2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 泰達米爾 - 不死大砍佬
樓主: ruyan1206
go

[英雄心得] 泰達米爾 - 不死大砍佬   [複製鏈接]

ooiooi 發表於 11-10-30 12:29 AM
我感覺黑色切割者 比 最後耳語 差
三刀45防 打薄血的確是很快很好用
但一場正常場一定會有坦

兩者用途相似但不盡相同~
後期面對多血反甲角色真的只能放棄...

不過AD CARRY就FOCUS對方後排, 很小和主坦正面交鋒~

brian20082008 發表於 11-10-30 09:28 PM
支持樓主~~唔好比D人打擊到你~~甲穿打TANK超好用

感謝支持~
太多人以為一套裝能打天下, 拜托多打幾場才大放厥詞
lol配裝技巧博大精深, 不會是什麼 "見親人出呢兩把野就知佢唔識玩蠻王"...

十週年勳章(賀詞)

咁你岩哂
唔知點解我跟我既方法出裝,十幾二場都係十幾殺,可能只係我好彩,遇到咁多noob吧

幻想~軒 發表於 11-10-30 10:34 PM
咁你岩哂
唔知點解我跟我既方法出裝,十幾二場都係十幾殺,可能只係我好彩,遇到咁多noob吧 ...

ranked定normal????

十週年勳章(賀詞)

長城 發表於 11-10-30 11:28 PM
ranked定normal????

有關係?我只係話我好彩場場對面都係noob
不過我玩tryn係打normal的,我好小見人ranked玩tryn,唔知點解

是咁的,出裝是死的,人是活的

我看樓主的意思
是指如果對面符紋都防禦,出裝跑向是是防坦不是血坦
物穿的存在不會比爆擊來得差
而且如果對面出反甲,以Tryn 90%以上都純攻擊的玩法來說,爆擊有時反過來會做成反效果。

爆擊流對血坦、弱防的角色是最不殺的選擇,
加上目前玩台版的玩家,都不明白「防禦」的重要性,只是單純的衝血量
2500血但有200防的防坦往往會比的5000血量的血坦來得要硬
所以爆擊流目前是比較吃香(對大部份AD來說也是,不只是Tryn)

爆擊流如果有配攻速、爆擊攻擊力等符紋可以發揮更大的效果。

我不知道樓上的多不多打Rank,現在沒人用Tryn / Ban Tryn,就是因為要對付他的方法太多,高攻不是一切。
你一場十多廿殺,嗯,很強,但如果你只會一套方法,被破解了就跟廢物沒有分別,
建議虛心學習一下別人的玩法

理性的討論可以增強大家的強度
過份自我為中心只會招來自己的滅亡

幻想~軒 發表於 11-10-30 11:33 PM
有關係?我只係話我好彩場場對面都係noob
不過我玩tryn係打normal的,我好小見人ranked玩tryn,唔知點解 ...

以你唔知點解tryn 係rank小出現黎講, 你講既十幾廿場十幾殺都幾無說服力...
你打一次非at rank 選tryn 出埋你果套"十幾廿殺"裝你一定知點解...

p.s. 你講一句"咁你岩哂" 然後講十幾廿殺
      問你rank 你就回句 有關係? 只係好彩場場對面noob
有跌落地o拿返咋沙既感覺

PCGW貓仔 發表於 11-10-31 02:59 PM
是咁的,出裝是死的,人是活的

我看樓主的意思

其實爆擊流不是問題, 最大問題係有些人(包括他)鍾情於兩把phantom dancer...
先不計符文和天賦和FURY加乘...出一把IE +25% +一把PD30% 已經提供55%...
配八成FURY 達到80%不成問題...
所以有必要追求120%的爆擊率嗎? 你說攻速有太多的攻速裝代替
你說移速...我覺得有E技,W技跟FLASH已經非常夠用

理性的討論可以增強大家的強度
過份自我為中心只會招來自己的滅亡
極度認同

你可以跟我討論兩把PD的價值, 但拜托不要左一句"唔識玩", 右一句"你岩哂"

玩過星曲WEB

佢講個D野係邊到搵GA??
我想知道其他D人講咩=3=

笑傲無雙 玩過星曲WEB

樓主樓主, 大砍佬用40%攻速10%CD劍同15%CD鞋好唔好?
總係覺得佢CD快D會冇咁易死

ruyan1206 發表於 11-10-31 06:34 PM
以你唔知點解tryn 係rank小出現黎講, 你講既十幾廿場十幾殺都幾無說服力...
你打一次非at rank 選tryn 出 ...

因為以「整體團戰」嚟講,tryn嘅能力真係偏少
除了單體高爆發力就接近沒有任何用處
別以為可以秒到一支後排角色就叫做有輸出,真正會打Rank的會戰不是你能所想像的
一個會戰打下來,一般也有1~2個CC再配AOE,
下Tryn如果沒有撐血(我台版打到現在,都沒有看過會有人撐血,冰鎚也沒有),
單純不死的5秒你會用來打還是用來跑?

慢速也不是一切,因為只要面向你吃紅硬打,你慢不到、大部份角色在前期拚下來也不一定會輸。
雖然有有少打rank用tryn也會跑Jungle,但gank嘅效果也不是太過突出
加上對面會打rank,一般也很難在前期找alone殺
肥不了的Tryn,後面更加不用怕

回復 幻想~軒 的帖子

唔係話一定唔出咁的
要睇對面組合同裝備

如果好似你咁講
紅刀 IE 一套裝打天下, 好容易比你剋返轉頭
事關不死佬通常都要當AD CARRY, 比人剋左你就帶唔起全隊的啦

重有2把紅刀...根本係唔需要 爆擊 1把紅刀 1把IE 1支綠水 加上Q技 已經好鬼高
所以要多把紅刀我不如要把吸血大劍重好。。。

不错哦非常给力哈哈

頂一個!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:smilie_:)::smilie_:)::smilie_:):

大覺沒了還不是要死

兩把紅雙刀是有點過份...爆擊率過高的話我寧願多留一點錢買無盡之刃...反正也是+爆擊率又有暴擊威力提升 總比兩把紅雙砍得更爽
我個人大多出裝次序
1級鞋3水>25攻速鞋(有剩出小刀)>黃雙>黑切(這把沒什麼問題啊 把人當菜來砍)

比起jungle tryn我偏向solo top.
tryn打單線食兵比jungle穩定.
紅雙刀出2把有點兒拖裝....
黑切/吸血劍睇情況合.

我個人偏向出黑切
耳語真的用處不大
請注意你在團戰中優先打的是後排的adc 和 apc ,而不是坦,當adc和apc死掉後,坦也會被你的隊友和你輕易殺死,所以我認為黑切比耳語有用

我覺得黑斧 冇咩問題 1尼蠻王本身爆擊高 黑斧都算高攻 又有攻速  攻速高 攻擊高  打又快D 爆又多D
藍弓 我覺得 可以睇情況 如果對面隻坦 科加C 辛吉德果D 又硬 又會阻住哂既時候我都會出藍弓 蠻王打坦都幾勁

個慢背向才有效...但-攻就幾時都有
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 08:51 PM , Processed in 0.036430 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存