2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 瑪奇英雄傳 【集思廣益】瑪英Q&A問題召集、歡迎接收問題 及誠招解答 ...
樓主: RECALL.凌
go

[閒聊討論] 【集思廣益】瑪英Q&A問題召集、歡迎接收問題 及誠招解答 (長期加分活動)  

Q:點解要掉D野洛營火度燒?有咩用?同埋點掉?有咩掉得有咩唔得?
A:因為無燃料佢唔識著火0口0同埋要用兩件先得,汁件野行過去會自己幫你放落火堆到,所以擬似可以燒既(木頭,食物)先可以放落去燒

Q:[釘鎖皮革戰裙]係邊合/打?
A:經由打【艾利斯的信念】的BOSS掉出。
P.S.打(?)係因為唔清楚問問題既人想搵既係咩..已我認知應該係[釘鎖皮革戰裙]

Q:如何使用馬車?
A:完成22LV任務【另一個城市】後便可使用。

Q:22LV任務【另一個城市】如何完成?
A:接任之後去另一個城市(經由魔法研究室加手邊既傳送點出去直行)既酒吧(入左城市之後正面既傳送點就係了)之後返去搵旅館找奇怪的旅行者。

RECALL.凌  名稱不可存在 (?) Q&A 一定要是確認的答案…  發表於 12-7-16 02:36 PM

點解win7到依加都仲打唔到字?

RECALL.凌 發表於 12-7-15 06:04 PM
話說小妹我正在弄一個瑪英Q&A帖子 ( 主要是台港版為主 )
(..在這裡希望大家集思廣益完成他)
http://www.20 ...

其實你應該根本巴哈姆特論壇黎做

首先開多幾個子版塊,名為任務劇情專區、新手專區、抱怨專區...等等

接著將所有發問問題通通分類出黎

然後分類後將邊D發問任務有關問題、邊D抱怨問題...等等

自動跳去相關子版塊,咁一來會員有疑問都會好快得到答案或回覆

二來會員可以唔洗雜亂無章找他們想要問題或答案

玩過星曲WEB 笑傲無雙

Q50:物理暴擊精通同狂怒點拎?
A:物理爆擊精通:打完一次地精族長之後去馬利到接
狂怒:物理暴擊RANK D之後打一次小白去搵馬利接

Q51: 點解有時好LAG? 有時好順?
A:[港台服] 關卡由創建船隊的房主IP做Host,而並非遊戲伺服器,所以線路會時lag時順,取決於房主的線路品質。所以大家單機的時候會很順暢,但組隊的時候間中會lag。

Q52: 瑪奇英雄傳要咩電腦配備? 如何分辨玩唔玩到?
A :基本上官網有講  但係唔識睇既玩家可以上http://www.systemrequirementslab.com/cyri/
   點Vindictus <-呢個係英版瑪英 配備基本一樣

Q53:怎樣使用暗影武士/聖騎士技能?
A:SP儲滿按Z, 如果當是SP有其他技能按X鍵就可以轉換技能。   

Q54: 點樣使用營火?  需要咩物品先起到火? 
A: 首先你要有營火道具,放置營火後執起2件木材(例如一般木製品、船上的木桶掃把),然後行近火爐,就會自動扔下手中的木材去生火。

剛更新 已執問題 答案 字眼。大家睇下有冇地方需要修正QQ

另一個城市個任點做?

wolfhell 發表於 12-7-16 02:30 PM
其實你應該根本巴哈姆特論壇黎做

首先開多幾個子版塊,名為任務劇情專區、新手專區、抱怨專區...等等

你所講的子版係http://www.2000fun.com/forum-2670-1.html 呢D?
2KF同巴哈制度唔同 做唔到  
巴哈係果D 1見吹水帖就BAN既論壇
希望你能明白~
我宜家已經盡力令新手更易上手~

本身今朝我玩得好好地 但到左6點既時候 我on左beanfun個會員網諗住on瑪奇
點知一禁到個beanfun名既時候準備開game佢沒啦啦彈左句;依個ac正在鎖定中 請在客戶服務中心 解決 姐糸點
?
比人冇啦啦封左個ac?

Q:如何隱藏快捷鍵等界面?
A:鍵盤右方的" - "鍵可以隱藏地圖及下方經驗值的界面,再按則可隱藏任務、血條及快捷鍵的界面,按第三次回復原狀。
已有 1 人評分威望 收起 理由
RECALL.凌 + 30 鼓勵

總評分:  威望 + 30   查看全部評分

卡認証點搞

玩過星曲WEB

Q: 貓眼石點拎?
A: 打敗哥利亞或   冰輝石任務的王 都會有機會掉落

花濺淚v3v  刷廢墟都有見過 :D  發表於 12-8-3 09:21 AM
RECALL.凌 + 25 鼓勵

總評分:  威望 + 25   查看全部評分

怎樣才可以自己整生命藥水?

舊紙條係邊到搵?

andyandy529 發表於 12-7-17 09:08 PM
舊紙條係邊到搵?

被踐踏的草原副本
RECALL.凌 + 10 幫助會員

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

回覆 hilly123456 的帖子

Q: 貓眼石點拎?
A:可以過交易所購買或打冰輝石關卡先至有

Q:點解要掉D野洛營火度燒?有咩用?同埋點掉?有咩掉得有咩唔得?
A:恢復你GA生命恢復GA速度可加你GA攻擊力同
維修防具
RECALL.凌 + 25 鼓勵

總評分:  威望 + 25   查看全部評分

Q:弓手應該選 光騎還是暗騎?

Ar.雋 發表於 12-7-22 11:12 AM
Q:弓手應該選 光騎還是暗騎?

光騎+防
暗騎+攻
呢樣野真係隨你想多d攻定冇咁易死
不過玩弓嘅應該要攻好過要防
RECALL.凌 + 20 幫助會員

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

Q:如何踩怪物?

Ar.雋 發表於 12-7-22 11:31 AM
Q:如何踩怪物?

keyboard嘅R制

Q&A 更新 Q55-58           23/7/2012  2:59PM

Q55:點樣使用馬車?
A: 完成22LV任務【另一個城市】後便可使用。

Q56:22LV任務【另一個城市】如何完成? 
A:接任之後去另一個城市(經由魔法研究室加手邊既傳送點出去直行)既酒吧(入左城市之後正面既傳送點就係了)之後返去搵旅館找奇怪的旅行者。

Q57:點樣隱藏快捷鍵等界面?
A:鍵盤右方的" - "鍵可以隱藏地圖及下方經驗值的界面,再按則可隱藏任務、血條及快捷鍵的界面,按第三次回復原狀。

Q58:貓眼石點有?
A:打敗哥利亞或   冰輝石任務的王 都會有機會掉落,或者經過交易所購買。

鏡沽可打3次?
逄星期一,五RE一次?
個3次係指完成戰役?

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 07:11 AM , Processed in 0.045674 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存