2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之帝國 【活動】93鋼忍心得
go

[心得分享] 【活動】93鋼忍心得 [複製鏈接]

玩左夢帝都差唔多2個月
大大話話洗技都洗左差唔多10次
其實每種忍既加法都各有好處 重點係睇你想邊方面發展
鋼忍獨有既閃避反傷 係初期的確好難發揮出黎
所以我建議前期想解任/沖等快既話 幽忍會係唔錯既選擇
而鋼忍 我建議大約80後 技點充足既情況先好轉

以我依家食左1本技書既情況下 有62點技
自然:混亂+麻醉飛刀各1(主要用黎打副疊傷打王+掛機)
幽冥:忍法.疾+散華各1 (引怪用)
剩低既58點
裡門1 見招20 反手1 蓄勢1 身法7(為左30點技既前疊) 無相7 反動20 天遁1 (後期d怪幾高傷下 如果想越級打怪既話 無相可以點1 其他技點加去蓄勢 可以方便帶少d水)
除左裡門外 鋼忍既每招技最高係80%機率反傷 反手唔加上去係因為20都一樣係反咁多傷

屬性方面:2敏1協
配合兔水
命中大約有5000
物閃為主 法閃配合兔水+食物岩岩好75%就可以 之後就全敏

有人話鋼忍打副慢 比起純自然忍同幽忍黎講 鋼忍的確係無高攻既技
但其實鋼忍一樣可以打副
自然忍所以受歡迎係因為疊傷打王快
所以只要用2點加去自然既飛刀到 其實唔會話慢過純自然好多
由於坦少既問題 依家英副我主要都係做坦
1場全清所有怪 大約係40min左右

打怪/打任方面
鋼忍比起其他2個系都一定快
見招+反動2招 其本上10-15秒就可以清晒所有怪

pk方面:
除非遇到命中低既玩家
唔係既話
以依家大部分人都以命中為主既加點情況下
靠閃既鋼忍比其他2個系所要投放更多資金先可以係呢方面有著數
所以如果想玩pk既朋友 玩自然可能會更好

大致係咁
已有 1 人評分威望 收起 理由
靈儿` + 12 鼓勵

總評分:  威望 + 12   查看全部評分

墓光迷城

支持一下教學帖.
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 10:00 PM , Processed in 0.033635 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存