2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 電台討論 2000Fun NewCafe RC語音電台
go

[原創] 2000Fun NewCafe RC語音電台 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) K歌達人 笑傲無雙 玩過星曲WEB

2000Fun NewCafe RC語音電台

目錄

#2前言
#3簡介
#4成員介紹
#5節目內容
#6宣傳聲帶製成品

2000Fun NewCafe RC語音電台 - 前言

2000Fun為促進會員間互動性,2011年10月與Reilcall語音平台(簡稱RC語音)合作,
推出2000Fun專用語音組群,除了幫助會員緊貼2000Fun論壇精彩活動,
亦提供即時聊天系統給予各會員討論各項遊戲或閒聊選擇之用

2000Fun NewCafe RC語音電台 - 簡介

歡迎大家來到2000Fun NewCafe語音電台
先為大家介紹本語音電台的由來
2011年11月中旬一群充滿熱誠的會員,集結討論如何把2000Fun RC語音群發展更多元化,更精彩!!
即時建議推出由2000Fun會員以小組型式合作,製作出供給大家娛樂的語音電台,
主要目的希望各會員能夠於每日休閒時間放鬆一下心情,結果管理層一致贊同

與此同時各製作單位已積極地準備充滿娛樂性題材為會員送上既精彩又可令大家放鬆心情的電台頻道

2000Fun NewCafe RC語音電台 - 成員介紹

節目主持(DJ)
論壇會員名稱☆流星。夢★
RC語音群名稱 ☆流星。夢★
主持節目八掛生活

關於我:本人平時主要返工為多
點解我想做DJ?因為想令自己係講野方面...好D...唔好卡下卡下
最好既當然係識多D女仔啦!希望我講野...唔會悶親大家啦=)

論壇會員名稱串人王
RC語音群名稱 串人王
主持節目TEEN ONLINE
關於我:大家可以叫我串人/人王既,不過千其唔好因為見我名甘樣就覺得我好串喎
其實唔係嫁XD,希望透過泥緊我地既電台節目TEEN ONLINE會對我有更加多既認識啦。我想係今次電台入面
搵到自己既目標,等自己唔洗再好似以前甘正係上網打機。希望大家可以多多支持我地既電台,如果有你地
支持既絕對係對我地電台上下既一種精神上好大既鼓勵泥。多謝大家^^

論壇會員名稱獄犬
RC語音群名稱
主持節目八掛生活
關於我:我叫呀偉~ 亦可以叫我做肉丸既~ 我大多數時間都係屋企
冇錢出街玩嘛 好鍾意睇戲玩吹水 睇友誼睇得好重 希望可以同大家熟d

論壇會員名稱ryananson
RC語音群名稱愛無罪

關於我:我點解做DJ?因為想識多D friend,女仔 and 希望我講野唔會悶親大家la

論壇會員名稱‵亞金
RC語音群名稱‵亞金
主持節目八掛生活
關於我:今年剛好踏入成年的 18 歲係一位醜醜的男士
我平時好和善的,不過多數假日都會出去做義工的
我個人最鍾意就係音樂所以我會起電台到用音樂 響奏 既方式
去介紹音樂 用音樂留住聽眾你地既心,所以大家一定要來收聽啊

論壇會員名稱aR。雨
RC語音群名稱aR。雨
關於我:各位,我係呀雨
我榮幸我有份幫手做電台,希望大家可以支持我地
如果大家都鐘意唱歌既,有機會就一齊玩啦^_^

論壇會員名稱〈小劍兒〉
RC語音群名稱〈小劍兒〉
主持節目
關於我:希望分享小弟曾經做過網絡電台經驗帶動唔同層面既會員,去嘗試一同製作電台節目!!

論壇會員名稱 lok102
RC語音群名稱 月亮神。小樂
主持節目

關於我:我叫小樂~~~ 平時最鍾意打機,同人吹下水。仲好鍾意睇動漫。(即係宅男啦~~)
我點解做DJ?都係想識多D朋友.....

2000Fun NewCafe RC語音電台 - 節目內容

節目名稱:TEEN ONLINE
節目時間:每星期二(晚上2030-2130)
節目主持:串人王,張飛哥,ar。雨,愛無罪

節目內容會以輕鬆富趣味性方式同聽眾談論一下現今青少年所關注既時事,每一次節目都會有一個新聞議題比聽眾討論。
首先會由幾位主持先發表一下佢地既睇法,另外將設一段發問時間比聽眾排咪直接同幾位主持傾下計講下佢地自己對於呢件事既睇法同個人感受,從而可以做到同聽眾有互動流交。

觀眾發問形式:於開咪後在RC內通知指定帳號有關問題(如發問人數過多,將以抽籤型式發問),通知時注意請先講明問題內容。

節目名稱:八掛生活
節目時間:20:00~22:00(待定)
節目主持:流星夢,亞金,偉

節目主要令大家係生活上發現既小趣事、日常生活等小知識
最重要當然係2000Fun論壇最近有咩大活動或大事發生
希望每次都能夠帶俾各位聽眾有不同既新鮮感
另外我地仲會準備小小既心理測驗俾大家娛樂,仲可考驗你既既腦筋急轉彎
當然亦有不可缺少既聽眾點歌時間啦

介紹到呢到應該差不多啦...點都要留返小小野比大家自己去發掘一下既XD
希望大家聽到一個又好笑又好玩既節目啦

2000Fun NewCafe RC語音電台 - 宣傳聲帶製作品

2000Fun RC語音群宣傳聲帶

聲優演出:串人王,阿偉

2000Fun NewCafe流行K歌活動宣傳聲帶

聲優演出:流星夢

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 08:23 AM , Processed in 0.028055 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存