2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 信喵之野望 台版-新手求戰友 . 招人一齊討論+傾計
返回列表 發新帖 回覆
go

[閒聊討論] 台版-新手求戰友 . 招人一齊討論+傾計 [複製鏈接]

其實我本身唔多打機 可能因為我無乜頭腦打機- -  有時玩ge都係槍game
但係因為D貓太吸引,決定頂硬上 草多D貓卡 (雖然開始玩頭戈幾分鍾我完全無方向 唔知點玩)
睇左幾篇長文 都係無乜方向感 sosad  ( 而家剩係知加戰友有著數a_a)
而且又想搵人傾下隻game

問題
1:五輪耶得方法 只能打賊取得?
2:爬文看到補師的重要性,但不知道那些貓有回血技 ( 姬喵=補師?)
3:其實還有很多問題...不過我也不知道從那開始提問...就這樣吧..

ps: 台版id: 大飛馬經

忍影世界

1 唔係 有樂市樂座 可以換  2.好似係 唔多清楚

十週年勳章(賀詞)

答:
1) 除左打賊,仲可以完成任務拎到。條件許可(要有錢)之下可以用唔知幾多喵幣俾錢買五輪玉:根據你綜合稱號LV每個鐘加五輪玉,好似兵糧咁。
2) 只要你肯貼技能,其實所有貓都可以有回血技。至於想知道邊D喵一開始就有回血技既,建議參考番信喵個wiki,可以check番每隻喵嚮幾LV會有技。

LINK:http://nobunyaga.wiki.fc2.com/wi ... 4b121d0ce182227c013

化化一號 發表於 12-4-30 11:18 PM
答:
1) 除左打賊,仲可以完成任務拎到。條件許可(要有錢)之下可以用唔知幾多喵幣俾錢買五輪玉:根據你綜合 ...

唔該晒樓上兩位ge回答 , 明晒

咁我爬文個陣見到D人話要有"熟練的補師"....
Q1:點為之 熟練 ?  姐係回血技lv2 lv3 lv4 .. ??

我有 千代喵 見佢8lv水 就可以學          内助の功   
Q2:爬文見D人話 内助の功 > 治療lv4 . 姐係一學左"内助の功" 就無得升e招技lv?

隻千代喵除左 内助の功  係亮點之外... 能力差...
Q3:谷佢去學 內助之功 .. 之後做補師   定係學完内助の功 傳比第2隻喵女好?

十週年勳章(賀詞)

1) 唔係幾清楚,不過好似隻喵既cost高d易補d,再加上回血技高lv,應該會補得好好

2) 內助之功好似係等於陣中之舞LV4。呢招冇得升LV的

3) 你夠NP的話傳比另一隻喵會好D,始終千代喵唔係水系,貌似冇補得咁好。
    不過傳授成功率會好低,最盡都係得18%。博唔博就睇你自己了。

化化一號 發表於 12-5-1 12:42 AM
1) 唔係幾清楚,不過好似隻喵既cost高d易補d,再加上回血技高lv,應該會補得好好

2) 內助之功好似係等於陣 ...

Q1:將 治療 同 內助之功 放埋同一隻貓到係咪成本比&功率比較好?    定係分兩隻好?
Q2:初期係咪不斷打賊令np之後去抽貓? 定係留返黎草錢買貓比較好?  (我而家 2珍 1 稀  12普 ,  中有 6普 1珍 保管緊 )  
Q3:點樣可以有交易所 , 唔明佢各稱號姐係邊幾個 , 同埋要點升

thankyou.^^

另 可唔可以加你做戰友?

十週年勳章(賀詞)

1) 我之前爬文睇果時好似話治療冇乜用,淨係補一隻,不過冇錢貼技的話留佢嚮度都應該冇壞。真係貼的話大約貼活法比較好 (←可以提升回復系技能的效果。)
     Reference:http://forum.gamer.com.tw/C.php?page=1&bsn=19881&snA=1043
2) 係丫,初期要不斷打賊先。
3) 而家有OB活動,目前達到各項稱號LV1就可以開交易所。(戰績、對戰、合戰、討伐、籤、強化)
    不過5月9號活動完左之後,假若未有達成原本可以開交易所既限制(各項稱號都LV3),則交易所會重新關閉。

可以呀,我簽名都有我ID,哈哈

十週年勳章(截圖)

不是水喵不是補得冇咁好的主因
原因是水喵之外的發動回血技的 機率會比較低
而不是所有回血喵=喵姬
好像瀨名就是暴力1.5鐵炮喵...(默
而2.5的補 茶貫  雖然貴但是不少人的補喵首選..

5月9之後開交易所要所有3LV..
基本上比較難的就是合戰50勝
里戰50勝
抽50次喵

小弟也是最近開始玩信喵的
ID :虐貓狂徒

說回補貓
因為發动率受cost影響(4.0>3.0>2.5>2.0>1.5=1.0)
(4.0cost千爺爺神補)
所以cost愈高的補貓愈有補力
其中以2.5cost的補貓最受歡迎
不算太食cost又給力

則交易所會重新關閉。  係咩意思?
姐係山左就無得用交易所 囧?    (  如果係咁. 係咪要符合返 所有3LV 先可以開返? )

瀨名 & 茶貫   編號係幾多?

合戰50勝   我玩到而家都未見有合戰可以玩.. 中要50勝  有D難度

千爺爺 編號是?

ID名稱很雷~

攻 :4002   4055   3075   3049  

速 :4046

策 :2030

暫時多數用 e 6隻
攻個4隻其實要邊兩隻好?
4046個隻練唔練好

我想組 2攻1速1防1策  

如果我D德貓前途ok ge話可以  2攻 1速 1策 1德    /  2攻  1防 1策 1德  

防貓: 3007 4071 3022 4050

速: 4046  3012  

德: 4053 3067 3074 3032 4030

因為次次輸原因都係總大將死 所以想睇下點改好.
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 07:27 PM , Processed in 0.034586 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存