2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 信喵之野望 新手上路一問
返回列表 發新帖 回覆
go

[疑難雜症] 新手上路一問 [複製鏈接]

幾日前抽到平民神英可兒一隻
想問可配合什麼其他大將出擊
可兒可以不是大將的...謝指教@@"

我也是新手~
可兒 點風及火 貼貓足 生存機率大大提高
配什麼嘛~要看你有什麼了

另外想問一下可兒有制服隊的嗎?
現有補貓:小愛,寧寧
盾貓:三好,酒井
還有一個位置不知安什麼

玩到火都黎埋
GAME好但
紅椒超級吾掂

depend 你打什麼用才可以知應點排陣......(開game 你簡左邊個? 如果是立花....可打攻擊位但請貼貓足.....)
基本我會 2.5 可兒主攻手
盾役 三好(貼平平守護)酒井等援射(援射有市有價)
補喵睇你打咩啦 打山賊用 寧寧~因內助補得多~但因為寧寧係1.5喵~佢出補既機率比愛姬低~如打合戰....說實話....這個陣容有點難打.......建議你先打山賊拎np 抽多d 卡~
支援喵睇你要唔要啦~~~主要係用黎傅令, 伏兵看破等等~~其實支援喵可在盾役做埋~如我家的三好.....有伏兵看破
----------------------------------------------------------------
只是我個人覺得係咁~~~高手見笑了=[
-----------------------------------------------------------------
如果係你果隊人~~~我認為........
可兒                      七條
      三好         酒井
              寧寧

hohoho550 發表於 12-6-13 03:40 PM
另外想問一下可兒有制服隊的嗎?
現有補貓:小愛,寧寧
盾貓:三好,酒井

加起都不夠10cost,可以再多抽np,
而且只有可兒一個打手不足夠
七條、北畠、岩見都是np抽到的好選擇
至於可兒的配合嘛
神兵配甚麼也很強的
一個基本隊伍,至少有2個打手,1盾,1補
努力吧

攻盾就 智勇 + 連擊 + 信義仁
主攻就 智勇 + 連擊 + 女丈夫

視乎你想佢既定位,可以將連擊>投石.
(但對新手黎講,可兒貼投石比內建連擊會貴好多)

如果女丈夫/信義仁都係貴既話,可以用守護(庇護)做攻盾.
智勇就必貼的.元春/具教NP卡.

另外NP好用既足輕仲有母里同七條.視乎打法可以交易所買氏真,平靚正.
什至用4.0既風魔都得.風魔都唔係貴.
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 06:04 PM , Processed in 0.034646 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存