2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL Jax又名賈克斯(已修改出裝次序)
go

[英雄心得] Jax又名賈克斯(已修改出裝次序)   [複製鏈接]

呢一次係我第一次寫所以大家都要多多包涵!!!
今次既主題係jax!!!!我見無乜人寫自己又鐘意玩所以就寫啦!!!!

入正題...
人物介紹:
除了賈克斯,很少有英雄的評價來自加入聯盟後的行為。賈克斯是目前戰爭學院最多產的聯賽戰士。在加入聯盟之前,賈克斯只是個平凡的雇傭士兵。賈克斯被放在了聯盟裁決候選人名單的首位,理由只有聯盟的前領袖——高級議員瑞吉納德-阿什拉姆才知道。聯盟裁決的面試結果只有兩個:要麼選擇、要麼拒絕一名未來英雄。賈克斯的裁決是聯盟歷史上最快。驗證之門在一開始的時候就發光,且慢慢地打開。賈克斯在裁決期間面對的是沒有記錄的觀察和考慮

賈克斯向世人證明自己是當前正義之地最恐怖的存在。自稱"武器大師"的他已經連續贏得多次勝利,目前為止無人能及。許多聯盟的召喚師擔心英雄聯盟的客觀性會因這名無敵的無名戰士的出現而受到質疑。為了解決這個問題,聯盟的新領袖(瑞吉納德-阿什拉姆消失後的繼承者)——高級議員海伍德-瑞利伐許對賈克斯做出特別限制。這個措施前無古人,後無來者。魁梧的賈克斯對自己被施加了特殊條款而憤憤不平。為了表示抗議,他只允許自己使用黃銅燈柱。聯盟對他的懲罰或者他對自己的懲罰都沒有影響他的勝利。聯盟自此撤回了對他的懲罰,但是賈克斯沒有解除對自己的懲罰。他憑藉可靠的黃銅燈柱戰鬥並且獲得勝利。

開波既時候就出呢個本身我就話出呢個但係我見d friend係出多蘭介所以改左,
出呢個係因為大家可以係早期將jax的魔攻提高,令你同隊友配合既時候可以扣血快d....
之後第一次返去就出之後出(常追殺人建議使用)or呢個可以減低攻傷,令追殺後走得更輕鬆,但如果對方有stun技or slow技之類要出去減小效果既時間之後出再出如果夠錢的話可以直接出出完呢個就出之後出呢個合把life steal出呢個係因為佢既有AD又有life steal可以令你長期都唔需要返去回血,出完之後要出多小小AP所以就出之後要升攻速同爆擊所以先出然後呢個再出之後6個格會爆曬!!!但係仲味出完,我地要草夠錢出

以上呢套裝你會覺得兩頭唔到岸所以我地要用天賦個d平衡返...
天賦如下:

Runes:
http://lol.uuu9.com/lolgl/Simulator/iteminfo.shtml?iteminfo=144|144|144|144|144|144|144|144|144|373|373|373|373|373|373|373|373|373|428|448|420|297|297|297|297|297|297|297|297|297
jax技能:
Q鍵技能

跳向人如果係敵人會造成傷害,有AD同AP加成,消耗65mana
AP加成:0.6  裝備AD加成:1.0
等級1: 造成70魔法傷害(附加60%法術傷害與100%裝備攻擊力數值),冷卻時間10秒
等級2: 造成110魔法傷害(附加60%法術傷害與100%裝備攻擊力數值),冷卻時間9秒
等級3: 造成150魔法傷害(附加60%法術傷害與100%裝備攻擊力數值),冷卻時間8秒
等級4: 造成190魔法傷害(附加60%法術傷害與100%裝備攻擊力數值),冷卻時間7秒
等級5: 造成230魔法傷害(附加60%法術傷害與100%裝備攻擊力數值),冷卻時間6秒
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
W鍵技能:

短時間內增加自己既攻擊力,攻擊時會增傷,消耗30mana
AP加成:0.6 裝備AD加成:0.4
等级1:造成额外40魔法伤害;冷却时间7秒
等级2:造成额外85魔法伤害;冷却时间6秒
等级3:造成额外130魔法伤害;冷却时间5秒
等级4:造成额外175魔法伤害;冷却时间4秒
等级5:造成额外220魔法伤害;冷却时间3秒
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
E鍵技能:

可以閃避敵人既攻擊1.5秒,之後會暈人
裝備AD加成: 0.8
等級1: 在1.5秒內閃避敵人的所有普通攻擊,閃避結束後對附近敵人造成40物理傷害並暈眩1秒,每成功閃避1次攻擊額外造成10傷害;冷卻時間21秒
等級2: 在1.5秒內閃避敵人的所有普通攻擊,閃避結束後對附近敵人造成70物理傷害並暈眩1秒,每成功閃避1次攻擊額外造成15傷害;冷卻時間19秒
等級3: 在1.5秒內閃避敵人的所有普通攻擊,閃避結束後對附近敵人造成100物理傷害並暈眩1秒,每成功閃避1次攻擊額外造成20傷害;冷卻時間17秒
等級4: 在1.5秒內閃避敵人的所有普通攻擊,閃避結束後對附近敵人造成130物理傷害並暈眩1秒,每成功閃避1次攻擊額外造成25傷害;冷卻時間15秒
等級5: 在1.5秒內閃避敵人的所有普通攻擊,閃避結束後對附近敵人造成160物理傷害並暈眩1秒,每成功閃避1次攻擊額外造成30傷害;冷卻時間13秒
R鍵技能:

每次成功攻擊都會在暫時提升攻擊速度,並每3次攻擊額外造成1次毀滅打擊;主動使用會暫時提高賈克斯的法傷與攻擊。
AP加成: 0.7
等級1:
被動:每3次攻擊後發動毀滅打擊,額外造成100魔法傷害
主動:開啟後6秒內增加25(+20%法傷值)的法傷,同時增加25(+20%裝備攻擊力)的攻擊力;冷卻時間100秒
等級2:
被動:每3次攻擊後發動毀滅打擊,額外造成160魔法傷害
主動:開啟後6秒內增加45(+20%法傷值)的法傷,同時增加45(+20%裝備攻擊力)的攻擊力;冷卻時間90秒
等級3:
被動:每3次攻擊後發動毀滅打擊,額外造成220魔法傷害
主動:開啟後6秒內增加65(+20%法傷值)的法傷,同時增加65(+20%裝備攻擊力)的攻擊力;冷卻時間80秒

被動技能

每次成功攻擊提升击速4-10%,最多叠加6次

紅字個d加成係因為比大家睇清楚JAX係AD同AP都咁重要唔可以忽略
出技次序

畫量加曬W技先因為可以加攻擊力同配合Q技用又扣得多但而又要注重加Q技因為加得多自然扣得多,所以早期會比較注重加攻既W技同加跳斬既Q技,後期會多d注重E技同埋剩餘味加既Q技

技能配合以及其他用法:
如果無血要退後可以用Q技按自己的隊友,可以跳過去
可以先用W技加強自己既攻擊力,再用Q技跳過去,如果人地得返小小血就用
用完Q技之後退後時用E技閃避對方既還擊
追殺時運用E技閃避對方隊友的攻擊,專注殺你的獵物
無血既時侯去打野怪回血係最好既選擇,如果你用E技然後就慢慢打,如果夠快係E技完之前殺到野怪既話,你基本上係唔需要比人扣血自己就回到血

我建議大家帶既召喚師技能係
係因為可以符合上述既技能配合
唔洗講都知係追殺人同走佬啦,但係本人都係比較鐘意用
因為我覺得呢個更加易上手唔似比較難控制
如果你用3速鞋我比較建議用但係如果你用左呢個就當然用,但係你無可能預計人地用咩所以我建議,如果打電腦就帶

影片:(我d技術唔見得人所以上網搵左一個比大家)(遲下如果有時間同練好左既話會另行發放,不過下面個條片都有唔同技能配合既用法)

留意3:10 用左Q技之後E技去避人攻擊去殺人
3:38 用E技避人攻擊之後再展開還擊
4:23 打野怪運用E技閃避,令自己吸到既血更多
5:15 先用W技提升攻擊力再用E技躲避,然後用去加快扣血既速度
以下與JAX的心得無關

各位高手...我係一個新人亦都係第一次寫技術貼,大家唔好串我婉轉d咁教下我!!!!!
如果覺得好既都留個言唔好睇完就走
Runes個到要大家自己copy去睇,唔好意思!!

技能圖以及裝備詳細資料由台服英雄聯盟官網剪出
資料來源網址:
http://lol.uuu9.com/hero/Jax.shtml
http://www.2000fun.com/thread-4648372-1-1.html
已有 1 人評分威望 收起 理由
hommgood + 20 活動參與

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

笑傲無雙

混合型.....一肥唔到就冇輸出......變廢柴

吸血應該早d出

如果唔係jax根本無續戰力

回覆 kenneth7111 的帖子

咁即係有無問題???定係我思為錯左

回覆 緋櫻靜 的帖子

但係早期如果你無鞋又無AD or AP既話點夠錢出

回覆 Devil※弓手 的帖子

需然我唔明你講乜野無鞋無ad or ap點夠錢出

攻擊力和移速同錢有乜野關係呢?

硬係要講既話,你無鞋無ad or ap姐係無裝,咁無裝就實夠錢出吸血

btw你一開始出盾,可以既

但係之後就應該出鞋

再出吸血

先至繼續出其他野

我想講其實果位仁兄講緊廢話

有邊隻英肥唔到都有輸出丫?

咁就太op了

但係如果果仁兄硬係要說做成傷害=輸出既話

咁我輸左了

我覺得盾好拖- -

不如甲+5水仲好- -

路過,,, 其實有d 錯位....q果招係跳..唔係加速行
以下係個人建議
鞋其實jax玩咩型都好,,,用 忍者鞋 最實際!
其實唔會急於出把"火刀"(我唔知叫咩名 見圖似乜就講咁解) 大過 對鞋,,你基本一定要買鞋 最多唔合住(其實買盾都晒氣)!
出完果把我所謂既"火刀"之後應該出 吸血槍(青色果把喇)
咁基本上就好好打其實  有錢可以出多把吸血槍 之後就最好出個十字架(咩場合都有用途)

出完果把我所謂既"火刀"之後應該出   {  吸血槍  }(青色果把喇)
咁基本上就好好打其實  有錢可以出多把   { 吸血槍 }  

雙槍 JAX

幾好幾好 . . . .

笑傲無雙

唔係話你錯既.....
只係呢種出裝我覺得唔岩新手用
ad/ap會易d (個人覺得)

講真JAX 改完招3技真係好似冇咁勁 之前一閃避到就可以暈 而家等1.5秒先得

十週年勳章(賀詞)

我自己一開波5血水加個甲,之後上燈再出攻速鞋/水銀就直上3相先?
依家佢招大爆塔真係爽爆..

我平時出盾 迴避鞋 再火刀 再出物魔吸血把野  講真我唔會出三相  我有錢既出多把物魔吸血 就差唔多收工

十週年勳章(賀詞)

BTW佢依家招大仲有加攻速咩...?

改完之後未玩過 好似都有得重疊

十週年勳章(賀詞)

疼嬡§小板 發表於 12-1-29 12:37 PM
改完之後未玩過 好似都有得重疊

唔係得返被動加攻速咩??

今晚番去試下先知

十週年勳章(賀詞)

Every consecutive third blow deals additional magic damage. Additionally, Jax can activate this ability unleash his inner strength, increasing his Ability Power and Attack Damage for a short duration.

jax改左之後一直玩
比較鐘意行半肉jungle

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 05:46 PM , Processed in 0.046425 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存