2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 星座命理 小弟對八字略知一二,有興趣既可以入來~ ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: ~蛇仔~
go

[其他] 小弟對八字略知一二,有興趣既可以入來~   [複製鏈接]

出生日期:1997-01-28
出生時間:9點正am

a73213824821 發表於 12-12-28 08:05 AM
出生日期:1997-01-28
出生時間:9點正am

敏銳剛毅,豪爽堅強,不甘認輸,為人保守,有D頑固,但係唔會消極,唔會輕率...
口才了得,有如利劍,果敢快速,毫無猶豫,積極,但係心急,有時候會有D衝動,會堅持己見,唔容易讓步~
對人熱情,富同情心,理解力高,多才多藝,具正義感,唔鍾意D奸詐虛偽既人~
飲水思源,好重義氣,做事堅決,但係感情比較脆弱,喜惡明顯而強烈,十分重視人情...
肯堅持,會先守後攻,面對現實,願意辛苦咁充實自己,但係唔適宜過於超負荷...
缺點係容易疏忽細節,會太盡情咁批評人,會無意中樹敵...
~唔準勿插~

推推推推推

出生日期:1995-10-16
出生時間:11:00am

lalala78523 發表於 13-8-28 09:58 PM
出生日期:1995-10-16
出生時間:11:00am

敏銳剛毅,豪爽堅強,不甘認輸,口才了得有如利劍~
理解力高,多才多藝,果敢快速,毫無猶豫,手腦靈活,鑽研力專注,積極但係心急,會有D夾硬既衝動...
虛榮心同自尊心都比較強,唔鍾意受人指使,會喜惡形於色...
有同情心,但係又會防範人,驚好心冇好報,具正義感,唔鍾意D奸詐虛偽既人...
識得飲水思源,亦都好重義氣,做事堅決,自我表現既心亦都好強,肯辛苦咁充實自己~
觀人於微,容易見到人地缺點,所以有時候亦都唔會信任人,自己亦有批評人既傾向,好容易留低壞印象,不過都會有浪漫同埋完美主義既一面...
缺點係容易疏忽細節,會太過盡情咁去批評人,會無意中樹敵,可能會有D潔癖...
~唔準勿插~

出生日期:(西曆)1992-03-27
出生時間:(如果唔清楚既請寫埋係朝早定夜晚)pM20:45

PLATYCODONWONG 發表於 13-9-5 04:43 PM
出生日期:(西曆)1992-03-27
出生時間:(如果唔清楚既請寫埋係朝早定夜晚)pM20:45

聰明樂觀,從容不迫,開朗有禮,有勇氣,有熱忱,文武兼具,處事慎重,充滿智慧~
有良好既領導才華,可以和諧咁同人相處,願意照顧人,做事有細膩既計劃,識得知時而行動,掌握時機~
外表得體,具審美眼光,嗜好多而且明朗,鍾意享受,鍾意自由自在,唔鍾意受到束縛,所以有時會令自己陷入兩難局面...
心境樂觀,八面玲瓏,凡事都留有後路,好少蝕底,而且有D敏感...
缺點係有D惰性同埋任性,容易和自滿,會有半途而廢既傾向,唔容易貫徹工作,錯失更好既良機...
~唔準勿插~

出生日期:1995-11-30
出生時間:6:25AM

賣家甲 發表於 14-2-26 07:03 PM
出生日期:1995-11-30
出生時間:6:25AM

柔和融通,了解處世,識得順應環境,而出類拔萃~
頭腦靈活,隨機應變,堅強耿直,對自己既觀念會貫徹始終,好多事都會依計行事,但係又會胡思亂想,作最壞打算,有D矛盾~
自我主張唔強,容易同人協調,擇善固執,唔鍾意無謂既應酬...
表面謙虛,冷淡頑固,內心強烈,熱情有義理,比較現實主義,重視金錢,少融通,愛幻想...
誠實,溫和,親切,平時可能會沉默寡言,但係一傾開岩傾既話題就會滔滔不絕...
正義感強烈,可以為左自己既使命感或者責任感付出一切,唔顧自己既利益,直到完成為止~
缺點係容易灰心,依賴性高,有時諗法會不切實際,會杞人憂天同埋缺乏自信,容易受誘惑...
~唔準勿插~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 03:24 PM , Processed in 0.032329 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存