2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 暗黑破壞神3 Diablo3 我想問《暗黑破壞神3》Diablo 3 繁體中文版和國際版除左 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: chui001
go

[疑難雜症] 我想問《暗黑破壞神3》Diablo 3 繁體中文版和國際版除左語言分別外,還有甚麼分別?   [複製鏈接]

☆BB仔☆ 發表於 12-5-14 04:16 AM
~"~ 差d比你水左

唔好話我水你
你可以唔信既,大不了去其他地方問
上官網都得

nickseed 發表於 12-5-14 02:36 PM
好野,你一定無玩過魔獸世界同埋星海
當然以上兩者都冇國際語言啦
不過!兩者都係超過20GB

我想講係1024份之10,唔係1000份之10,因為係每1024GB才上一個TB(KB,MB都係)= =
btwD人話7仔同OK有Diablo 3,係味真?

chui001 發表於 12-5-14 04:38 PM
我想講係1024份之10,唔係1000份之10,因為係每1024GB才上一個TB(KB,MB都係)= =
btwD人話7仔同OK有Diablo 3 ...

好...你岩....的確唔夠你準確

係,OK同7仔都會有,不過好老實講,即使係人都知好賣得
佢地都唔會入得多
因為佢地主力唔係賣GAME
同埋呢一D公司會有一條數計住,GAME唔可以賣得太多

所以,你去到果陣,應該都已經賣哂

chui001  唔該  發表於 12-5-14 05:47 PM

回覆 nickseed 的帖子

禁佢地係賣卡定實包

我想講係1000份之10....
因為市面HDD 1TB..佢係計用 1000進1 計而唔係1024進1...MB KB都係....
所以你裝隻1TB HDD 電腦只會認到9XXGB

正題...我叫FD幫我訂左中文版...都想知有咩分別= = 最緊要真係玩到哂所有SER?

1683 發表於 12-5-14 06:33 PM
我想講係1000份之10....
因為市面HDD 1TB..佢係計用 1000進1 計而唔係1024進1...MB KB都係....
所以你裝 ...

1MB = 1,024KB
    1MB = 1,048,576 (10242)B
    1GB = 1,024MB = 1,048,576 (10242)KB
    1TB = 1,024GB = 1,073,741,824 (10243)KB

小弟讀ICT,唔知係味老師,書同wiki教錯。係請指教
你裝隻1TB HDD 電腦只會認到9XXGB
可能有D用左加速

3月29日據香港代理 最新消息: 英文版:為多國語言版,支援多國語言, 如轉為中文版, 語音亦會是中文語音= =

姐係呢..其實係咪就算買529隻全語系版...
中文UI都要SET死中文配音 ==
=======================================
樓上...正確D黎講..市面上HDD佢自己講1TB..因為佢用1000進位
姐係1000KB=1MB咁計..
不過電腦計法係用2進制.所以1024KB先=1MB
所以會出現1TB只有9XXGB的假像(其實是HDD誤導你才對

chui001 發表於 12-5-14 05:50 PM

禁佢地係賣卡定實包

以星海做例子,應該會係實體包

現時未知會唔會有星海果D新手實體包

但應該會有繁體/全語實體包
不過都唔一定係間間都會買
因為佢地唔係全線統一

或許你可以去反斗城搵下,都應該會有

禁我去高登= =

安裝檔係7.5gb?

nickseed 發表於 12-5-14 02:36 PM
好野,你一定無玩過魔獸世界同埋星海
當然以上兩者都冇國際語言啦
不過!兩者都係超過20GB

我都知WOW係超過20GB
但係DIABLO 3 係得一隻DVD
邊有可能裝到咁多野呢?

語音檔容量 我係計BETA入面果個
單係BETA英文內容 已經有300MB
實質數據
而唔似係你咁估估下

'經全語系帳號下載既繁中版 同 純繁中版既繁中版係冇分別''
依家唔係我先知
我係用BNET既新手入門版同網上面俾買繁中版既人下載既下載器比較
係同一樣野黎
所以我話你冇做過RESEARCH 大把人就算買左碟都係選擇下載 而且全語系數位版根本就冇碟
咁佢地點算? 唔通全語系實體版同數位版帳號又有分別?

"全語繁體版到現時都未有人可以肯定D繁體AC一定可以登入,
你係度寫包單阿????水左人咁點"
事實就係2個暴雪下載器 無論大小 檔名都係一樣
根本就冇分全語系繁體版同繁體版
只有一個繁體版

"''咁又關有冇全語程式事呢?''
好啊,你令隻繁體去裝左叻人"
你到依家仲唔明 MAC既程式同WINDOWS既程式係2樣野黎
MAC 裝唔到中文介面 究竟同你講既"全語繁中程式同純繁中程式係唔同"有咩關係?
事情好簡單 就係MAC冇得裝繁中介面

"主程式係7.6GB
唔好笑死人啦,你講緊既係安裝檔炸
你安左隻GAME先講啦"
笑死人果個係你 當我求下你 你可唔可以用下腦
安裝檔唔放係隻碟入面放係邊?
依家英文安裝檔都7.6GB呀
仲有10種語言既語言檔未計落去
一隻D9只係得8.5GB大
我想問900MB有可能放得落10種語言?
依家唔係裝隻GAME既問題 而係1隻碟根本冇可能裝得落咁多野

回覆 asdffa 的帖子

有人實測左了..MAC有人冇用模擬WIN..都裝到繁中文版.

chui001 發表於 12-5-14 07:10 PM
1MB = 1,024KB
    1MB = 1,048,576 (10242)B
    1GB = 1,024MB = 1,048,576 (10242)KB

唔係你學錯~ 你計法的確係岩~ 係電腦既進位 1024進1
但而家講緊市面你買既HDD 佢寫1TB
係=1000GB  
1GB = 1000MB
1MB = 1000KB
1KB = 1000Byte
所以市面佢包裝寫既1TB 其實係  1,000,000,000,000Byte
轉返電腦計 除3次1024  = 931.3GB
並唔係咩用左加速之類....

點解生產商會用1,000,000,000Byte 就當1GB 而電腦就 1,073,741,824Byte 先 =1GB
呢個小分就唔知, (小分想當年都唔知呢樣野.....都係成日誤以為點解HDD裝去電腦硬係少左D位....)

正題~!  我要今晚先拎到GAME玩= =".......玩ASIA SER

似乎全語系數位版比較好
不過中文版還是比較順眼

十週年勳章(賀詞)

應該有..屋企樓下間7-11 好多d3大banner 寫住sell-.-

asdffa 發表於 12-5-14 09:02 PM
我都知WOW係超過20GB
但係DIABLO 3 係得一隻DVD
邊有可能裝到咁多野呢?

你果隻咩英文版阿,我果隻裝果陣都寫明要15GB WO~
唔好係到得把口啦
你係咪真係有嫁

1683 發表於 12-5-15 11:57 AM
唔係你學錯~ 你計法的確係岩~ 係電腦既進位 1024進1
但而家講緊市面你買既HDD 佢寫1TB
係=1000GB  

姐係我都錯唔哂啦個計法

回覆 火野亂太郎 的帖子

頂一放學去無曬

大大們 我想問下買咩版 可以用中文字幕 英文配音 or 英文字幕 中文配音? 想問有無?
國際版同中文版可唔可以有上述既功能???

回覆 russellbb234 的帖子

咩版都唔得,一係全中,一係全英,無中英
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 10:58 PM , Processed in 0.038738 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存