2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之帝國 【活動】83獵人分享
go

[心得分享] 【活動】83獵人分享 [複製鏈接]

以上三種職(虛空/自然/鋼鐵)建議配點:
協調加到96%之後隨便加
全力-前期打怪最好既加法
全敏-物理攻擊/爆擊/閃避都有加
全協-命中/物閃/法閃都有加,萬能型/偏向後期,雖然輸出少左,建議各位都係去到後期或者想pk先好玩

虛空/自然/鋼鐵
虛空獵發動到瞄準(20)既時候攻擊力比起其他兩種職攻擊力高出差唔多20-30%,玩全敏既話效果會比較突出,但係無發動到既話幾乎係全夢之帝國最低攻既職業,玩呢種職可能要比較投資多少少既現金黎谷收藏,本人曾經試過發動瞄準(20),係個10秒攻擊力真係非常可觀(假設你爆擊率超過35%),但由於本人無投資太多錢落去玩所以好快放棄左虛空。

自然獵,pk最好選擇,要pk既話當然首選全協調,打唔中人你再高攻都無用!但係自然獵係升lv/打副/解日任方面真係無乜用,除左招穿心射擊攻擊力比較可觀(但係要越少血先打得越多),係最近82lv左右既時候曾經轉過自然,pvp真係非常強,主要攻擊技能(蛛網,狩獵,九頭,穿心)cd時間非常短,再加上一路開住獵豹同野獸拉打,由於全協調關係雙閃都75%,命中有5500(96%)左右,比較少機會打唔中人,但係食水真係好狼,用兔整既4級強力靈水,一晚試過食左700支,而且打怪同打副的確好弱,比起鋼鐵或者虛空差好遠,所以我都放棄,除左各位真係好想正係玩pvp,如果唔係我都唔係幾建議玩自然。

鋼鐵獵,打怪副本pk樣樣都得,樣樣識但係樣樣都唔精,打怪打副有紅寶同獅心既30%加成,鑽石加既2000物爆參數,70副每個組都幾乎會有既一種職業,基上算係西國職入面輔助最強既職業,至於pk方面,因為我比較愛好和平,pvp經驗比較少,以本人既經驗我會先用鑽石再加稜光,之後紫水晶紅寶,除非係坦,一般都足夠打死對方。但係缺點就係技能cd比較長,鋼鐵獵本身屬於輔助團隊職業,pk比較弱係無可厚非。

目前玩緊自然(打齊60神話同飾物,所以轉左自然玩下)
配點全協
技能加法:我用去到56lv有41點既情況黎講,19蛛網1獵豹10狩獵1九頭9穿心1野獸,剩低既可以係穿心同野獸選擇加落去,我建議點爆穿心之後再投資d技點落野獸。

分享完畢,各位師兄有高見可以討論,但請唔好惡意評論,多謝各位!
已有 1 人評分威望 收起 理由
靈儿` + 12 鼓勵

總評分:  威望 + 12   查看全部評分

墓光迷城

支持一下獵人心得.如果能夠附上圖片更佳:D
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 08:59 PM , Processed in 0.033506 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存