2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL JG交流吧!易大師YI JG心得
go

[英雄心得] JG交流吧!易大師YI JG心得   [複製鏈接]

玩過星曲WEB

如果有人給我小地圖圖片我會畫堆線路給大家看看也...!

我玩了2百場多場YI了....ID死肥豬王
JG係團隊需要實力最強的....因為守自己野區...同去破壞對面野區減少隊面
YI死敵就係AP...有暈既技就要看到他出暈技再出來殺
其實yi偷爆堆塔殺人能力都很好...但每隻英重點都係養肥自己...我地講開始重點!
加技Q>E>R>W...當然有E或R選當然係加R
控制用魔量也是YI的重點...因為YI不一定要吃藍起手的!
超級重要的..很多JG不記這個時間****紅藍死了5分鐘就會重生...
一定要捉準時間...不是的話你的藍或紅已經在敵人手中了
小龍6分鐘巴龍7分鐘
http://lol.uuu9.com/lolgwcxq/index.shtml  野怪既重生時間...

YI弱點.反甲....AP....暈技
單殺係好好...但見到武器達人 賈克斯...就真的不要給他肥起來丫...未重新改之前有武器開了冇閃避...但現在有1.5秒(我忘記了)...已經可以令YI拿便當了

JG YI...有4個選擇...
*一定要隊友幫吃4鬼3狼幫拉紅藍..好彩1技中野怪400傷可以一支藥水不用吃
裝備建議燈籠
起手裝備300甲5藥水>燈籠(出這樣前買眼和藥水會浪費一少時間..但眼既重要性前期係最高的...因為前期係最容易一GANK到就要拎便當和防止對面JG搶你野區)
鞋我就會加25攻速的鞋
無盡之印+黑色切割者開3技爆擊1千以上...
無盡之印我一定會出先...因為我輸出就看佢...紅刀係什麼時候出...如果你要偷爆就不要出黑色切割者
防裝我會建議其中一樣...好戰者鎧甲/冰霜之錘/復活甲...
出1件攻裝之後出防裝還是攻裝...全看你自己選擇
隊友不買眼...你也要買眼...即使減慢自己肥都要的因為隊友拎便當送給對面AP是可怕的事...
吃3狼起手再吃藍  洗野區或GANK人看對面堆線..如何避開對面眼去殺人..通常別人放眼的位...放位太近所以當我們去殺既時候...敵人看到就會逃跑追擊LV6前入塔殺再走出來真的很難..所以要小心Q技完就去了隊面的塔
就係看隊友引既時候...引敵人既時候...LV6堆兵入塔殺...如果開大殺了...不是助攻馬上按Q技點兵不用給塔打再走或推塔
團戰Q技主要目標係AD或AP...輸出唯主
如何衝入呢個戰場..時機就是...另一條路Q入呢個戰場...
唔想加入戰場你的隊友能不能4打5...隊友退給人追或隊友追擊...敵人血少過40%....你要快手斷敵人後路去追擊..不要給他們回好技去秒掉你...
吃4鬼起手再吃紅~

**逆風
逆風吃完紅我一定會GANK上或中...看隊友會不會磨血或血換血目標是在對面1等就要殺了他...
殺了就去看看對面有冇吃藍當然不是直接去看藍去草位入去看...
注意血量要滿
看到別人就...嘻嘻@_@連藍帶紅殺人...很多時間
對面JG~4鬼>藍>3狼>紅都已經少了很多血...如果有重擊當然重擊吃..或Q技去吃人頭加兵
對面如果血多自身沒有虛弱..就重擊就逃跑吧...

搶藍搶紅
要看對面的JG是什麼...
李星龍女醫生他們吃紅既機會十分大所以呢個時候可以去偷藍...1:40~1:42到就跑去對面的藍單吃快的不要給人發現...一發現就給人首殺就真的差很大...吃了藍之後當然要吃埋2隻小怪...因為你可以捉他藍或紅...
如何搶對面的...看你捉紅還是捉藍.....草位入...順風搶紅是最難的因為1:55就要小心點不給對面AP發現去搶!
因為對手在吃紅AP一定會幫所以..要捉既難度相對更高...如果偷紅就1:42~1:43才去...因為要看準對面的上路走了

同樣赫克林   菲歐拉   納帝魯斯   烏迪爾  夜曲  墨菲特     易大師 亞歷斯塔
就可以偷紅或GANK同時搶藍

如果搶藍...對手史加納  阿姆姆  費德提克 呢3隻搶藍同埋呢3隻一定要吃藍起手先...對佢地前期影響係最大...
如果可以的話有暈既SUP幫手搶同殺就最好...都係1:40就跑去對面草位看看對面AP在不在...走了就跑去殺...

字數有限關係...我只講了前期!JG技巧!
已有 1 人評分威望 收起 理由
hohoktp + 20 活動參與

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

玩過星曲WEB

單殺係好好...但見到武器達人 賈克斯...就真的不要給他肥起來丫...
未重新改之前有武器開了冇閃避...但現在有1.5秒(我忘記了)...已經可以令YI拿便當了
之前提到...補番D野先...追擊別人有擊退技能的敵人..要注意...先開大絕..因為對手正常第1反應就係擊退你...你就容易浪費了大...追既時候有1技就可以方便點追..用不用1技選擇在你手...你有信心...
在敵準備擊退你的時候之前就要給他一個便當

放眼位置因為我找唔到小地圖...暫時也不能清楚地說明..

偷藍紅搶藍紅係黑色果2點...!...

其實我覺得全隊最勁的要係AD/AP

因為佢地係CARRY- -

另外我都好同意你講的野- -

守護自己的野區等

我覺得易大係會戰最好第3個入- -

太快入就死得快- -

太耐入又幫小D手/隊友可能死左- -

最好就先打AP/AD先- -

玩過星曲WEB

回覆 魔王月光 的帖子

易大目標當然就係ad或ap丫只係前期GANK的話上或中係易點...因為沒有眼既關係...
都多謝你...但我通想都係兜後路捉ad或ap...別人保護ad或ap好就會給人捉回...-﹏-!

阿軒~* 發表於 12-5-27 07:34 PM
回覆 魔王月光 的帖子

易大目標當然就係ad或ap丫只係前期GANK的話上或中係易點...因為沒有眼既關係...

偷藍紅都係睇自己隊有冇CC技先決定去偷- -

玩過星曲WEB

魔王月光 發表於 12-5-27 07:40 PM
偷藍紅都係睇自己隊有冇CC技先決定去偷- -

我朋友都有罵過我係到賭偷到搶到殺到你就賺到...偷唔到送首殺就輸係因為我...
打到對面野區係自己...才是jg難度...我覺得
因為你要計算對手吃藍吃紅...就真係打得多就會知道...
偷紅藍我yi是單偷...隊友看藍紅...
現在很少jg有好高既入侵能力...
我GANK人能力唔強..就只好搞到對面jg...冇紅或冇藍...捉時間令佢地ap冇藍...

玩過星曲WEB

題外話...如果有人有睇tsm    Theoddone...牛jg...
覺得好唔好用!?
我就覺得很差- -因為好需要藍...同人馬一樣...
俾人馬好就前期有暈同推走人..!

如果自己野區...有敵人既眼....或敵人野區有眼捉你要點做....隊友唔清眼
仲要有幾粒可以點!?買先知清眼....YI去GANK人好易死...咁點算....
你可以千幾蚊加4百幾血果件野..或者..看準時機出現...太遲就會...死哂隊友!
清眼放眼...保護好路唔俾JG咁容易GANK係好方法...但這是一個有點笨的方法...
如果怕...冇了先知...你這隻隱形的JG有什麼路會怕你...

阿軒~* 發表於 12-5-27 08:08 PM
題外話...如果有人有睇tsm    Theoddone...牛jg...
覺得好唔好用!?
我就覺得很差- -因為好需要藍...同人馬 ...

牛開大可比美慎的坦

牛推線和CC技也有

玩過星曲WEB

但後期牛只可當坦保輸出....前期養不肥輸出真係...哭慘..!

玩過星曲WEB

野區放眼圖...人地有真知..你放草叢位...唔好唔放...令願佢睇到冇佐隻眼...好過個圖係黑哂...就真係...
唔知邊到有敵人黎找你....多點留意小地圖...!

搶野區也要放眼...一間中了埋伏就乜都冇了-﹏-!

yi玩得好既YI十分少......YI點解唔出雙紅刀先...因為...打人唔痛...推塔就有用攻速...
yi 用力量制霸所有敵人

yi 曾經系我NG的愛英 不過隊友多控場OR對面少控先好玩...

阿軒~* 發表於 12-5-27 08:24 PM
但後期牛只可當坦保輸出....前期養不肥輸出真係...哭慘..!

本人係jg牛既愛好者,只想講有咩玩主既坦後期可以有好高輸出-,-真正既jg牛只係到後期只要正確運用qw人頭可以話自己送埋黎,而且牛gank果時簡直op+雙跳錢冇可能吾肥.我試過至少10場我既獲得金錢係全場最高

回覆 阿軒~* 的帖子

你有冇試過打中路比對面隻牛由你座塔後面頂你出來

然後再配合對方既ap殺左你?

仲有我岩岩睇過你戰績

你會覺得牛JG差係因為你出錯裝

又無雙跳錢,又無五速鞋

仲要直出狂想曲

牛JG既核心裝係五速鞋

請你記住

你一定係無睇心得而就咁走去玩

笑傲無雙

易大jg,會唔會好難gank死人- -
始終一招慢人,暈技都無

玩過星曲WEB

我隻牛係SUP   JG牛戰績沉底敗
牛W推人...我會推牆因為加埋Q可以暈耐點!

易大GANK有紅同虛弱已經好夠...好多時隊友都有暈...冇暈你未虛弱...
Q閃埋去打佢1下用個紅都已經令佢用佐個閃!
如果Q用得好佢閃仲帶埋你閃!

玩過星曲WEB

tsunaxayrios 發表於 12-5-27 11:02 PM
本人係jg牛既愛好者,只想講有咩玩主既坦後期可以有好高輸出-,-真正既jg牛只係到後期只要正確運用qw人頭可 ...

會戰牛...會唔會閃埋去暈推隻輸出去俾人圍呢!?

yi打jg雖然速度快但是在gank上似無力

笑傲無雙

我好憎見到有人用易大黎JG..
十個易大,十個坑...見到隊裹面得top係半坦 成隊人都脆皮 仲要用易大JG 都算
各種單機,fail gank都算 最on8+1既係 出完燈籠直出紅雙刀,face check,自己一個周圍走比人圍 最頂唔順
可以咁講 我見親既易大JG幾乎都無sence

當我係中路ap ge時候真係好鐘意對面係yi jg
q埋黎一瞬間閃入塔範圍+cc技 =人頭
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 05:15 PM , Processed in 0.035472 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存