2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 暗黑破壞神3 Diablo3 我想問《暗黑破壞神3》Diablo 3 繁體中文版和國際版除左 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[疑難雜症] 我想問《暗黑破壞神3》Diablo 3 繁體中文版和國際版除左語言分別外,還有甚麼分別?   [複製鏈接]

我想問《暗黑破壞神3》Diablo 3 繁體中文版和國際版除左語言分別外,還有甚麼分別?

注意:》中文繁體版僅適合WINDOW作業系统玩家,用MAC作業系统的玩家不能用這版本安裝遊戲!
國際全語系版可選擇所有語系(典藏版也是國際全語系版)
《注意:》國際全語系版適合WINDOW和MAC作業系统玩家,用MAC作業系统的玩家亦只能使用這版本安裝遊戲

只係以上分別就無其他

回覆 藍卍龍小彥 的帖子

繁體中文可連去美服嗎?

回覆 chui001 的帖子

咩版都可以.

仲有
繁體中文版只可以用繁體中文既客戶服務器登入
如果你到朋友家,別人是全語程式,你就不能用
但如果別人到你家,人家是用全語版,就可以用你的繁體版登入

nickseed 發表於 12-5-13 03:33 PM
仲有

誤導
根本冇全語程式依樣野
得中文程式同英文程式之類

asdffa 發表於 12-5-13 05:08 PM
誤導
根本冇全語程式依樣野

你既意思係世界上得中文同英文???

你會唔會連全語版係咩都唔知呢??

定一話你根本無睇過官方既情報???

誤導果個係你
全語版係安裝左之後可以有多國語言選擇
而繁體中文版安裝左之後只會出中文!!!!

如果唔係做咩貴咁多???因為出英文定一話地區來源唔同???
以上皆不是

因為全語版用繁體中文版根本就唔同
如果唔係,做咩MAC唔可以用繁體中文版????
因為系統唔支援中文LOR!!
咁如果冇全語程式,咁姐係點???唔洗我講LA~
人地咁多種語言,唔通一個全語包比十幾隻碟你呀???
用腦諗下都知唔會啦

唔該你上網虛心D問左人地分別先出聲啦
再唔係上去其他地區方POST番D白目文,比人插完,你咪知LOR

chui001 發表於 12-5-13 02:28 PM
我想問《暗黑破壞神3》Diablo 3 繁體中文版和國際版除左語言分別外,還有甚麼分別? ...

唔好理個傻人

答多你一點
伺服器係隨機入ROOM
你應該都知道
而入ROOM既搜索係會以,你所用既語系作優先
之後就係所在位置
簡單D講就係,如果你用英文版,你會比較易搵到用英文既人
用中文版就會比較易見到講中文既人

姐係你即使係入美國SER,只要你用中文版
你都會比較易搵到台灣人/香港人

而唔怕係亞服度撞見睇都睇唔明既韓國佬
,所以....如果你朋友用英文語系,你用中文,係隨機既情況下,係好難撞到
不過當然加左好友後,你可以拉佢入ROOM啦
就係咁多

PS:我個人一般都無咩野,係可能呢一兩個月睇得太多白痴野,搞到個人火火地

回覆 nickseed 的帖子

禁點解D人買國際版都唔買繁體中文版?

chui001 發表於 12-5-13 06:50 PM

有幾個原因
第一點:因為之前好多人都諗住玩美服
用佢個現金拍賣場,又怕全語版無貨,所以速速訂貨
PS:當然証實左係唔可以既

第二點:有D人鍾意聽英文配音同埋睇英文介面

第三點:因為只有全語版支援MAC

第4點:登入方面唔洗理佢係唔係中文版(果D得閒一班人去網吧玩果D)

第5點:心理上覺得差唔差果少少,買全語版唔洗煩咁多野

我都係買全語版,因為登入唔洗煩,唔排除會同朋友去網吧玩

chui001 發表於 12-5-13 06:50 PM

你識英文既話
就會知到隻game譯得幾咁膠
而唔會用中介玩

似乎全語系數位版比較好
不過中文版還是比較順眼

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

咩版都通 不過人物就好似吾系...

asdffa 發表於 12-5-13 05:08 PM
誤導
根本冇全語程式依樣野

529 個實盒隻碟咪全語程式囉

如果有玩過測試既人 game內會見到有一個設定係可以更改語言介面

但係現有既下載主程式 先會得 中文&英文程式

├Fung┤ 發表於 12-5-13 11:54 PM

咩版都通 不過人物就好似吾系...

我解釋清楚D啦

咩版本都可以登入任何伺服器
而人物就係SAVE個你玩既果一個伺服器

例如你玩亞服有個LV60級人物神裝既
當你登入美服/歐服,就一定唔會有你果個神級人物既記錄

就係咁簡單

回覆 狂~雪龍 的帖子

算啦......
佢分明未上官網睇過資料
同佢解釋多一句都覺得比臉佢

nickseed 發表於 12-5-14 02:30 AM
回覆 狂~雪龍 的帖子

算啦......

唔好咁講...大家都係鐘意D3...解釋清楚d到時少d抱怨文

nickseed 發表於 12-5-13 06:24 PM
你既意思係世界上得中文同英文???

你會唔會連全語版係咩都唔知呢??

請搵返你既中文老師補習下
睇黎你唔明"之類"既意思

其實我真係好懷疑 全語系隻碟係咪真係裝得晒全語系呢??????????????????????????????????????
單單BETA英文內容已經要300MB 完整遊戲 全語系要幾多GB呢????????????????????????????
仲有 依家講緊既係每個語言都有配音 BZ會唔會膠到要你裝晒全部 浪費你既HD空間???????????????????????

所以 全語系安裝之後 你好大機會仍然要經由官方下載其他語言包 黎轉換主程式既語言

你唔裝果種語言 你係用唔到既

所以 絕大部份香港人電腦中只會出現中英文主程式

另外一個重點係 經全語系帳號下載既繁中版 同 純繁中版既繁中版係冇分別
絕對唔會有你所講既 主程式一旦同全語系有關 繁中版就登入唔到既情況發生
你全語系碟裝 只要準備好繁中介面 繁中帳號一樣可以登入

繁中版平既原因好簡單 因為佢係太監版

仲有,MAC係支援中文 MAC本身自己都有中文版
MAC唔只用唔到繁中版 而係只可以用英法德文
原因就唔清楚要問BZ

而WINDOWS同MAC版根本唔可以相比
佢地2者既架構根本唔同
MAC根本冇.EXE依類既野
你可以睇做MAC版同WINDOWS版係2個唔同既程式
咁又關有冇全語程式事呢?
事實係MAC版既D3冇得裝中文介面

最後
"人地咁多種語言,唔通一個全語包比十幾隻碟你呀???
用腦諗下都知唔會啦"
你自己都已經講左啦 依家D3唔同BF3唔同SIMS
佢每個語言都有配音 SIZE都唔細
而主程式係7.6GB
邊有可能一隻碟放得晒全部語言?

我覺得自己真係好俾面你

十週年勳章(賀詞)

nickseed 發表於 12-5-13 03:33 PM
仲有

~"~ 差d比你水左

asdffa 發表於 12-5-14 04:03 AM
請搵返你既中文老師補習下
睇黎你唔明"之類"既意思

好野,你一定無玩過魔獸世界同埋星海
當然以上兩者都冇國際語言啦
不過!兩者都係超過20GB

而我唔知你點計D語言同語音既容量
文字檔,你想有幾大????好語音檔,你D MP3都多過佢啦
同埋果5~10GB對你可好多,對好多人講講唔算得係咩LOR
大把人都最少用1TB 啦,1000份之10,你都叫多,你仲打咩機阿

''經全語系帳號下載既繁中版 同 純繁中版既繁中版係冇分別''
你幾時做左先知,所以我都講左你冇睇官方資料,官方一早講到明要裝左隻碟先
自己上網搵Q&F啦

全語繁體版到現時都未有人可以肯定D繁體AC一定可以登入,
你係度寫包單阿????水左人咁點

''MAC係支援中文''你都係搵你中文老師幫下你
我一直都係講緊D3,當然係講緊MAC唔支援D3既中文版啦

''咁又關有冇全語程式事呢?''
好啊,你令隻繁體去裝左叻人

主程式係7.6GB
唔好笑死人啦,你講緊既係安裝檔炸
你安左隻GAME先講啦

同你解釋本身都比面你啦

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 01:01 AM , Processed in 0.040012 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存