2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之帝國 全協弓!?虛空系弓? 弓手問題 字海慎入
返回列表 發新帖 回覆
go

[疑難雜症] 全協弓!?虛空系弓? 弓手問題 字海慎入  

本文求解答 不是去踩別人的點法 不要誤會
點解e加d人多數都話弓手要點全協?
就係為左pvp打忍者!?同埋打70lv副本??
本人是全敏(少協-同級96%命中) 虛空系弓手 現在67級
現時能力(包括裝備): (以下"%"是對同等級怪)
大約3000物爆(~35%) 大約3600命中(96%) 大約 3400物閃(75%)
大約7500物防(~27%) 大約1300物攻
有人說全協比較好 可以打高lv過自己架怪
但係個d人通常係有錢沖裝(如小弓乂;全身+12 加好多物攻)
但係d冇咁多錢架人 玩全協唔係會冇力咩?
同埋就算高協可以跳級打怪/打人
但係你防唔夠都好快比人秒
所以我想問全協的好處 請詳盡 最先又答得好+good
-------------------------------------------------------------------------------
另外 虛空系弓手的問題
本人是由鋼鐵系轉到虛空系的弓手
因爬文看到大約70級就可轉虛空系
(其實鋼鐵都幾好用;由其是招鑽石同紅寶;但係想玩下其他系)
所以早了一點轉虛空系
現時技能點有47點
哨音18點 箭雨1點
x決 1點     +命中個招10點
瞄準17點
-------->>>問題出現
我咁樣點法其實有冇問題
我轉虛空系後慣了組一ec開箭雨掛機
箭雨掛機+瞄準 比較易出[專注]
但係 我玩過鋼鐵 ; 轉虛空系後技能攻擊力真係好似低左好多
仲有就算開左專注,攻擊力都唔係好理想.
想問1)配點有冇問題 (如果多用箭雨係唔係應該點高箭雨;;點小d哨音)
2) 係唔係唔應該咁早玩虛空;;應該轉番鋼鐵

拹調每1點加7命中3物閃3法閃,,敏捷每1點加8物爆5物閃1物攻我而家77lv有230點   加哂落拹既話命中就已經好有保障  雖然會低物閃過全敏,,但係東國都有天師同僧侶-_-除非你唔同呢2個職既人打,,否則全拹既法閃應該幫到你保命
另外就係..雖然全敏會多2xx攻,,但係我覺得如果打交既話,命中+閃避>>>200攻 打唔中同保唔到命既話乜輸出都無.之前我加敏拹4500+命中 都有某幾個忍者會打唔中 打唔中就比佢反死x__x  另外其他人全拹/全專注都有加閃 唔夠命中都會打唔中0_0
所以呢..全拹就係要命中同物法閃 低小小攻都好過打唔中

鋼鐵既紅寶石同獅心加25%攻 感覺上係高攻好多  但係虛空招箭雨係範圍技 亦都係鋼鐵系無既野 如果你要升lv既話箭雨絕對快過鋼鐵系  不過有比人殺既風險就是0.0
如果唔係執著殺人既話 敏拹+箭雨升lv絕對good
同埋如果用箭雨升既話就最好升爆招箭雨-_-
已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
靈儿` + 10 + 3 幾時出番個獵人教學
魔吉 + 3 明白;謝謝你!

總評分:  威望 + 10  Good + 6   查看全部評分

cYinggg 發表於 12-1-29 07:00 PM
拹調每1點加7命中3物閃3法閃,,敏捷每1點加8物爆5物閃1物攻我而家77lv有230點   加哂落拹既話命中就已經好有 ...

唔該晒;可唔可以比你game名我 你pm我 (其實我應該估到你係邊個:p)
我e加先得67lv ja係仲可以敏協;空系弓
因為我得67lv 打人機會比較小
咁我升高d先轉全協吧
仲有小小問題  game密你

回覆 cYinggg 的帖子

其實
http://tw.meetgee.com/Topic/View.aspx?ID=2017099
尼個人的心得 完全說出我心聲
佢有冇錯誤..有的請指出~

留名睇教學

我岩岩玩=.=
依家6lv升哂鋼鐵岩吾岩呢?

笑傲無雙 玩過星曲WEB

法師在此食花生

笑傲無雙

箭雨作用只是拉怪
虛空 = 輔助型pvp

惡魔遊戲 發表於 12-1-30 12:08 AM
箭雨作用只是拉怪
虛空 = 輔助型pvp

箭雨拉完怪之後 都要靠箭雨清0.0 無理由拉完怪之後靠單體輸出
另外就係..我個人認為虛空只係for升lv-__-
虛空招招單體技都要靠獵人印記..哨音每2,3秒先疊到一層..

cYinggg 發表於 12-1-29 07:00 PM
拹調每1點加7命中3物閃3法閃,,敏捷每1點加8物爆5物閃1物攻我而家77lv有230點   加哂落拹既話命中就已經好有 ...

強勁不離

仲有留一留全協打人真系爽,因為弓就系後面射人,,所以一定要高命中,如果唔系等比忍者秒,另外,法師傷害都高,多數打交果陣都系騎直沖,後面就由法師弓手做打手了,我玩騎敏協3千7命中,爆擊系就系爆到幾萬但系打唔中,勁灰

強大教學/____\ 由第一日玩我一直都嗌救命, 弓手PVP真系好SM.

babiiiyoyo 發表於 12-1-30 08:21 AM
強大教學/____\ 由第一日玩我一直都嗌救命, 弓手PVP真系好SM.

由你6x 70開始我都嗌緊救命

cYinggg 發表於 12-1-30 02:05 PM
由你6x 70開始我都嗌緊救命

你係who?-_____________-
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 04:27 PM , Processed in 0.035165 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存