2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 侍道ONLINE 一些令你不知怎鎖定怪物.請看!(令你變有趣味) ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[心得分享] 一些令你不知怎鎖定怪物.請看!(令你變有趣味)

笑傲無雙 玩過星曲WEB

~不講你們的打法~
在打怪最重要..不要用TAB或其他方法鎖怪!那是最笨笨.第一下應該用你的滑鼠左鏈~先點一下
原因是有很大很大的分別.你用TAB或其他鎖定怪物..你跟怪物作戰是不會自由度高.一邊打怪一邊不知怎不他打到你!
可是當你用我的方法..第一下左鏈點怪..之後你打怪一至二下走開..是會在怪的圓圈走著..很好玩..那就是真的不會給他打到.已走開1至2步.即時再打一下.看他的動作.隨心所欲的發動你的必殺!.若我意思不明白.可說那裡不明
希望我依個POST幫助到你們!
我寫出來..是因為看很多玩家不會走..一直對打..到後期的怪..摸你一下起跳.你怎玩下去.!不是只有我知道..
是很多玩家收起來..只要自己強!
GOODLUCK...希望板主可給一個亮燈..真的很多玩家會看不到..最好.你明白我意思..可解釋一下.我很笨笨!
已有 1 人評分威望 收起 理由
花濺淚v3v + 5 鼓勵

總評分:  威望 + 5   查看全部評分

想多說一樣野啦.你地之前睇到D好似好勁既玩家.POST出來.
話什麼教你升級..你10段若可以自覺有能力.就打17-19級怪\../
咁你點解唔教人地點可以10打17-19怪.所以我先POST出來..給大家一個方法..你若是依我的方法..圓圈式打法..你只要看清楚怪的攻擊.就可從破綻下手!

如果可以加圖片教學
三十分入手

另外 高亮方面
暫時要高人氣、實用
先有資格申請到
希望解答到你

習慣用F鎖怪打
唔知你係咪講緊呢樣野?

你咁大隻字...打D野又唔通順.....
我知你講緊咩...
但其他唔識個D人會唔明囉..

其實最好方法係... 行埋佢.. 斬一下... 再按F....
就會鎖隻怪.. 等佢攻擊時 shift + A/D, 再等佢攻擊時 Shift+ A/D
你就可以連斬佢3下.... 再等佢攻擊.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
一直咁落去~~~
已有 1 人評分威望 收起 理由
花濺淚v3v + 5 鼓勵

總評分:  威望 + 5   查看全部評分

吾好怪我多口講句= =

你表達能力好似有d d問題 - -

你咁大隻字...打D野又唔通順.....
我知你講緊咩...
但其他唔識個D人會唔明囉..

其實最好方法係... 行埋佢.. 斬一下... 再按F....
就會鎖隻怪.. 等佢攻擊時 shift + A/D, 再等佢攻擊時 Shift+ A/D
((((你就可以連斬佢3下.... 再等佢攻擊.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
一直咁落去~~~
已有 1 人評分        威望        收起理由
花濺淚v3v         + 5        鼓勵
總評分: 威望 + 5   查看全部評分))))
...

3Q...我不一定要積分.你們之前不會給玩家意乳..攻略.可是我POST出來.不會有分
你們看到..先再打出來給怎打怪的方法..就有分啦.所以我不會再POST..或不會再有什麼知道的說出來!
終於明白他們的心理!.還是收起來.那是最好!(最後的留言)

雖然唔係好明 不過都多謝分享

回覆 暴走熾天使 的帖子

不是不打出來...
是一開始遊戲的新手教學已經 有教..
我就是在那邊學的......

除非沒看的人吧...
就像..入國時一樣.....
NPC都跟你說了暗號是 比XX 的土好很多..
也一直有人問... 幾百人問了....
頻的人也覺得煩躁..每天都有人問.. 都不看對話

姜太人 發表於 12-4-22 01:05 AM
回覆 暴走熾天使 的帖子

不是不打出來...

大家發帖原意都系為左幫新手
無謂嘈交喇 言和啦
比幾分薄面小弟
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 03:52 PM , Processed in 0.029906 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存