2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 鼠兔樂園 第1日買隻熊仔鼠番黎養.
go

第1日買隻熊仔鼠番黎養.

我今日買左隻熊仔鼠. 同埋我知道佢生活士間要夠大.所以我想星期日就去金魚街睇下有無大籠岩熊仔鼠< Mickey > - 金毛.
旦系我就五知會五會對佢有影響?
因為我知道養佢地五可以成日換籠.

我又想知道點樣先可以同佢熟d? 因為我岩岩買佢番黎既時候佢都肯冷靜甘系我隻手到食野同埋坐系到.
旦系番到屋企就成日見到我都閃開-.-!.
同埋我記得有時想摸下佢仲咬左我一啖-_-.. < 痛耶 >

主要都系想問熊仔鼠點樣先可以同自己熟絡
& 買幾大size既籠?

< 五好同我答膠箱或者魚江.-_-. 因為我試過之前有個fd去旅行叫我睇住佢隻熊仔鼠
之後我聽人用膠箱裝住佢. 點知佢同我咬爛佢-_-. 搞到我追住佢成日.>

魚江呢可以自己做改裝都可以整得好靚
你識唔識少少木工野呀,膠箱都可以自己做改裝
大細約一個裝衣服既膠箱咁上下大就夠晒
但記得買轉輪,水樽,食物兜呢D野冇得自己整
新買點都會對你有防範咬你就一定,用野食引佢多d
但唔好咁快放佢出黎住,佢驚人可能捐入d地方唔出黎
已有 1 人評分威望 收起 理由
☆魔鬼皇☆ + 5 感謝分享!

總評分:  威望 + 5   查看全部評分

五識木工耶-_-.
旦系我都系想同佢熟姐.
今日第2日了-_- 次次見到我隻手就想走甘.

放d野食上你隻手等佢自己上黎食
唔識木工野咁識勞作野喇呱,用白膠漿整野呢
五金鋪有你要既木條,整到合式既大小,用白膠漿痴埋佢造d兩層野木架,樓梯屋仔
好易

oihoihoihihoihouihoiuhoih
已有 1 人評分威望 收起 理由
☆魔鬼皇☆ -10 惡意灌水

總評分:  威望 -10   查看全部評分

其實你一新買鼠鼠要兩日唔好搞佢住
不過而家隔左咁耐你都應該無乜問題吧?

佢自己身體細你咁多
當你見到一個咁巨大既體形你都驚啦何況小動物呢

HI,您好,我都是第一次養熊仔鼠,4月25日買左1仔1女,因為冇大籠關係,所以買左個中籠,比佢地住左3日2夜,唔知會唔會有bb添,hehehe,
不過27號已經買多個大籠分開佢地lu,而家每朝返學前都同佢say個hi,叫下佢個名,佢地真係會認你架,慢慢每日同佢玩下,傾下,我諗會自自然然就溝通到喇......

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 08:09 PM , Processed in 0.031176 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存