2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Soul of Magic 魔法物語 《Soul of Magic 魔法物語》意見集合區
樓主: altamm
go

《Soul of Magic 魔法物語》意見集合區 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

原帖由 通呢渣 於 11-1-22 09:49 PM 發表
版主,有人33打副都仲好高排名,亦有人28就排第一,仲要係植物使= =
所以我覺得係有"策略"或講好數點打拎高分,或你高攻就已經ok

正常係越快越高分架嘛 , 你望下我31LV去打7:48秒只排到第9
=.=人地9分鍾都排第8 , 我都係植物使呀 , 那來"策略"打高分=.=

唔知呀你睇下而家3星排第2果個植物,今日見佢未30已經入左第2,而家30了

十週年勳章(賀詞)

原帖由 通呢渣 於 11-1-22 10:12 PM 發表
唔知呀你睇下而家3星排第2果個植物,今日見佢未30已經入左第2,而家30了

因為3星係團隊副本 , 會計埋隊友等級再扣分 , 如果4個都28 , 1個30咪30都有機會入到
但一樣地如果人地5個都28LV , 你4個28,1個30打幾快都一樣追唔到前面個個既積分

而且 , 佢個活動又唔只係係3星度搞

好大問題囉!

姐系甘..果時打完18副出到黎..之後我就登出啦..
過左1-2分鐘登返入..就變左甘樣`乜撚制都禁5到..入到去淨系等彈呢舊野出黎甘..一禁Ok就彈左出桌面..我用第2部電腦登入又系甘..叫fd入我ac睇下點..都系甘..都算喇..開第2個ac重玩..

我屌咩..星期6玩到12點14分度off左.到岩岩一On,,
真系屌你老未.,又系甘樣,.依家想點先..
回報左..果邊既答覆系甘..

您好,經查核,閣下的【agp材質加速】並未有開啟,請閣下將此項開啟,如無法開啟,由於此乃底版驅動程式所導致,我們建議閣下找尋熟識電腦的朋友幫忙,祝閣下遊戲愉快,謝謝。
但系我細佬個AC又玩到啵..系咪好神奇呢..姐系系咪隻Game甘5 like我?______?
有冇D電腦天才解答下我甘呢?__________?

十週年勳章(賀詞)

提議添加番彩虹汽泡的文字HIGH-LIGHT複製功能

副本好似有漏洞,但唔知算唔算得上,我睇完28 2,3星果個榜,佢地成隊都過萬分,唔係一人
副本上係咪有漏洞令到咁多人都高分?官方查查..

玩過星曲WEB

我個人認為
裝備透明度不足
令大家不知道
如何取得裝備

我建議跟夢之X險
在官網整個裝備表格
可讓大家不用
再迷網地刷副本

十週年勳章(賀詞)

水晶攻防戰應該用等級組黎分組而非等級 , 否則真的應驗了無敵是最寂寞
舉個例子 , 目前最高等級的玩家45級只有一人 , 44級亦只有一人 , 43級也只有一人 , 而42級只有3人
而水晶攻防戰最起碼需要每邊3個才開到場 , 亦所有學院該等級的玩家最少需要6人 , 但因為上列的玩家因為升得太快反而損失了參加活動的權利
更不用談三羊盃 , 三羊盃是用學院作分區的 , 所以應該也是不能開場的
如果怕因為副本裝備不同而有影響的話 , 我提議可以用各副本來作等級組的界線 (如30-37、38-47、48-57、57-60)

我想問點解我隻人無伺服器停機補償的「飛行旗50次x1」-0-
我係 1 月 24 日前開嫁0.0
名:依兔

十週年勳章(賀詞)

我提議在每日日報中的學習筆記欄內除左原有的公益任務、學院任務、社團任務外
可以增加更多不同的項目 , 方便玩家一目了然自己有什麼每天必做的事未做
例如:鍛鍊卷任務(0/10)、戰鬥訓練營(0/2)、水晶攻防戰(0/1)、三羊盃(0/1)
而因應節日 , 亦能增加相關既項目 , 以將舉辨的新年活動 , 拜年集字獎不完(1/10) 等等

其二 , 每日日報內的學生專欄請定時修正(例如每星期的更新日),我提議官方可以在不同的官方指定論壇中尋找完整度高及實用的心得文章放進去 , 方便新手玩家。

其三 , 提議把戰鬥訓練營修改為每2小時舉行一次 , 每天24小時不停運作 , 而每人每天只能參與2次
方便不同時段進行遊戲的玩家

5魔晶包裹

今日我(植樹|舞籽)寄左3次包裹比朋友(希沂)
時間為夜晚23:30-00:10

都是以5魔晶包裹送的
1. 白羊裝頭, 白羊裝身, 7日VIP
2. 中活力劑, 掃把, 掃把配件
3. 熊仔頭, 熊仔衫, 7日VIP

我朋友去郵差度, 完全收唔到!
如果收唔到,係唔係應該退比我?

魔晶11點左右先轉100出黎.
無買過任何野,
就剩係寄左3次包裹,
我依家個帳號剩85魔晶.
官方唔該睇下發生咩事!
我真係好嬲呀!

問題已解決! 誤會, 不過官方要加上某人寄了包裹給某人, 以便雙方都知道. 謝謝!

十週年勳章(賀詞)

原帖由 qooman1 於 11-1-29 12:16 AM 發表
今日我(植樹|舞籽)寄左3次包裹比朋友(希沂)
時間為夜晚23:30-00:10

都是以5魔晶包裹送的
1. 白羊裝頭, 白羊裝身, 7日VIP
2. 中活力劑, 掃把, 掃把配件
3. 熊仔頭, 熊仔衫, 7日VIP

我朋友去郵差度, 完全收唔 ...

我記得係去商城度拎
但唔係有提示語句?

十週年勳章(賀詞)

建議增加與NPC對話時不被攻擊設計
因為某些在主動怪地圖的NPC , 其所在的地方被主動怪包圍 , 而且是會被攻擊的範圍內
引致 , 一路與NPC對話時 , 還要一路不停啪藥 , 有時更可能被圍攻至死亡
建議更進

飛行棋成就,

寫100次, 實際上要200次, 因為逢2進1.

內掛尋怪好有問題
希望官方可以修改一下 明明隻怪系身邊唔打 系要走去咁遠打

咁就引左幾隻打我 唔使幾分鐘就爆甲

白名怪唔系唔會主動攻擊咩 點解咁多白名怪會自動攻擊人系咪設定有問題?

原帖由 Mr.豪 於 11-1-29 07:26 AM 發表

我記得係去商城度拎
但唔係有提示語句?

無提示呀.
而且用信件唔駛魔晶, 都有閃下閃下既ICON係右邊,
點解商城野無呢個功能?
商城野下下綁定, 點解唔可以交易? 比魔晶唔係比抵用金喎.
結果係...魔晶買野,都要花魔晶寄比人,寄左又無提示,真係...魔晶物品待遇仲差過一般物品...

笑傲無雙

45以後既怪 會唔會物防高 魔防太少?
同樣2300攻  法師打2000 劍士打1300?
呢個認真要改一改.. 一係你就加怪既魔防...一係你就減怪既物防
2300攻打1300 鬥獸點打? 成萬血

擺攤果度 可唔可以整做可以揀買其中x樣野既功能?
即係有人賣10個魔粉 但我想買1個 唔洗一次過買晒~
因為呢家好唔方便 賣野都要1個個賣~

我見意希望官方你地可唔可以增加社團副社長依個職務?
因為好多0nline game都有副社長 副會長 依個位@@
所以我希望想增加依個職務禁..
同埋
可唔可以增加依個商品
改名 << =,=fd叫架..
唔該

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 08:28 PM , Processed in 0.044055 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存