2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的第一隻網遊 我的第一隻網遊 ┼ 寵物王 ●圖文♥
返回列表 發新帖 回覆
go

[感想] 我的第一隻網遊 ┼ 寵物王 ●圖文♥   [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

寵物王都關閉左一段時間
6年?定8年?… 真係好耐喇…

諗返起果時,自己仲係小學二年級
有次係補習果時有個同校師兄拎左隻碟出黎
之後就好奇問佢咩黎嫁喇… 咁佢就話係隻Online Game
然後同我講係7仔買自由斟送…跟住…(後刪600字 )
我既寵物王之旅就係咁開始:)
果次係我第一次接觸Online Game
亦係令我印象最深刻既遊戲

▒▒▒▒▒▒哈~ 好多謝你仲未禁"上一頁"▒▒▒▒▒▒

依加事隔多年,前幾日心血來潮想搵OnlineGame黎解解悶
睇左幾隻Game,不禁大喊左句"唉,又係依d呀?悶唔悶d…"之類
最後緊係搵唔到個岩心水
突然間諗返起寵物王當年果種獨特既玩法,回合制、捉寵、寵物交配等既系統依加都差唔多消聲匿跡
依加大部分既Online Game都係打怪、沖副本、再黎港幣戰士,都差唔多玩到厭…
回想起當時,由連新手村都唔識出變成中中手、由得一隻豬仔變到有三色龍、由獨自一人變到無數戰友

而且自己將隻寵由初楷升到高楷果時,真係好開心好興奮,好有成功感
仲記得果時好鐘意獅鷟獸同翼精,因為佢地有好型既聖光陣秒全場
當然都鐘意龍系喇不過唔記得左佢地果招名
而我都算係一個忠實發燒友黎
每個月都會幫親7仔買月卡,無既話就殺150
每晚無12點唔訓﹝對小學既我已經算好夜喇-3-~﹞,仲好記得果時逢星期六定日都會一路睇神鵰卡通版一路玩:D
寵物王帶左無比既歡樂比我,一隻咁好既game依加真係好難搵得返:(

呢幾日呢d說話一直鬱係個心到,所以想係依到抒洩出黎 
亦想藉此勾返起大家既回憶

﹝所有都只係個人睇法,不含任何針對成份﹞

廢話我就講完~ 去圖
首先黎張全國圖打頭陣

仲記唔記得呢個登入畫面呢?^^

獨一無二既創角介面

再黎張新手村地圖

新手村任+金豬嘟比./3\.!♥

角色

物品欄

係唔係好熟悉呢?
再黎幾張雜圖吊下你地癮先

我不求甚麼,只求喚起大家的回憶
打左好耐:( 全真心話
就算唔支持都禁下下面粒推薦丫./3\. this→
回覆就是你的力量:)
好戲在後頭~

創角色後必經之路

好易有既小岩蜥

做完新手任終於出城

銀行 η 寵物銀行 ﹝唔知你果時擺左咩寵落去呢?﹞

買武器;D

回血鋪

城外~

玩到咁上下,終於買到第一隻蛋喇

生喇生喇

〈寵物篇〉
藍鯨

食草馬

愛寵 我記得佢有聖光陣@v@

可愛小樹貓~

火炎鳥

壓軸
7仔附屬寵物 仲記唔記得你當年點得佢返黎啊?

型棍黑龍

獨特金龍

由於時間關係,post住咁多先
反應好既話繼續

已有 3 人評分Good 收起 理由
firefire1234 + 3 引唔住
jillsa + 3 都係我第一隻玩既online game
片倉結平 + 3 好懷念寵物王

總評分:  Good + 9   查看全部評分

笑傲無雙 玩過星曲WEB

very good baby~

十週年勳章(賀詞)

灰~"~ 無人回:(
推薦下喇/3\
仲有好多圖未post...

我有玩過~~

很久前玩過,可惜刪了~

其實我覺得隻game最正係有得進化
話說以前有個人比左隻藍龍我
但係唔知點解比一般既藍龍廢n倍
之後係我收到隻藍龍之後,過左幾日就汁左 :smilie_/(: :smilie_/(:
已有 1 人評分Good 收起 理由
jillsa + 1 同意 進化好正

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

哈哈
有咁多圖 推薦下喇:)
回覆左仲有更加多圖丫!

初頭選飯國的~人材凋零

後期到亞美刷白翼信封及魔獸爪暗翼

單人積分競技場不敵singlai(魔寵王)

btw,thanks for sharing our online game childhood

十週年勳章(賀詞)

原帖由 紫微破軍 於 11-3-12 01:36 AM 發表
初頭選飯國的~人材凋零

後期到亞美刷白翼信封及魔獸爪暗翼

單人積分競技場不敵singlai(魔寵王)

btw,thanks for sharing our online game childhood

我仲有競技場既圖
禁下推薦吧._.

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

寵物王真係好正
佢隻碟仲係度

十週年勳章(賀詞)

係:( 希望會再有人整到呢款類型既game

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

好掛住我隻翼精呀
當年1隻打天下
升左好多LV

十週年勳章(賀詞)

原帖由 爺so條j 於 11-3-15 10:11 AM 發表
好掛住我隻翼精呀
當年1隻打天下
升左好多LV

我初頭都係
範圍技秒殺
仲記得果時只要較岩溫度就一定孵到隻翼精~
果時都賣左唔少隻

我最想玩番既ONLINEGAME~寵物王!

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ~breaking小臻~ 於 11-3-20 08:31 PM 發表
我最想玩番既ONLINEGAME~寵物王!

禁下個推薦喇-v-唔該

正wo喂 好懷念呀

十週年勳章(賀詞)

原帖由 sing123hk 於 11-4-1 10:01 AM 發表
正wo喂 好懷念呀

點解要膠樣呢v__v 好似講反話咁-,-

十週年勳章(賀詞)

舊game新領比人改名做夢領sosad-,-

依家睇返d龍好似唔同左樣-口-

你系捕風神影:smilie_:): ?
寵物王.唔單只系我第一次0nlinE GamE,亦都系我畢身難忘最好玩既一隻遊戲!
我仲記得初初放學[小二時期]啊哥叫我玩!
                                                                   寵物王之旅就係咁開始
最初我做獵人,d fd話捉寵易,後期我見牧士可以幫PeT復活,終於被他這專長吸引,轉玩牧士!
我好記得我親眼睇住自己隻食屍鬼一級一級進化成高階,暗仙子同人換左綠龍BB,一級一級進化成高階,你對寵物有一種好深既感情,因為你睇住佢一級一級進化,就好似睇住佢一級一級甘成長!
以前我好想可以上到龍島最高點,封Ser既最後一日,我狂死狂死終於上到最高點,印象中好似打水魔女,有d龍石像,我將要打死水魔女之制,終於封Ser!
不管到現在,我還對我所有有寵物念念不忘.依依不捨,但是始終都要放下!
寵物王既系統吸引,寵物交配,呼換寵物出黎玩,調教呼蛋溫度,自己管理自己寵物大小事務![例:屎XD]
我相信以上既系統現在Online GamE應該極少極少甚至沒有!
正如樓主你所講,呢家Online GamE唔系打怪就副本,HKD戰士!
自從寵物王倒閉,我玩幸福,星夢,彩虹冒險,勁舞團!
直至呢家玩Digimon online<----可以勾返起對寵物王回憶,因為都系回合制,捉寵,進化等等..
我打甘多野因為我同樓主一樣,呢D說話一直鬱係個心好耐,岩岩睇左你呢個post,我同啊哥講,[寵物王呀寵物王呀]打出黎希望可以同鍾意寵物王既朋友一齊分享自己既感受,直此用文字抒洩出黎!
最後希望樓主再更新多D寵物王既相,令我們喜愛寵物王的朋友們一起懷念!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 11:52 AM , Processed in 0.042387 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存