2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 動漫綜合討論區 本版活動 - 您「萌」嗎?
樓主: evaann
go

[問題] 本版活動 - 您「萌」嗎?   [複製鏈接]

evaann 發表於 12-3-28 02:08 AM
依個題目好似無咩火藥味
等我再唸唸咩題目

討論大家鐘意「團圓結局」定「死人結局」如何?

畢竟近年唔少動漫都係衰響結尾,
有唔少作品更因應觀眾意向去決定結局,
單係朋友之間就有人鐘意大團圓,
亦有人覺得悲劇結局先稱得上神作。

霉乂男 發表於 12-3-29 01:00 PM
討論大家鐘意「團圓結局」定「死人結局」如何?

畢竟近年唔少動漫都係衰響結尾,

動漫只不過係賣周邊 , 或者加速已發售遊戲的銷售量 , 你我皆知

眼前人只會向前看 , 其實一樣向錢看

觀眾想點永遠都係大哂 , 米飯班主嘛

淨係睇銀翼的法姆 , 劇情有 , 但周邊 , 觀眾唔夠(即係廣告暴光率唔夠) , 就知為何比人打左87折
(謎之聲:為何不是24集 , 好多劇情未交代 , op對白色翼呢? 第一輯個少女,迪奧果個呢(襯托?汗)

反而賣兩個大包既 , 應該會掌管依個時代 , 畫工一得 , d figure 掛軸一系列周邊去貨何其快

結論衰收尾係正常 , 見到熱潮一去 , 緊係快快趣第2套 , 熱潮仲有咪踢多兩腳又一輯

兒家由生產去到製片商 , 邊有心搞動漫 , 但唔搞動漫去唔到貨嘛

其實邊有神作 , 舉兩個例:高達 , 海賊王 , 只有大多數觀眾捧到先變神 , 就好似youtuxx 班友唔識打日文咪打神曲!!

話說BANDxx 今年c3 有件白星公主(我地叫佢白提子--"汗) 都想食埋依條路--"

題外話說完 , 多謝你的建議 , 我會充份考慮

evaann 發表於 12-3-29 02:44 PM
動漫只不過係賣周邊 , 或者加速已發售遊戲的銷售量 , 你我皆知

眼前人只會向前看 , 其實一樣向錢看

人氣一向要炒先會熱,
所以我對D所謂熱門神作一向無咩好感,
有留意我就會發現我鐘意D冷門野,
火影﹑死神﹑海賊王一類響我心裡面評價其實好低,
用行內的說法是重口味(無誤)……

最終流放只係循例比前作角色亮亮相吧,
劇情話好唔係太好,話差又好過好多作品……
聲優陣容倒是很強大……

……話說C3我無去…………
印象中你好像是做周邊產品生意的,失敬失敬。

evaann  那些都是找找外快,正職不是找這些錢的  發表於 12-3-30 05:46 AM

笑傲無雙

回覆 垃圾橙 的帖子

不喜歡萌咁姐係ALL萌都不喜歡
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 10:44 AM , Processed in 0.035946 second(s), 17 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存