2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九尾Online 不能容忍的心底話
go

[討論] 不能容忍的心底話 [複製鏈接]

alta推出的遊戲是我暫時人生中玩得最多最暢快最開心,識得最多朋友的遊戲。

4年級開始玩的童話 <~無比的歡樂

現在的九尾<~動漫展後有無比的抱怨

因此在發post前我都諗緊應唔應該,應該是因為真心為alta好,不應該是因為不想製造麻煩。不過最後都想發post。。。或者以下落黎我會講一些唔係幾多人鍾意聽既說話,因為我知道大家不太想睇多字的文章。

----------------我是分割線-----------------------------
重點如下:以我所知,動漫展有4天!總結一句:「傾家蕩產,忍受轉性,意外收獲的alta」

動漫展有5天,而我在8月27號第1天開始就買左1個$250包,眾所周知,有10粒上古蛋,10粒七土等等,還有1000點!因為10粒上古蛋無中過上古 但我接受我自己可能抽得太小 唔出上古唔出奇。因為身邊有人抽40粒上古蛋都無中。
在動漫展第5天,即是8月31號,因為不甘心再買多兩包,總共$500元,再買多200點,整個動沒展其間用了$800
可是,20粒上古蛋我都未中過,此外,我3000點其中1450點花費在叛星團副蛋中,為了抽1把上古闇冥刀,總共抽了30粒上古蛋+145粒叛星團副蛋。沒有一套上古,沒有單件上古。
事後,我調查了小小的研究。
在我第二次抽145粒副本蛋的前一天,有人抽了2把上古闇冥刀(副本蛋),1套男紫龍上古(上古蛋),1件上古闇冥(忘了什麼蛋)。在我第二次抽145粒副本蛋的後一天,有人抽了1件上古,有人抽了上古闇冥刀<~而且是幾粒至幾十粒蛋,有人28粒抽到
----------------------------------------------
好了~~~我講左咁多數據出黎為乜東東呢???廢話?錯!博出位?收皮!
我想講既係。。。
1.隔日抽到上古 (忽視1-2抽到上古)
2.alta既目的是什麼?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
145粒蛋是多人的份量,例如28粒蛋,是5個人份量 這裡不能盡訴
假如我不是抽145粒蛋 我是抽28粒蛋 同時5個人在我當天抽蛋的日子抽蛋 豈不是令5個人失望?動漫展咁多人抽包,現時為止,只有6個人抽唔到,坦白說,機率唔大,我自私講句:點解要係我跌入果機率唔大既圈子中?
可能很多人想說,正常的事啊~145粒蛋而已~1450點而已~D人用左幾set七土袋都抽唔到上古<~什至不覺間是alta既檔箭牌,不過我好認真的說,想快既稱霸既當然成本較高,因為來源只有煉化爐;只為一套,不介意慢的話,成本一定低很多,這是一個事實。兩者不能相堤並論!係絕對不能!
------------------------------------------------
alta的目的:
1.假若是希望多人有上古的話,我相信在九尾之中,6個人抽唔到上古,機率十分大,不能達到目的。
2.假若是希望吸納更多金錢的話,咁...無辦法,盡失民意,因為alta已經放棄了玩家。

經脈未談,煉化爐未改善,紅利一樣難抽。

題外話:這隻game有不少基本問題,例如NPC/怪物/自己變大,kuso外觀移位 <~正視問題
假若九尾可以保持遊戲質素,更新耐D 相信玩家都唔會反對(不喜切插)

在此聲明:假若我講一些唔係幾多人鍾意聽既說話,請多多包容,我對於這隻game就有這種直接的說話。

回覆 破產 的帖子

動漫節銷售之九尾磐龍包確是貨真價實,物超所值,付出HK$250.00
可以取得1000點九尾Online專用點,七彩萬象塵土x10,如意聚寶袋x1 (16格背包),
墨羽紫冥轉蛋x10(抽中與否各安天命,中獎固然開心,落空只感到有點無奈,並無金錢上損失,
始終是額外附送品).明買明賣的交易和合理之營運銷售產品之方式,本人極表認同,贊成和支持.
但我個人認為九尾推行商城購買扭旦和七彩土煉化爐之運作確實令玩家大表不滿,後者為甚,
物不所值之餘,既不公平,不公開及不公正.盼ALTA儘快改善,以免影響商譽及有損商德.

回覆 elainechengccy 的帖子

250蚊買到個包係值 因為1000點已經正正是250蚊,只是好心附送多10粒蛋,七土等等。。。

還有一個問題「忍受轉性」 抽到上古一套,應該只有一個人抽到吧‵其餘抽到一套上古又沒有女裝換 所以這個包基乎只有男裝一套沒有女裝 而單件又多女裝 很少男裝 

可能D人會話「出到上古比你咪算好囉,要求多多」 不過alta想出好D個活動 都唔駛用咁既方法吧~

1.套裝 男裝多 女裝小
2.單件女裝多 男裝小

笑傲無雙

3張`好少姐`
你樓上果位買佐30張`

回覆 紫〥冰 的帖子

300張都好3000又好 總知都係我發post既原因啦~

嗯~~包包呢~其實規劃比較嚴格~
都明白玩家希望有好野先出手...所以所有包入面物品都以額外送嘅方式整入去.
轉蛋方面亦已經搵個全套套裝嘅轉蛋,再加七彩塵土~不過玩家嘅意見官方是完全明白的~
暫時可以講個包包真係點計都著數,最多下次整個更有霸氣嘅俾大家....

唔系咁ON9 依家仲有人用點玩九尾

冇玩好耐   入黎笑下算  

笑傲無雙 玩過星曲WEB

冇玩好耐+1 買你個包 係你地代理最著數阿小狐NT,
諗下點keep d舊玩家好過啦 50%人頭一個月買1000點你都有賺啦
除非ALXA諗住短炒完收散數 咁冇野講
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 07:28 AM , Processed in 0.030610 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存