2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新晴空物語 《新晴空物語》攻略心得區 [心得活動]45LV爆武星空心得全狀態下可破8000攻60%爆擊 ...
go

[心得活動]45LV爆武星空心得全狀態下可破8000攻60%爆擊率  

大家好 我係玩武者既 我覺得武者係PVP同副本上 都係一個唔錯既職業

如 果 你 想 觀 看  隱 藏 內 容 , 請 按 「 讚 好 」

或 「 回 覆 」 。

副本方面因為武者本身血量同防比較高(當然不及力士)但如果開埋招金鋼護體佢既血量破6000唔係好難 而防因為有招被動加防血技
要有2000防都唔難  
但打王主要靠抗性 佢技能有加15%抗性的自然體悟 加埋整一套抗裝 60~70%抗唔難 頂王輕鬆過其他職
只要識閃下王招就ok啦 (當然有d王比較難打) 就要睇你d隊友同自己技術
pvp方面 因為有招突襲加招音速勾拳 如果自己裝上面有返咁上下
除左刺客同陰陽應該可以取勝 如果裝係+8+10 頂得住刺客既6秒狂打同埋可以打出陰陽補唔切既數字 都有機會取勝 但係就要花大量金錢
(自己諗下值唔值)
基本武者係好平均既職 冇咩長處 但又樣樣衰唔哂既職(我自己覺得)
宜家講下我既配點先
主動技......
防衛之拳
一點(作用 儲下sp同出完技空檔時間用下)同埋呢招冇得唔加因為佢係唔係都點左1點架啦
突襲 滿(作用 暈人同埋追擊時用 升高會加暈既時間
爆武唔加長少少暈時間點可以秒人)
迴旋斬 1點(作用 用黎吸下王同埋升lv時用 我pk個陣係用埋黎搏招既)
鬥神幻化 滿(作用 增加攻擊同防禦值
打交開左秒人都易d 打王唔開點破bp刷裝呢?)
音速勾拳 滿(作用 武者最大輸出技能 因為有機會3連擊 1下變3下 等如爆3倍 如果個下係爆擊 就3x2
6倍啦~~ 同埋佢出到3連擊既機率都唔差 升滿估計有75% 宜家6lv有55%)
聚精會神 1點(作用 增加爆擊% 同鬥氣提升唔同
佢係直接加%之餘係同隊友一齊分享 等都大家都可以爆得爽d 點解剩係點1點 因為武者點數都幾多招要加 同埋1lv就5% 30秒 2lv就6% 50秒
升1lv加得1%唔化算 同埋20秒我覺得都夠用 pk個陣好少打多個20秒 打副本只要留意下 冇左再用就ok~
如果50lv個陣冇咩技要點我都會考慮點滿佢)
金鋼護體 1點(作用 自己同埋隊友10%血 50秒 對於打副本同pvp都好有用 pvp方面
因為加10%血就係你同pvp神職刺客個6秒抗爭既決勝點 多5~6百血頂多1下 暈返佢 分分鐘打返死佢轉頭 副本方面
加10%血可以令你同你隊友冇咁易比王秒方法)
被動技......
鬥氣提升 滿(作用 加爆擊值15% 唔加爆呢招
爆武點可以成日爆擊呢?)
自然抗性 滿(作用 加全部抗性15% 打副頂王同埋pvp打魔攻既職 都可以頂多幾下啦 3點就有15%
可以話係神招)
堅毅系列 滿(作用 加防加血 比起力士招加防加血加得仲多 你地可能會問我點解會加堅毅系列宜唔加狂怒系列 因為我唔玩閃
同埋我發現我唔加狂怒少左3百到攻擊值同埋200唔夠既閃避值 換來既係10xx血同4xx防 少左dd攻同閃 就可以硬好多 打副pk都可以頂多幾下
呢個狂怒同堅毅點揀好睇自己想法 我自己覺我堅毅會比較好少少)
拳擊訓練 滿(作用 加拳套既攻擊值9%(滿左) 呢招要睇你用咩武器加既
我認為拳套先可以做到爆武輸出最高既傷害(個人認為) 不過要個拳套沖高D先睇得出效果 因為佢係加拳套既攻擊值 唔係整個人既攻擊值
自己諗諗加唔加~)
我45LV 加左呢D技 仲有3點剩 諗住50LV個陣睇定D先點(冇咩錢點洗點水)
裝方面
我用緊嗜血套裝一套 全部+8
(點解用呢套呢? 因為加爆擊值同埋力量 +5 +8效果 2件再加11點力量 3件附加35點傷害(呢個我唔知算唔算有用)
5件以10%力量值轉換成爆擊值(換左力量係唔會減既)攻擊有3%3連擊(呢下難左少少) 同埋全部40LV套裝冇一套係+5效果加爆擊值+8加力量既
所以佢係最岩爆武用既)
45LV橙拳(加爆擊值同傷個個)+10(用呢個因為加爆擊值同爆傷
爆武最緊要爆爆爆爆爆)  (呢到唔係炫耀緊唔好誤會
同埋40~45LV沖到+8+10可能比人笑我傻仔TIM~~~
兇斧項鍊(用呢個因為加爆擊值同爆傷
同埋有5%機率加135點爆擊值)
秘銀里昂介子(用呢個因為加爆擊值同爆傷 同埋有5%機率加153點爆擊值)
惡獸介子(用呢個因為加爆擊值同爆傷
同埋有5%機率加476攻擊值 令你打既數字再靚D)
神器勾拳的始末(用呢個因為加10力量同埋45點爆擊值 5%機率加476攻擊值 令你打既數字再靚D)
呢個名係唔係為武者招音速勾拳而設架???
裝扮有七夕幸福喜鵲(加5%血 又唔係好貴 值得考慮) 高級執事套裝(加2%血 冇錢買手染>.<)
手染永不凋零.玫瑰 (加全部抗性3% 雖然唔係好多 但係有好過冇啦~~價錢都係中等)
裝備可以有好多選擇
大家可以自己諗下用咩裝會好D~~~~
我用緊既寵係藍沙塵幼龍 (用佢因為加5%攻擊值5%爆擊值5%閃避
我主要係諗唔到用咩用隻D人話最好既)
呢張係好好彩狀態全開有狀態既相http://2000fun.com/bbs/static/image/common/emp.gif
升LV個D
都唔洗教大家啦~~一路日任會任主線任就過去了
星空武鬥埸 我覺得好睇彩數 因為如果同你一隊既冇道法~~好難win
如果想打win有道法個邊 第一個目標就係道法 之後就係同樣少血既弓手陰陽 ~刺客 最後武者力士
但係唔係埸埸都係咁既 當你打左第一局 發覺對面有d好勁既玩家 弓手武者刺客個d好高攻一下可以秒人既 咁就要轉目標打左佢地先 小小心得 等我打多幾埸先再post
再加多個8號訓練場少少心得 岩岩打win左一次 但死了5次 發覺近攻打佢一比佢暈左就差唔多88啦~~~ 我打win個次 就係係咁跑 佢一冇抗暈就飛過去打
咁樣雖然麻煩左少少 但係起馬安全少少 小小心得 我估好多高手都過左8號好耐~~~
終於50lv啦~~~ 呢排打多左星空武鬥埸   發覺陰陽真係好屈機同埋弓手既輸出都好強~~~~~~
所以我呢排研究左一個打法可以令我冇咁易比佢地秒左~就係用火抗裝(可能好多人都知)~~
我發覺陰陽同埋弓手 佢地既技都離唔開火屬~~~~
所以我就放棄哂d飾物 轉哂做火抗裝(即係介子同項鍊換哂 我換左有48%火抗)....之後比人打真係差好遠~~~
如果有個補師係後面 你基本好難死(呢個係我呢隻血牛武者既親身體驗) 但當然唔係無敵啦~比幾個圍始終都係會死(好似有少少廢話)
仲有一個方法可以令你可以長期變身 就係係咁開聚精會神 d sp可以回大約500左右啦(冇乜留意有幾多 同埋可能好多人知有呢樣野~~~~唔知既 我宜家話你知)
如果怕哂錢 就買d低lv既mp藥黎食 就會平好多 但hp就唔好買平野啦 唔係一陣差少少血就win先發覺補好少咁就唔抵啦~~
同埋開技個陣可以用一個方法 可以令到你手冇咁攰既 就係按實右鍵 之後按實左鍵 之後放右鍵 再放左鍵 再用數字鍵按聚精會神個招技 咁就會自己係咁出架啦
(我都係近排先知 自動出技我係睇post學既 但係儲sp我係打打下武鬥埸發覺d人點解係咁出技 d藥唔洗錢架 之後有位好心人話我知呢樣野>.<)
50lv既技點配就要等多幾日先可以講比大家聽 因為我又要洗點啦>.<

打ONLINE 冇話咩職業最強 只有最強既玩家(我自己認為) 希望呢度幫到你地 大家玩武者一齊努力~~   
我叫飯 霜之森的~~~~

武者幾時可以用太刀架?

學下野先

睇睇先!!!!!!!!!!!!!

武者才是皇道

VVVVCCCCCCCCCCCCCCC

好好

好好的一篇文章

cccccccccccccccccc

8千攻咁屈機====?

8000攻 真系紅睇下~!

咩武器先-_-

ccccccccccccccc

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

睇睇先!!!!!!!!!!!!!

笑傲無雙 玩過星曲WEB

睇睇先~~~~~~~~

THXXX :ro01:

睇睇先~~~~~~~~~~

睇睇先~~~~~~~~

cccccccccccccccccc

武者真係幾型,睇睇先

幾好 推推推

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 04:51 PM , Processed in 0.067704 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存