2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之帝國 劍客各系列簡介+心得~for新手
go

[心得分享] 劍客各系列簡介+心得~for新手  

希望可以幫到多d新手了解更多呢個職業ge特性同因自己需求而選擇技能種類
首先~劍客把武器系全職業之中最高~而防具ge防只系一般~~加上無論玩邊一系~基本上都系一個打手~玩得劍客就要預左你系一個100% ge打手~~~變化吳會好大~~~吳好念住劍客可以玩坦~即使可以坦到某d boss都只系靠裝備/lv ge差距~呢個職都算幾簡單直接~容易上手!

心念系:好多加攻擊ge技能~輸出能力高~~~最重點系有一招技叫燎原心火~可以幫全體隊友加攻擊力,前期黎講呢招可以大大增加全隊ge殺怪速度~副本/解任系一招好多人like ge技能~~~不過後期可能效果無甘大~呢個系ge牽制能力低~技能cd又耐~又系近戰~加上防又低~~所以pvp能力吳高~~~但系初期對於一d團體性ge活動~系必選之一~~

虛空系:呢個系列雖然系3系之中最低攻~但相比其他職業黎講亦有過之而無不及ge攻擊能力~~而呢個系列ge技能攻擊距離有10公尺~獵人都只系18公尺~~虛空劍客算系一個中距離型ge打手~有距離ge優勢~牽制能力亦吳錯~~~加上有範圍性扣敵人命中同埋被動加敏技能~~所以閃避能力系好好~同埋加爆狂雲龍捲呢招技能會有意想不到ge效果~~基本上系一個專門設計黎pvp ge系列~~pvp方面絕對吳會輸蝕比其他職業~~因此後期好多劍客都會轉成虛空系~~~~但前期因為未成型~~所以體驗吳到距優越ge pvp能力!!

鋼鐵系:基本上系最少人玩ge系列~~攻擊能力吳錯~技能普遍傷害高~cd短~牽制能力也非常之強~~~但可惜無距離優勢~~加上劍客呢個職ge防禦能力又低~即使有加防技能也只系於事無補~~副本/清怪/團體輔助能力不及心念系~~~pvp也沒有虛空系ge優勢~~~可以講系一個好中傭ge系列~~~~不過不失!!

加點推薦~~~
前期2力1敏~~只為求殺怪快~~~~~~
後期3協調~~~配合裝備之後~3協調ge綜合pvp能力可以講系最強~而其他方面ge表現也可接受!!

希望更多人可以加入東國一起玩同幫到一d劍客新手啦~~~~~

全game第一教人玩劍?

ken04562001 發表於 11-12-31 08:02 PM
全game第一教人玩劍?

我玩到34lv就無玩啦~~~~志在公測拎隻狗~~~我念住輕鬆玩ga ja~~果陣純粹解下任~掛下機...無啦啦就第一左...完全估吳到.......

十代你好撚串 我吾撚係?我夠34lv

o十代目o 發表於 11-12-31 08:22 PM
我玩到34lv就無玩啦~~~~志在公測拎隻狗~~~我念住輕鬆玩ga ja~~果陣純粹解下任~掛下機...無啦啦就第一左.. ...

咁解到冇哂任

應該點升?

掛機? 掛比自己低定高lv既怪??

23838078 發表於 11-12-31 08:34 PM
咁解到冇哂任

應該點升?

無晒任只好掛機....

o十代目o 發表於 11-12-31 08:50 PM
無晒任只好掛機....

我曰日去殺你地D人都见到你掛緊機wo

回復 lvs3k_shing 的帖子

封測我就無心機升啦~純粹支持下個30lv送狗活動先升到30lv~~

冇心機升 我見你成日掛機@@咁有心機自己一個開住電腦掛機

你第一日已經清得晒全部任= =?
我第一日打唔晒d幻種...
過左12點 第2日開始先清晒任
你一直自己一個人打= =?個排名第一版得3個東國...
點解可以第一晚已經28lv仲50幾%........

回復 chiio(次) 的帖子

我第一日見到有任就解左距~~幻種咪組人lo~
無晒任咪掛機lo~~基本上大家都會差吳多經~~不過可能你地漏左1-2個任無解~~~
不公測你預d人會升好快~因為有得用hkd......

lvs3k_shing 發表於 11-12-31 11:54 PM
冇心機升 我見你成日掛機@@咁有心機自己一個開住電腦掛機

十代30左就已經冇升囉ok? 佢係陪人解副本先唔小心升到34炸,
之後佢任都冇做OFF左兩日..唔係邊有人追到佢丫..

thx各位~~~~~~~

十代目 你一開始係心念定虛空系?

假如一開始我都係覺得虛空比較容易升
一來遠攻啦 二來控制技比較多
心念雖然有加攻buff 但控制技黎得少.

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 06:57 PM , Processed in 0.032233 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存