2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Soul of Magic 魔法物語 《魔法物語》心得區 上古捲軸- 升級攻略X法師攻略
go

上古捲軸- 升級攻略X法師攻略 [複製鏈接]

角色名稱:精銳高登仔

以目前既情況睇黎官方改王係事在必行

所以速升方法再唔係刷王而係刷鬥獸

解任升lv果d唔洗講大家都識啦

入到鬥獸你夠攻當然企中間清

如果唔夠攻我建議你利用鬥獸場內既加攻機關一般食完都能夠兩野一隻

但加攻時間只有20秒要好好把握因為30秒可以食一次所以係又快又方便

而出怪係60秒一次

千奇唔好企中清如果打同lv怪你死緊了

副本可以刷到裝但鬥獸一樣得

刷完d黃裝拎去沖再打副本裝亦得

同埋因為佢既工作技巧係共通的

所以多d汁鐵礦樹汁藥草等物料

及早升夠lv學精鍊咁到時唔洗怕無藍裝

以上係我玩法師既心得

但其他職業應該都受用

技能入門

你要記住法師一階攻擊技有兩種的

一種係爆發系一種係疑聚

由於早期點數係唔足夠建議專注學一種系打

我認為二階技都係一樣都係分系所以唔好諗住學哂除非你打算洗技

火球 風刃係爆發系 地牙 冰箭 爆焰火球係疑聚

技能分析

火球 攻擊力最低但出技係最快而且唔洗魔

如果官方唔改技能建議掛五星學爆

地牙 出技只比火球慢小小但攻擊力唔算太低可惜觸發暈既機會唔高

但無技選擇既情況下都係算好了

源力護盾

點數不足可以不學當然港戰早期可以考慮學爆e招同火球刷裝刷怪先

冰箭

第二高攻而且施技速度最快可惜要等4秒

我試過洗技後學到10lv+1029攻~1087攻 風刃最高攻都係903攻

爆紅毛咩咩破六千了

風刃

40%觸發緩慢配合地牙刷王係一絕我試過好多時候都發動到但施技太慢了

所以都係e招技都係自由發揮好了

源力激發 有唔學既理由所有攻技都適用加爆啦

源力開發 如果你係走爆發系路線當然要學啦走疑聚就可以放棄e招

魔法手銬 等候時間長 而且攻擊怪時就會消失我就選擇唔學

元素疑聚 同源力開發是一樣睇你選擇咩系啦

爆焰火球 能夠同時攻擊指定目標附近兩隻怪攻力係所有技最高可惜等候30秒

但你玩法師都要學吧

法師真係過弱了解任同單刷王就知

除槍手同植物外我都玩過其他職業

當然我覺得戰士真係過強

唔改技能我必定轉玩戰士

好詳盡~這是法師最好的升級攻略~

多謝大大分享
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 12:44 AM , Processed in 0.031611 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存