2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 BT 電腦PC遊戲區 [金庸群俠傳ONLINE][單機MOD][CN][v0502MOD][5/12更新 ...
樓主: 火野亂太郎
go

[角色] [金庸群俠傳ONLINE][單機MOD][CN][v0502MOD][5/12更新 武功修改視頻]   [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

你地下載定大陸或台灣收費區客戶端 新版要用的

十週年勳章(賀詞)

【JYPanda版本】
Ver20110502,對應台灣收費版五嶽劍派、大陸收費版武林浩蕩,安裝後請更新到最新!

【存檔說明】
請大家耐心修煉,今後之版本更新將不再刪除存檔,可持續使用

【輔助移動】
網金地圖浩瀚無比,管理界面裡有移動功能,方便大家行走

【事件查看,敬請期待】

【輔助功能,敬請期待】

【開放所有門派】

【任務仍然有許多細節的BUG,需要大家多做多測方能改進】

【攻擊傷害】
1、攻擊值遠大於防禦值,表現為秒殺效果
2、攻擊值稍大於防禦值,表現為1000以內的隨機攻擊值
3、攻擊值稍小於防禦值,表現為1000以內的隨機攻擊值
4、攻擊值遠小於防禦值,表現為10以內的隨機攻擊值
5、玩家打玩家的時候剛開始的內力很關鍵,當前內力越少攻擊力和防禦力就越少
6、注意自己的使用的內力層數,可以設置的

【實戰升級】
1、要找相對應實戰範圍內的NPC打才能有實戰

【打NPC加成】
終身弟子殺NPC有加成,恆山、星宿加4成,其餘門派加2成
非終身弟子恆山、星宿加2成,其餘門派不加

【內功心法】
內功心法概率加?攻擊力和防禦力

【玩家打NPC和玩家打玩家是兩個計算公式】
有許多的細節差別

【基本武功】
基本武功增強對應特殊武功的攻擊力
拆招卸力增強防禦力
每10級搏擊加1點臂力
每10級閃躲加1點機敏
每10級內功加1點根骨
每10級讀書加1點悟性
讀書識字10級加1點悟性,1點悟性加8點神
基本內功10級加1點根骨,1點根骨加8點精
1級基本內功加5點最大內力,1點最大內力加8點氣力
升讀書識字所需要的熟練度和悟性無關,是基本值加隨機值
基本內功升級後是不會直接加最大內、最大氣的,需要手動修煉內力
基本內功很重要,加根骨、加精力、加氣力

【精氣神內】
最大內 = 基本內功等級 × 修正因子
最大精 = 根骨 × 修正因子
最大氣 = 最大內 × 修正因子
最大神 = 悟性 × 修正因子

【雙手互搏】
雙手互搏100%雙倍攻擊

【生活技能】
工具會壞的哦
自身等級比合成物所需的等級越高合成率越高
特殊原料:
千年桃花木,要到桃花島伐木場去挖
玄冰離火石,要到冰火島礦場去挖

【交易之道】
物品耐久度越低賣出的價錢越低,耐久度和買的時候一樣則不變,交易等級越高賣出的價錢越高
交易之道等級越高,出售價錢就越高,六折-九折,每10級更新一次效果

【武功等級上限】
最高基本內功等級是150,最高特殊武功等級是500級

【江湖特殊技巧】
1、內力太低時任何特殊技巧都不會起作用
2、乾坤大挪移、葵花寶典會產生額外的MISS率
3、乾坤大挪移、斗轉星移會額外減少傷害

【門派技能】
少林          佛法          防禦          機率增?防禦, 會耗精與內力
武?         俠義         抗技         機率抵抗狀態(如毒、麻痺、混亂等…), 會耗精與內力
峨嵋         斷惡         閃避         機率閃避敵人攻擊, 會耗精與神
華山         儒風         回復         機率回復氣與神, 會耗精與內力
恆山         慈悲         反擊         機率在被敵攻擊時反擊, 會耗精與內力
全真         養生         休息         機率回復氣與內力, 會耗精與神
古墓         清心         痲痺         機率使敵痲痺, 會耗精與神
靈?         定性         混亂         機率使敵混亂, 會耗精與神
星宿         諂媚         分心         機率使敵攻擊力下降, 會耗精與神
血刀         威?         重擊         機率加?攻擊, 會耗精與內力
丐幫         乞?         毒牙         機率使敵中毒, 會耗精與神

古墓寒冰床修煉內力有加成
華山的儒風增加?重每5級增加1,最多增加20

【門派新武】
門派新武功特殊技巧需要做封禪台任務,所有門派都是這個任務
特技的使用方式為戰鬥中隨機扣除一定的內力值,產生特技的效果
其發生的機率與特技的等?有關

【門派特殊技巧】
1.  少林寺 特技:金?護體神功【防】
2.  武?派 特技:?沌一氣【反】
3.  峨嵋派 特技:佛?金光【攻】
4.  全真教 特技:魁星踢斗【反】
5.  古墓派 特技:古墓清心訣【反】
6.  華山派 特技:天外飛?【攻】
7.  恆山派 特技:菩薩印【防】
8.  血刀門 特技:浴血縱橫【攻】
9.  星宿派 特技:絕?化功術【防】
10. 靈?宮 特技:春風化雨【反】
11. 丐 幫 特技:鐵布衫【防】

效果說明:
(1)【攻】:攻擊力增?兩成(若E玩家原攻擊力為500,隨機發生門技效果【攻】,則E玩家的攻擊力將提升至600)。
(2)【防】:防禦力增?三成(若F玩家原防禦力為600,隨機發生門技效果【攻】,則F玩家的防禦力將提升至780)。
(3)【反】:受任何的攻擊減半,並反?所受的攻擊值一半(若G玩家遭H玩家攻擊傷害值為扣氣5000,G玩家隨機發生門技效果【反】;
                        則G玩家攻擊傷害值將為扣氣2500,並G玩家會反擊扣氣2500的傷害給H玩家。)。

使用方式及說明:
(1)         使用方式為戰鬥中隨機發生效果;隨機發生的機率與特殊技巧等?有關。
(2)         隨機發生效果後,將扣內力定值;身上會出現?特技的名稱。

升級只會增加觸發的概率,等級不會影響效果

【狀態】
1、內傷降低攻擊力、防禦力
2、無力降低攻擊力
3、麻痺不能移動
4、封穴後行動條變慢

【流血】
1、戰鬥中只要你的傷害超過對方最大血量的一定數量以上就會造成對方流血
2、武器加流血越高打出來的流血效果就越高
3、流血狀態時在戰場內每走一格扣血一次,戰場外每一個刻扣一次血,流血狀態不能疊加

【可以使用毒攻,星宿效果最佳】

【被封穴了可以用內力解穴】

【特殊武功的附加狀態】
以下指的中毒都是普通毒,也就是綠毒!
日月鞭法      麻痺
倚天屠?筆法  點穴
大力金?指    點穴
大金?掌      內傷
天罡指穴法    點穴
寒冰神掌      中毒
混元掌        內傷
七傷拳        麻痺、流血、內傷、昏迷、中毒、混亂、氣血失調               
蘭花拂穴手    點穴
?指神通      點穴
千蛛萬毒手    中毒
銀索金?索法  點穴
三?蜈蚣爪    中毒
天山杖法      麻痺
化骨綿掌      中毒
鐵掌          內傷
赤?神掌      赤?毒
一?指        點穴
靈蛇杖法      中毒
袖中指        點穴
玄天指        麻痺
霹靂掌        內傷
血魔刀法      流血
抽髓掌        麻痺
三無三不手    點穴
五毒爪        中毒
九?白骨爪    中毒、流血
天山折梅手    點穴

【懷舊特殊武功】
◎必殺技:
?孤九劍
太極拳
天山六?掌
降?十八缺三掌 
玄鐵劍法
血魔刀法
寂滅爪
四象掌
黯然掌
華嶽劍髓
大力金?杖法
一劍化三清
空明拳
逍遙遊
截手九式

◎NPC門派?本武功:
少林寺-千手如來掌
武?派-真武太極拳
峨嵋派-三絕掌
華山派-混元劍
全真教-運轉七星劍
古墓派-玉女散花掌
丐 幫-夜叉棍法
血刀門-血斬千刀
靈?宮-天山六?掌奧義

◎精要武功:
少林寺-寂滅爪精要
武?派-太極拳精要
峨嵋派-四象掌精要、截手九式精要
華山派-?孤九劍精要、華嶽劍髓精要
恆山派-北嶽劍訣精要
全真教-空明拳精要、一劍化三清精要
古墓派-玄鐵劍法精要、黯然掌精要
丐 幫-降?十八缺三掌精要、大力金?杖法精要、逍遙遊精要
血刀門-血魔刀法精要
星宿派-星宿逍遙掌精要
靈?宮-天山六?掌精要

【NPC處消點】

【自修武功】
一次性即可修完所有學點,省去沒有必要的時間浪費

【任務中的時間標記】
現實1分鐘JY過1刻鐘,任務標記過10分鐘,當然,你可以用變速此輪之類的改

【任務】
1、傳音入密Jonny,告訴他你想加入貓熊工作室,他會告訴你該做些什麼
2、後續的光明頂戰役、絕學系統、總壇攻防都得先加入我們工作室

【其他】
其餘七七八八的一時半會想不起來了,大家幫忙測吧。

Panda @ 貓熊工作室
                                                                          20110503

十週年勳章(賀詞)

正呀 試左好多門派以前入唔度而家都入度了

攻防數值問題都正常了 唔會再打NPC1俾人秒..

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

火兄..我有個問題想問下
如果玩單機版用唔到gm命令..咁何來殺氣呢@@?
整左好多都整唔到有殺氣..
如果玩ser我就試過的確係入到gm命令..
但單機真係整唔到...有冇解決方法

原帖由 火野亂太郎 於 11-5-3 11:00 AM 發表

但係新版你會唔會轉放過黎..

十週年勳章(賀詞)

會整過黎 不過等我玩多陣先-.-
好耐未試過做技能搵錢-.-

回復 146# 火野亂太郎 的帖子

可唔可以解答下殺氣個問題= =
新版其實係唔係就咁下載番大陸版同台灣版就ok嫁啦= =?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 cheong623 於 11-5-3 11:32 AM 發表
火兄..我有個問題想問下
如果玩單機版用唔到gm命令..咁何來殺氣呢@@?
整左好多都整唔到有殺氣..
如果玩ser我就試過的確係入到gm命令..
但單機真係整唔到...有冇解決方法

殺氣應該係/sq XXXX咁改

係客服果到打丫ma..試過真係唔得..
鐵血果邊條line大多人dl而家dl唔到= =

十週年勳章(賀詞)

係輕頻打-.-

試到了...
幾時整新版比我地下載丫...好想快d玩新版

原帖由 cheong623 於 11-5-3 12:12 PM 發表
試到了...
幾時整新版比我地下載丫...好想快d玩新版

http://www.sendspace.com/file/cba19g

我都未試..
應該就係E個....

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 火野亂太郎 於 11-5-3 11:00 AM 發表

依個版仲用唔用到果個修改器偷學武器之類呢

十週年勳章(賀詞)

暫時用唔度 有D BUG佢可能今晚會更新一下 我睇下佢有冇更新先再整黎呢度俾你地下載

我咩到搞好= =入到打id 同pw  但佢係咁話錯誤~~關左防火架la~~係咪我ip個到有問題??

十週年勳章(賀詞)

原帖由 你最鐘意ge人 於 11-5-3 03:16 PM 發表
我咩到搞好= =入到打id 同pw  但佢係咁話錯誤~~關左防火架la~~係咪我ip個到有問題??

講下你開遊戲既步驟黎睇下 PW唔使打

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 火野亂太郎 於 11-5-3 03:07 PM 發表
暫時用唔度 有D BUG佢可能今晚會更新一下 我睇下佢有冇更新先再整黎呢度俾你地下載

gm指令呢 可以嗎 更新到偷武器就一流勒 可以即時懷念一下 之前版江實在太多bug

而家係咪入唔到@@

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ☆魔鬼皇☆ 於 11-5-3 05:03 PM 發表

gm指令呢 可以嗎 更新到偷武器就一流勒 可以即時懷念一下 之前版江實在太多bug

未知偷唔偷度 不過而家有個BUG打怪唔痛其他一切正常 唔知佢今晚會唔會出補丁
呢個版打任何怪有機會跌任何EQ 咩藍寶戒個D

原帖由 火野亂太郎 於 11-5-3 05:39 PM 發表

未知偷唔偷度 不過而家有個BUG打怪唔痛其他一切正常 唔知佢今晚會唔會出補丁
呢個版打任何怪有機會跌任何EQ 咩藍寶戒個D

但係我睇佢地個壇d壇友回報 運鏢 休息 搵錢有難道

同埋打怪唔痛果下死 升唔到~___~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 08:24 AM , Processed in 0.038100 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存