2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝 【舉報】魔力版舉報及意見區(有問題的帖集中在此舉報) ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: -冥空-
go

[新聞] 【舉報】魔力版舉報及意見區(有問題的帖集中在此舉報) [複製鏈接]

遊客,本帖隱藏的內容需要積分高於 999999 才可瀏覽,你當前積分為 0

http://www4.2000fun.com/bbs/view ... page=24#pid49151949

罵戰+侮辱成分   #83 #176 #183 #295 # 297 #298  #339 #343 #387 #422 #423 #485

原帖由 舞舞╭★ 於 2008-4-14 11:39 AM 發表

你又唔可以咁講啵

有好多思覺失調既都會講道理

係e個唔講姐

仲想正確化自己做錯既野

實行當自己岩晒

#423 咁都叫係罵戰+侮辱成分?

似你對號入座多d喎樓上

原帖由 舞舞╭★ 於 2008-4-14 06:50 PM 發表

#423 咁都叫係罵戰+侮辱成分?

似你對號入座多d喎樓上

你話人思覺失調仲唔係侮辱成分??

你睇返總版規[四]  

嚴禁侮辱 :
不準對別人發出帶有侮辱性的言詞, 侮辱是指言詞卑劣且目的令人難堪, 利用尖酸刻薄的字句惡意抨擊或中傷對方, 及以貶義之字詞形容對方

此乃舉報區

任何與舉報無關之言論 下次開始將予以刪除

請各位注意

http://www4.2000fun.com/bbs/view ... page=24#pid49151949

罵戰+侮辱成分   #83 #176 #183 #295 # 297 #298  #339 #343 #387 #422 #423 #485

呢個post我想版主你地解釋下點解仲未能夠鎖post既原因呢??

總版規有講明罵戰:所有主題一旦發現有罵戰發生,會即時被鎖。

咁我想知一旦既定義係咩先...一旦唔係一有發現有罵戰發生...就會即時被鎖咩??
咁你地無依照呢條總版規去實行到...希望你地版主有個明確既解釋比到我...謝謝

原帖由 chik1 於 2008-4-15 02:32 AM 發表
http://www4.2000fun.com/bbs/viewthread.php?tid=2947863&page=24#pid49151949

呢個post我想版主你地解釋下點解仲未能夠 ...

以上帖子的主要內容有助防止會員購買賊贓,防止他們受騙

至於會員間的私人恩怨/言論自由,我們不能插手
最多只能勸喻該會員注意言行
越軌者才施以相對懲罰

另外,感謝您的熱心,把疑似有問題的回覆一一列出
有問題的回覆經已處理
而且情況不嚴重
故此繼續讓會員作出討論

一般發現罵戰,會先行作出勸喻,情況嚴重才會關帖
如果a罵b 一句,b回敬a一句,便把帖子關掉
既浪費發帖者的心血,又剝削了會員回帖的機會

原帖由 kit109hk 於 2008-4-15 03:51 AM 發表

以上帖子的主要內容有助防止會員購買賊贓,防止他們受騙

至於會員間的私人恩怨/言論自由,我們不能插手
最多只能勸喻該會員注意言行
越軌者才施以相對懲罰

另外,感謝您的熱心,把疑似有問題的回覆 ...

多謝版主你的細心詳細回覆...但如果我刪除哂所有回覆...
咁a算唔算話b罵戰+侮辱的成份...而b亦冇罵a的成份呢...
咁a算唔算罵戰+侮辱b呢...這個主題很多會員罵戰+侮辱我當事人...
加上很多回覆完全離哂題+有些會員吹水留言...
嚴重令我當事人帶給很多人身攻擊...希望你們版主可以鎖主處理!!

原帖由 chik1 於 2008-4-15 10:04 AM 發表

多謝版主你的細心詳細回覆...但 ...

我想 這是閣下曲解了 罵戰的定義了

閣下刪除自己回覆的問題, 與罵戰是否出現, 並沒有關連, 閣下要刪除回覆是閣下的意願

經三位版主開會討論後, 本主題沒有罵戰出現, 故不用鎖上主題

魔力版管理團隊感謝你熱心的回報

原帖由 笨霜 於 2008-4-15 11:23 AM 發表

我想 這是閣下曲解了 罵戰的定義了

閣下刪除自己回覆的問題, 與罵戰是否出現, 並沒有關連, 閣下要刪除回覆是閣下的意願

經三位版主開會討論後, 本主題沒有罵戰出現, 故不用鎖上主題

魔力版管理團隊 ...

就係有罵戰+侮辱成分   #83 #176 #183 #295 # 297 #298  #339 #343 #387 #422 #423 #485
你地咁處理對我好唔公平...

你地版主其中一位版主講一般發現罵戰,會先行作出勸喻,情況嚴重才會關帖
既浪費發帖者的心血,又剝削了會員回帖的機會...

但依家b係沒有回敬a一句...呢點回覆你們可以看到...
不把帖子關掉...咁係咪你地講野唔算數呢?? 有吹水既成份呢
現在b係沒有敬a一句...所以不用鎖上主題的理由完全不成立...
你們再開會討論吧

原帖由 chik1 於 2008-4-15 11:26 AM 發表

就係有罵戰+侮辱成分   #83 #176 #183 #295 # 297 #298  #339 #343 #387 #422 #423 #485
你地咁處理對我好唔公平...

閣下列出之#485

是本人的留言, 請問本人有任何字眼侮辱閣下嗎?

原帖由 笨霜 於 2008-4-14 05:07 PM 發表

沒有._.

會員點利用GOOD 係佢地既事,, 版主唔會作出干預

只要不涉及不雅字句及侮辱便不會被刪除

我再一次重申, 此帖並沒有罵戰出現

原帖由 笨霜 於 2008-4-15 11:29 AM 發表

閣下列出之#485

是本人的留言, 請問本人有任何字眼侮辱閣下嗎?

我再一次重申, 此帖並沒有罵戰出現

都唔係你侮辱我...你不用自認...
你都知道我如果del回覆會搞亂投訴的留言...
一係我再重新打過我要投訴的留言給你們版主

#65  #98  #107   #114  #116  #120  #139  #144  #148  #169   #195  #208  
#226  #239  #320  #329  #360  #365 #366 #367  #418   

原帖由 chik1 於 2008-4-15 11:33 AM 發表

都唔係你侮辱我...你不用自認...
你都知道我如果del回覆會搞亂投訴的留言...
一係我再重新打過我要投訴的留言給你們版主

三位版主都有看過整個帖子

如發現有問題的回覆, 已經作出處理

餘下的內容並沒有問題,

閣下不用廢神再逐個舉報

而整個帖子並沒有罵戰出現, 希敬垂注. 謝謝

原帖由 笨霜 於 2008-4-15 11:53 AM 發表

三位版主都有看過整個帖子

如發現有問題的回覆, 已經作出處理

餘下的內容並沒有問題,

閣下不用廢神再逐個舉報

而整個帖子並沒有罵戰出現, 希敬垂注. 謝謝

不用廢神再逐個舉報呢個你唔尊重我喎...
我引用給你們版主的留言是因為方便你們去處理...
希望你唔好再用廢神這詞不尊重我...謝謝!!

原帖由 chik1 於 2008-4-15 12:00 PM 發表

不用廢神再逐個舉報呢個你唔尊重我喎...
我引用給你們版主的留言是因為方便你們去處理...
希望你唔好再用廢神這詞不尊重我...謝謝!!

閣下若要歪曲本人意思, 請隨便

懇請閣下善用舉報功能

另外, 本帖不是讓閣下去爭論誰對誰錯/ 應否處分等事宜,

請閣下於魔力主版/ 投訴版發言, 謝謝

原帖由 笨霜 於 2008-4-15 12:07 PM 發表

閣下若要歪曲本人意思, 請隨便

懇請閣下善用舉報功能

另外, 本帖不是讓閣下去爭論誰對誰錯/ 應否處分等事宜,

請閣下於魔力主版/ 投訴版發言, 謝謝

我有善用舉報功能...請你唔好屈我無善用舉報功能...
多謝你合作

原帖由 chik1 於 2008-4-15 12:12 PM 發表

多謝你合作

善用的意思是

舉報有問題的帖子

而不是有的沒的 都舉報

原帖由 chik1 於 2008-4-15 12:12 PM 發表

多謝你合作

魔力版舉報區不是為了投訴版主 / 對版主有意見而設

如果你對我們三個版主判定有所懷疑的 ,

歡迎你到投訴版 , 靜待投訴版版主的佳音 。

原帖由 小咒醫 於 2008-4-15 12:17 PM 發表

魔力版舉報區不是為了投訴版主 / 對版主有意見而設

如果你對我們三個版主判定有所懷疑的 ,

歡迎你到投訴版 , 靜待投訴版版主的佳音 。

多謝小咒醫版主細心解答...
我現在沒有任何對你地3位版主的意見...
最後想多謝kit109hk版主提醒左我要del 回覆...
我真係應該好多謝佢先岩...  

佢話一般發現罵戰,會先行作出勸喻,情況嚴重才會關帖
既浪費發帖者的心血,又剝削了會員回帖的機會

咁如果我刪除哂所有回覆...
咁a算唔算話b罵戰+侮辱的成份...而b亦冇罵a的成份呢...
咁a算唔算罵戰+侮辱b呢...這個主題很多會員罵戰+侮辱我當事人...
加上很多回覆完全離哂題+有些會員吹水留言...

根據紅字解釋...如果我刪除哂所有回覆就等於b亦冇罵a的成份...
只是a算是話b罵戰+侮辱的成份...咁我就可以推卸哂a上身

http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... ge%3D1&page=205

#4084, 4094, 4096, 4099 於舉報版爭論,並沒舉報

#4082, 4086, 4088, 4090 重覆舉報
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 08:29 PM , Processed in 0.049572 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存