2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 侍道ONLINE 【活動】(原創)新手[不生產]刻苦耐勞賺錢心得+守護 重擊 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[心得分享] 【活動】(原創)新手[不生產]刻苦耐勞賺錢心得+守護 重擊 推薦用 刀(只求回覆)   [複製鏈接]

新手[不生產]刻苦耐勞賺錢心得

窮武士?富武士?
想賺錢買裝?
有SO 啦!!!

注意:這是當大家有咁上下實力時段先賺到既錢,點賺?

就係打護符啦!前期通常唔會有人買既,但可以儲定啲貨仔先。

推薦打法
御櫻門打御櫻牛
吽~吽~

掉落物品如下:

水晶石

翠純石欠片
守之護符:防壱 -盾-

陰遁鉢金
落陽羽織
錯綜着流下衣
明紋袈裟下衣
朱音脛當
(賺得唔多,但勝在易打,易掉)打幾多張隨個人 , 通常一次打一組。

十鄉里南 打里南鼠
最煩係打依隻 吱~吱~
掉落物品如下:

蒼純石欠片
援之護符:技壱 -能-

錯綜鉢金
隠遁忍装束上衣
朱音脛当
明紋袈裟下衣
落陽陣笠

(缺點:好難捉到佢,就算是一刀一隻。好處係依張符會賺得多啲,不過都係要大家都識玩 市價定好先有賺
都係果句 一定有市場 但唔係前期。)

仲有更好就打怪賺錢方法,但筆者就賣個關子啦,畢竟在下都要賺錢,太多人知商業秘密就唔好辣XD
望咩喎?

守護 重擊 壯術 推薦用 刀

(前期易取既刀,唔好同我講妖如來 大百足果D-_-)

「守」

*首先要推薦既係  王心 (第一把刀)
係一把 亥道 既刀
即係打豬會有一閃
大家都叫佢做  斬豬刀/豬肉刀(?)

優點 : 新手既極品刀 ,威力中攻速好 ,易閃位 ,真係一把平均能力既好刀。優秀既性能真係系走位揮刀方面。
缺點 : 防禦 心力較低  攻擊力普普 靠 劍招出頭 ,缺乏力量突破。30段之後成長力平均。

1段能力: 體力:130 技力:85 心力:100 攻擊:100 防禦:20 (命中果D唔講)
45段能力: 體力:1492 技力:85 心力:100 攻擊:1015 防禦:360

*第二把要數數 紺藍 (任務 係古賀/遠海 做既P.S 唔記得邊個任=3=)
係一把 午道 既刀
斬馬同鹿既(唔係日文傻瓜) 馬鹿ww

優點 :防禦 體力 心力 都高,特別係佢既劍招 挑釁一 同 挑釁二 係唯一佢先有 除左奧書 ,係一把隊伍坦刀既首選。
缺點 : 攻擊低 ,斬速慢 ,回避能力低,防禦高但防禦性能差(難閃),劍招比較遲先學到(高段)35段先有挑釁2。

1段能力: 體力:218 技力:94 心力:160 攻擊:95 防禦:26
45段能力: 體力:1656 技力:94 心力:160 攻擊:953 防禦:414

*第三把就會係 幾松 (可以直接係古賀/遠海買 或者 愛刀家[唔解釋咩黎,好長] 建議同玩家買 會製作既比率都幾高 所以業物既出產都唔錯)業物就係同名刀性能較優異既刀)
係一把 酉道 既刀
就係打雀仔既刀@w@

優點 : 王心 既 技能加強版 ,性能平均 ,重視攻擊力 ,體力 防禦 心力都唔差 ,連撃好,業物既話有得同柘榴比。(柘榴會係課金刀[點刀]有講)
缺點 : 唔多,就係技力上面既問題,由於佢劍招強,所以技力都要多。只要練好連擊閃位,就係一把幾勁既刀。

1段能力: 體力:143 技力:91 心力:100 攻擊:105 防禦:21
45段能力: 體力:1531 技力:91 心力:100 攻擊:1099 防禦:369

守的課金刀[點數]

注意:課金刀唔一定比非課金刀勁*
隻GAME唔一定係點數武士天下 (要讚既系統)

*岩戶守

紺藍既強化版,劍招檔怪最強,防禦力極高,高金額既點數物品。

坦克既代名詞。

1段能力: 體力:322 技力:145 心力:140 攻擊:124 防禦:54
45段能力: 體力:1862 技力:145 心力:140 攻擊:1007 防禦:519

*柘榴

自身劍招係守刀最強,攻擊高,連擊能力強,攻速最快既刀。如果唔計佢心力條件,佢自身既劍招同心力有問題(要講好長)簡單啲黎睇 你要真係好習慣用依把刀 唔係特顯唔到佢有幾強大。

1段能力: 體力:247 技力:120 心力:140 攻擊:180 防禦:28
45段能力: 體力:1609 技力:120 心力:140 攻擊:1150 防禦:382

筆者:一貫錢

睇左禁耐,留言啦!

已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
乂夜舞 + 3 很好很好:)
redwing88 + 50 + 5 精品文章

總評分:  威望 + 50  Good + 8   查看全部評分

「重」

*首先要推薦既係  墨十 (要人幫幫手重金3整出黎)
係一把 辰道 既刀

打水魚系既刀P.S 龍,蛙 果D

優點 : 如果問你點解玩重? 型囉!秒殺囉!攻擊範圍大囉! 這正是其一推薦的刀,劍招好,連擊快,命中高,係日服黎講都幾受歡迎既重刀。成長率都不差。

缺點 : 相反黎講,攻高就防低架啦。練到中期黎講會好脆(扑扑脆,好易碎)如果真係完全唔識閃就唔好用,不過重型都係講閃位,冇咩防禦,雖然比念高防。

1段能力: 體力:120 技力:117 心力:130 攻擊:152 防禦:5 (命中果D唔講)
45段能力: 體力:1237 技力:117 心力:130 攻擊:1712 防禦:215

*其次要介紹既係 更更(邊到都有,買又得,愛刀家,做出黎(業物)又得,最快係轉型TEST拎100分換)

係一把 未道 既刀(唔係合味道)

有用過既人都知係一把屠羊刀(啊羊好慘Q_Q

介紹好有趣:係一把用女性想像而製作出黎既刀,如流水一般@@(想入非非了

優點 : 新手上路用既好刀,因為高體力,高心力,單練,團練,前期合戰性能都唔差,尤其佢招回転斬,範圍攻擊,最適合新手。一招就搞點。日服玩家有一句話「肉を切らせて骨を断つ」<--- 自己狐狗翻譯XD。

缺點 : 後期來說過於平凡。攻擊力唔係太大。

1段能力: 體力:166 技力:140 心力:170 攻擊:145 防禦:10
45段能力: 體力:1340 技力:117 心力:130 攻擊:1652 防禦:265

*最後想介紹既就係 三士朗 (做任 古賀/遠海)

係一把 寅道 既刀

對老虎有加成@@(上山打老虎XD)

優點 : 都係問番果句點解玩重? 型囉!秒殺囉!攻擊範圍大囉! 非課金前期秒殺刀之一 登登!三士朗!劍招強力無比(膏@.@?)會心高。(爆擊)

缺點 : 新手黎講上手有難度,要多練習,唔係就變好垃圾既刀,中/老手黎講都唔錯用,建議新手多練練,你玩重型都係為左攻擊力姐...唔得既話玩反守啦._. 。體力弱。

1段能力: 體力:103 技力:124 心力:160 攻擊:146 防禦:10
45段能力: 體力:1093 技力:124 心力:160 攻擊:1666 防禦:265

重的課金刀[點數]

注意:課金刀唔一定比非課金刀勁*
隻GAME唔一定係點數武士天下 (要讚既系統)

*豬鹿蝶

功擊力 閃位優秀,但係有人問唔係鬼巖丸(同價的點刀)勁D咩?無錯,鬼巖丸的確好勁,但只適合閃位高手,同超熟把刀的運作先強(不貪刀又要斬快好難)。依把刀既優越性係低段時普攻高,防禦同血量成長都好好,最重要既係重型最冇既回避能力佢都好好,高金額既課金刀。同埋佢  點解玩重?夠型啊!!!!

不過後期唔高攻。

1段能力: 體力:240 技力:135 心力:130 攻擊:275 防禦:8
45段能力: 體力:1326 技力:135 心力:130 攻擊:1575 防禦:263

已有 1 人評分Good 收起 理由
花濺淚v3v + 2 繼續努力!

總評分:  Good + 2   查看全部評分

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

紺藍 呢把刀我都覺得好正,
我打頭目怪或者比較強既怪都係靠佢,
但前期未拎到佢個陣,可以用阿紫花,
我覺得紺藍就係阿紫花既強化版,
幾松真係見人見志=.=
我覺得幾松同佐匠一樣...好唔掂=.=

風之鳥 發表於 12-4-4 06:25 PM
紺藍 呢把刀我都覺得好正,
我打頭目怪或者比較強既怪都係靠佢,
但前期未拎到佢個陣,可以用阿紫花,

都係睇個人鐘意姐
最緊要都係鐘意就好
如果熟果把刀
邊把都可以用得好勁
不過我係由數據能力/日服玩家評價分析 好用度。
^^

而且你打王架係用血多既刀辣 ==
攻擊高果D都係低血量低防- -

重擊推薦用 刀!!!!!

gavin10c7 發表於 12-4-4 06:57 PM
重擊推薦用 刀!!!!!

比D時間-_-

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

wallacewc9 發表於 12-4-4 06:30 PM
都係睇個人鐘意姐
最緊要都係鐘意就好
如果熟果把刀

係,所以要計劃好自己要玩邊把刀,
打王唔只要用多血,仲要有防技,
唔係十條命都唔夠死,
有一把守護既平民刀,好想推薦,因為實在好好用,
不過好似一直比人忽略...(可能因為外表同能力都太平凡)
個把刀叫"茜"呢把攻擊刀真係好正!
自從日版入手後,唔想用其他刀!

唔錯@_@公測準備做坦

茜既攻擊力雖然係高,45段比柘榴高1攻擊
但係生命同防禦因為攻擊而被拉低

支持支持,辛苦你了,十分有用

蟬時雨好用嗎??
1段能力:體力:85 技力:131 心力:160 攻擊:161 防禦:10
45段能力: 體力:1085 技力:131 心力:160 攻擊:1782 防禦:265
係慘在攻高防低

gavin10c7 發表於 12-4-5 10:00 AM
蟬時雨好用嗎??
1段能力:體力:85 技力:131 心力:160 攻擊:161 防禦:10
45段能力: 體力:1085 技力:131 心力: ...

前期PK用刀,攻高 劍招強 相對血低 劍招技力需求大,對於初初來說三士朗比時雨更會推薦比新手,不過都係果句,有愛玩咩都勁。同埋依把刀打怪升LV黎講佢既缺點唔係咁好。
E把真係一扑就碎

洗唔洗推薦埋 念 壯 瞬?

笑傲無雙

睇咗唔留言得唔得

回覆 chingman 的帖子

你有公會味= =?

笑傲無雙

wallacewc9 發表於 12-4-5 06:06 PM
回覆 chingman 的帖子

你有公會味= =?

有了謝謝

十週年勳章(賀詞)

雪月花
換唔換得過

回覆 d14232 的帖子

戰功刀 不多作解釋
劍招 連擊 揮速比得上豬6碟
換得過。
已有 1 人評分Good 收起 理由
d14232 + 2 精品文章

總評分:  Good + 2   查看全部評分

雪月花係差唔多全部玩重擊既人夠戰功都會換既刀
睇人用都覺得連擊快

你D資料對我地D窮人好有用~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 01:18 AM , Processed in 0.043932 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存