2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 終極使命 HKBN連線問題
樓主: 壞蛋bb
go

HKBN連線問題  

講左禁多野結果一個解決方法都冇

緋色紅蓮 發表於 12-5-12 03:29 PM
講左禁多野結果一個解決方法都冇

冇係正常 因為隻GAME係台灣Server唔係香港Server
唔理你地D香港人玩唔玩到關人撚事

可笑是台灣人自己都玩唔到

十週年勳章(賀詞) 童話八週年

wolfhell 發表於 12-5-12 03:39 AM
我好彩? 唔好講笑啦!

你又用HKBN連線、本人又用HKBN連線

呢個唔關公測既事
封測無人 清晨,個個頻都係無咩人既果段時間
都係斷 不過唔係次次斷 同一段時間頭幾次入都斷但又可以無啦啦唔斷 玩幾埸又斷返

有人PING過個SER
個SER似乎係大陸 以唔係HK/台灣
如果真係咁既話 HK玩大陸SER 果個SER質數唔好 或者 同某D上網公司無好既線路
唔用VPN 基本上係一定LAG/斷

wolfhell 發表於 12-5-10 11:34 PM
本人都係HKBN,但你地睇下依加係乜野時間,
而且隻GAME係免費任你地玩,你地就唔好咁多要求啦!
正所謂: 世 ...

你雖然咁話係岩 不過只係某部分
咁姐係免費既OLG SER一定係差?
咁差既話 又邊有玩家有動力俾錢 買點數
加上 唔係隻隻OLG 都一定有收費同免費SER

咁得免費SER果D 咁點生存?
免費SER 無話一定要做得好好 好似收費SER果D咁完美
但基本一定要正常 起碼唔好成日斷,順,唔好無啦啦成日維護 (I MEAN有預先公報果D)

好啦..我已經斷到冇mood再玩了..畫面再靚..斷線=廢..唉

wolfhell 發表於 12-5-12 03:39 AM
我好彩? 唔好講笑啦!

你又用HKBN連線、本人又用HKBN連線

hkbn果1千mb 出海都係得20mb

×咖啡..◇貓! 發表於 12-5-13 10:29 AM
你雖然咁話係岩 不過只係某部分
咁姐係免費既OLG SER一定係差?
咁差既話 又邊有玩家有動力俾錢 買點數

免費嘅OLG SER唔一定會差到離譜,只係平庸貨色SER而已

同埋免費OLG就一定去到依D咁上下貨色,

但要免費得黎又要順又要唔LAG又要官方多D捉外掛..等等

係冇可能嘅事,你地唔好妙想天開啦

之前都講左世界上冇十全十美東西出現嫁,

同埋平野就一定唔會有好野,免費online game都係一樣

但之於點解咁多人買點數其實好多因數存在其中當中包括:

(1).買點數仲平過買一張月季卡

(2).月季卡就算你個帳號長期唔上線或好少上線,佢都會幫你計你個帳號幾時續

就以一點就足以大部份玩家轉向免費OLG投資啦!

最後每個人各有所需都唔同總有人支持總有人反對所以好難定出完美答案出黎

好像本人咁,本人討厭內掛系統、討厭個人商店 ( 擺攤系統 ),

但有玩家喜歡內掛系統及擺攤系統,你吹佢地唔漲個渦
( 咁就反映左咁差既話 又邊有玩家有動力俾錢 買點數 )

OLG點生存到? 依D野就留番你自己去探究探究啦
如果免費OLG生存唔到,你應為今時今日仲可以接觸到免費OLG嗎?

wolfhell 發表於 12-5-17 06:22 AM
免費嘅OLG SER唔一定會差到離譜,只係平庸貨色SER而已

同埋免費OLG就一定去到依D咁上下貨色,

首先唔係話一定要做好好好
亦都無話要捉外掛
但平庸既SER 首先 係順同唔LAG
呢2個唔係大要求 係基本 唔好話其他啦
其他內容 質素 係佢地本身既事
但順同唔LAG 係一定放係最前 最基本
如果係咁 同玩外國SER有咩分別?
有時某D GAME咁計 玩外國SER仲好

之後你提出果2點
己經唔成立 首先係終極呢到
有一部分人 一入就彈 連開角都唔得
有一部分人 連真真正正完成1埸都做唔到 就彈埋
就算係幾高質既GAME  就算D點數幾平 1蚊1000點 都無人買啦
用心果句係咪先
當然一定有人一開始玩隻GAME 咩都唔理就買點既
但又有幾多係咁呢

而你講系統果D 我承應 每人口味唔同 好難比較
我玩過既OLG就過幾百隻 有出名有唔出名
有免費 有收費 每隻GAME既成名同留客生存招都唔同
但都一定有一個共通點 就係順
親身眼見 見過唔少OLG
一開波就勁順 內容勁好 但無啦啦一次更新後變LAG 之後又唔攪返
無幾耐 就一批一批人咁走哂  再無幾耐就執埋 眼見實例唔少
所以先講話順同唔LAG係基本係必要
內容己經唔要求 唔講

最後 你之後講話咩HKBN 1000M
HKBN係HK就快
但比起其他網絡供應商 海外 國外
係差一皮
HKBN海外 國外 "最高" 只係有20M
而其他雖然本身低100M呀 50M呀
但海外 國外呀 基本上都有6~7成速度
所以感覺上係無咩分別

我都係咁~ 熄哂你d防毒軟件就可以

×咖啡..◇貓! 發表於 12-5-17 01:26 PM
首先唔係話一定要做好好好
亦都無話要捉外掛
但平庸既SER 首先 係順同唔LAG

~首先本人在這裡事先聲明~

但目的是
: 我同你圍繞連線問題係唔會得到任何咩標準答案

只係你嘅見解、睇法、方式..等等本人絕不會證明你係錯的、但絕不會證明你係對的

同埋你同我睇任何一件事嘅意見、見解、睇法、方式..等等各有不同而已

可能你有你一套分析,但我都有我自己一套分析,

本人係唔會好似其他人咁有羊群心理嘅心態

雖然你係版主,本人都會尊重你嘅意見、見解、睇法、方式..等等,

但本人係唔會100%認同你嘅說話及支持,

你係版主本人都會咁同你講,正所謂一視同仁、人人平等

本人只係認同凡是總會有其他嘅角度睇任何一件事去分析,

至於外人點睇我同你說話內容,本人係絕不加以評論
已有 1 人評分Good 收起 理由
×咖啡..◇貓! + 5 感謝你既良性討論

總評分:  Good + 5   查看全部評分

wolfhell 發表於 12-5-19 03:41 AM
~首先本人在這裡事先聲明~

但目的是: 我同你圍繞連線問題係唔會得到任何咩標準答案

多謝你肯理性同我分析
我都知世上好多野 好難搵對定錯
不過良性既理性分析會令大家有更好既進步
同知多D本身唔知既野A_A

我都同意咩都以中肯中立去分析
一視同仁、人人平等
所以我一直都唔當自己係版主
亦都唔想人地當我係版主
最後多謝你肯同我既良性討論

而家 load到但係卡係load畫面
或load到入去唔使3秒 得返你自己

我只係斷過一次,之後就無事,都係1000M
另外但係唔記得同你講HKBN 1000M 無話100% 係1000M 上下載喎,多數得70 % 左右

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 01:16 AM , Processed in 0.038843 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存