

搜索
2000FUN論壇 論壇 AVA戰地之王 無法正常執行AVA 乞求高人指點[有圖]
查看: 2296|回覆: 14
go

無法正常執行AVA 乞求高人指點[有圖]

Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5

UID
1479239 
帖子
689 
積分
2557 
Good
44  
註冊時間
09-9-23 
在線時間
204 小時 

笑傲無雙 玩過星曲WEB

發表於 10-12-12 01:15 AM |顯示全部帖子
各位大大你好 我係一個岩岩download左AVA online的無名小玩家

我正想玩AVA之際 問題出現了


首先 我係可以正常地登入帳號



之後 佢就彈左句
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Intel(R) G33/G31 Express Chipset Family硬體中無法進行充分的測試,因此無法正常的進行運作。

                                                           [     確定     ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



當我click左[確定]之後 中間同左上角就彈舊野


之後 就一片黑畫面 成個screen都係黑色

之後 我睇番出面 佢就有個Message

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[AVA.exe:0x4cedad6e:0x1916200]:0x00620890:0x006208F2:0x00620A12:0x0024A720:0x006A4EEC:0x006A4D4F:
0x006A443B:0x006A16FE:0x00267329:0x0084E5EA:0x0084C3EC:0x0084C495:0x0084C590:0x00756C8F:0x02CEE
E60
Would you like to send error messages to developers by email?

                                                        [    是(Y)    ]   [    否(N)    ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


無論我click[是]定[否] 佢最後都係會話
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
AVA.exe發生問題,必須關閉,謹此致歉。
若你方才的工作尚未完成,所使用的資料可能會遺失。

[   除錯(B)   ]                                                     [    關閉(C)    ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



無奈下 我關閉左


我想問

我應該要點做 先可以玩到AVA??????????

求高人指點 小弟感激不盡!!!

[ 本帖最後由 raymondmth 於 10-12-12 01:16 AM 編輯 ]

Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5

UID
254284 
帖子
1538 
積分
2091 
Good
14  
註冊時間
04-8-29 
在線時間
1989 小時 
發表於 10-12-12 01:43 AM |顯示全部帖子
好似多左新人玩AVA,真好

Rank: 3Rank: 3Rank: 3

UID
1903875 
帖子
226 
積分
565 
Good
9  
註冊時間
10-10-1 
在線時間
223 小時 
發表於 10-12-12 05:42 AM |顯示全部帖子
希望 樓主可以 參考 以下 yahoo 知識

http://hk.knowledge.yahoo.com/question/question?qid=7008040601796

希望可以幫到你

Rank: 3Rank: 3Rank: 3

UID
1985695 
帖子
92 
積分
463 
Good
0  
註冊時間
10-12-11 
在線時間
14 小時 
發表於 10-12-12 12:19 PM |顯示全部帖子
我也要求高人指點,我一樣,有時會。

Rank: 3Rank: 3Rank: 3

UID
1985695 
帖子
92 
積分
463 
Good
0  
註冊時間
10-12-11 
在線時間
14 小時 
發表於 10-12-12 12:19 PM |顯示全部帖子

Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5

UID
1955651 
帖子
1640 
積分
2227 
Good
130  
註冊時間
10-11-15 
在線時間
719 小時 
發表於 10-12-12 01:19 PM |顯示全部帖子
g31夠鬼玩ava咩

Rank: 2Rank: 2

UID
1215192 
帖子
151 
積分
123 
Good
2  
註冊時間
09-2-2 
在線時間
45 小時 
發表於 10-12-12 01:25 PM |顯示全部帖子
請Update你的電腦

Rank: 7Rank: 7Rank: 7Rank: 7Rank: 7Rank: 7Rank: 7

UID
242820 
帖子
4866 
積分
6786 
Good
241  
註冊時間
04-8-10 
在線時間
2531 小時 

十週年勳章(賀詞)

發表於 10-12-12 08:17 PM |顯示全部帖子
買張外顯先講LA

Rank: 10

UID
1981337 
帖子
395 
積分
393 
Good
46  
註冊時間
10-12-8 
在線時間
107 小時 
發表於 10-12-13 11:35 AM |顯示全部帖子
原帖由 raymondmth 於 10-12-12 01:15 AM 發表
各位大大你好 我係一個岩岩download左AVA online的無名小玩家

我正想玩AVA之際 問題出現了


首先 我係可以正常地登入帳號


之後 佢就彈左句
---- ...


樓主~應該係硬件方面不足既問題。>"<
如果樓主有買我地官方既產品包~
不妨考慮用裡面既優惠券買番張新卡
裡面有張HK450既卡都唔錯的>"<

Rank: 4Rank: 4Rank: 4Rank: 4

UID
1705051 
帖子
445 
積分
1458 
Good
5  
註冊時間
10-4-23 
在線時間
91 小時 

十週年勳章(賀詞)

發表於 10-12-13 06:06 PM |顯示全部帖子
原帖由 請勿按下 於 10-12-12 01:19 PM 發表
g31夠鬼玩ava咩

Rank: 3Rank: 3Rank: 3

UID
1916929 
帖子
492 
積分
767 
Good
23  
註冊時間
10-10-12 
在線時間
210 小時 
發表於 10-12-13 06:16 PM |顯示全部帖子
我用GEFORCE GTS 450 都會彈依句
有無人知點解決..

Rank: 2Rank: 2

UID
1978887 
帖子
81 
積分
82 
Good
0  
註冊時間
10-12-6 
在線時間
4 小時 
發表於 10-12-13 07:26 PM |顯示全部帖子
原帖由 Syberia 於 10-12-13 06:16 PM 發表
我用GEFORCE GTS 450 都會彈依句
有無人知點解決..


你有冇UPDATE DISPLAY DRIVER呀?冇就去UPDATE下啦~

Rank: 3Rank: 3Rank: 3

UID
1916929 
帖子
492 
積分
767 
Good
23  
註冊時間
10-10-12 
在線時間
210 小時 
發表於 10-12-13 09:49 PM |顯示全部帖子
原帖由 天人合一 於 10-12-13 07:26 PM 發表


你有冇UPDATE DISPLAY DRIVER呀?冇就去UPDATE下啦~

試試先 唔該你

Rank: 2Rank: 2

UID
1978887 
帖子
81 
積分
82 
Good
0  
註冊時間
10-12-6 
在線時間
4 小時 
發表於 10-12-13 11:35 PM |顯示全部帖子
原帖由 Syberia 於 10-12-13 09:49 PM 發表

試試先 唔該你


希望幫到你啦~

Rank: 1

UID
1998674 
帖子
1 
積分
Good
0  
註冊時間
10-12-23 
在線時間
0 小時 
發表於 10-12-25 09:26 PM |顯示全部帖子
安, 我是台灣玩家!
我自己也有這問題,建議您加裝高階顯示卡...
顯示卡等級不足會被阻擋

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 1 GMT+8, 14-10-24 07:14 PM , Processed in 0.129531 second(s), 14 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X1.5.1

© 2001-2010 Comsenz Inc.