2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之帝國 放棄了,比d好處比大家:搵錢攻略&市場陰謀論 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[閒聊討論] 放棄了,比d好處比大家:搵錢攻略&市場陰謀論 [複製鏈接]

搵錢攻略:

其實係在於玩家識唔識去睇市場走勢,識睇既一日搵數萬什至10萬都唔成問題,就係睇你肯唔肯負出時間!!
有人話開新號升到10級後,每日去做食物任搵果兩千蚊,我就覺得真係好晒時間!!
其實種菜係最好搵既一樣,因為無咩人肯負出時間,
平均一個哈蜜瓜可以賣到300-400一個,好比你賣任何食物任品,
再得閒既就去刷屍,主號就掛機打屍,開個小號入去種野更加一舉兩得..
預先買定D飛魚,3800-4000全買,點解?以下會有講解~

市場陰謀論:

近日不停見有玩家超低價放賢石,其實玩得耐GAME都會知道咩事,
係有人刻意去做價,搵1班人叫頻賣賢石200金一粒~~
叫3-4日,你就會見到同一個人又話200金收賢石,
照我估計,佢地想係想宜家以低價收更多既賢石,準備100級用黎整傳奇防裝,,
但係我見到已經唔小人係咁拎D賢石出黎賣,
其實賢石係無可能會低價,只會越黎越貴,
因為開放70級轉職任後,係要5粒賢石先可以轉職,
再加上100級大把人要整傳奇武,又有咩可能會低?
120級副本隨時要1身傳奇防裝先夠打,所以唔好再平價賣賢石了,到時後悔既係你地自己!

同埋點解近日不停有人買飛魚?
係因為宜家多數4級公會既人,同已經70級既人都知咩事,
70級食物任已經做唔到,同埋動物車所需材料都係5級以上公會開放既地圖先可以得到,
咁即係代表住官方好快就會開放5級公會上限,
到時飛魚一定升價,1個ser有20幾個公會,每一個公會要70條天使魚先可以升級,
咁天使魚就有左一定既保障..

估算以後最值錢既職業!

會係純坦同補c,
30級副本可能1個補+1個遠攻職已經可能夠打,
但係70級-120級副本係唔會再發生既事,
無坦就=唔洗再打副本,
同埋哩兩隻職如果唔想用太多金錢去重點既話..到左30級副本就要轉全體了,
但係就會提高左刷任做任既速度,會比較辛苦,
補c同坦既刷怪速度係差唔多,除非果個唔係純坦或者係hkd戰士..

市場賣銀方面:

點解d金價會升得咁快?銀易搵其實唔係其中一個原因,係有幣商不停托價以換取更多既銀幣,大家可以睇下有個叫"遠征軍xx"既人,由開服開始一直收銀到宜家都係未停過,人地得20幾萬果陣,佢既銀幣已經超過100萬,你地亦都可以去睇下東國既賣銀市場,亦都有1個一樣既人係度不停推高幣值,但係由於大家不停想以最快速度賣去自己既銀幣,所以就越推越高,正中下懷,有人話,咁就岩啦,等佢高d我再買點數米可以換多d錢lo?其實大家都知道,金價越高,物價就越貴,係成正比例,所以你地助長幣商係對你地完全無好處~
已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
靈儿` + 3 鼓勵
清新點 + 3 最富有的都係得2萬銀...

總評分:  威望 + 3  Good + 3   查看全部評分

sammel520 發表於 12-1-28 04:11 PM
搵錢攻略:

其實係在於玩家識唔識去睇市場走勢,識睇既一日搵數萬什至10萬都唔成問題,就係睇你肯唔肯負出時 ...

金銀買賣個度..我想講...遠征軍盟友即係敵國既人 唔係人名黎..

sammel520 發表於 12-1-28 04:11 PM
搵錢攻略:

其實係在於玩家識唔識去睇市場走勢,識睇既一日搵數萬什至10萬都唔成問題,就係睇你肯唔肯負出時 ...

樓主你係咪HIGH大左.. 個遠征軍其實係代表緊敵國既人. 敵國所有人擺拍賣都係統稱呢個名.
看來你由一開始玩到依家你唔玩的一刻也不知道這簡單的事情, 還誤以為有幣商在弄..
標題的陰謀論廢了吧?

笑傲無雙

"遠征軍xx"既人 搞笑 敵國玩家全部係咁既名 ,

話說飛魚我大把

笑傲無雙

除左遠征軍個到出左個小問題之外整體黎講成篇文都唔錯

墓光迷城

遠征軍盟友這應該是常識吧?

打副本有時限嫁wo
比你全坦1補or全補1坦都無用0.0

仲有賢石可以刷...你明唔明
當全世界大部份人都有果陣自然普遍

飛魚?我想係大部份人因為要做圖鑑
先會收10條飛魚膠下膠下咁去做姐

金銀果到唔想再講
一樣係普遍既問題
時間過左銀就自然多左
金就自然貴左
唔推都會貴ok?

十週年勳章(賀詞)

整體來說是不錯的
只是有點不熟悉遊戲

一開始我都信你
但"遠征軍盟友"個到 :o)
賢石跌價係正常現象吧...
副本可以開個尾刀手刷....開新人買遠古又得
開個新人呀....有錢就買下遠古...做下討伐令
打下幻....不出40LV就有一粒了...期間仲可以用個分身幫你種下野咁
之後過左40,做尾刀手刷英副...刷賢石(之前要日日儲D入場證)
咩100LV....到到100LV...D賢石供應唔知又多左幾多了
天使飛魚就係有道理既

樓主
請問你篇文章係唔係由其他地方轉載過來?
我係其他地方一直見過依篇文章

我有450m {:1_1:}
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 08:51 PM , Processed in 0.033870 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存