2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 貓狗情緣 某些人唔喜歡狗狗既.造成.....不知道誰對誰錯,麻煩大家 ...
go

某些人唔喜歡狗狗既.造成.....不知道誰對誰錯,麻煩大家幫睇睇下

今日如常帶3隻寶貝落街散步,大哥(金毛) 2哥(金毛)3弟(貴婦).因我住呢度要帶狗散步,必須要坐lift,到2樓平台.岩先落到2樓平台時,剛好有個小妹妹沖佐出lift,我3隻狗狗突然吠佢,呬到我妹妹好驚.(佢媽咪唔知係邊).轉頭間,佢喊住口返去同佢媽咪講話我幾隻狗狗咬到佢個女.係度發晒火.又話咬到佢個女隻腳黑晒,我明明見到無咬到,仲差成米遠.佢媽咪跟住話,無咬到點解佢個女對腳會黑晒.根住我叫佢報警,(佢自己又叫埋白車),醫生來到問個小妹妹係咪咬到佢,佢話係.但我明明見無咬到 我有拉住佢地既.後來差佬來到又問,我照事實講一定無咬到,跟住小妹妹既老豆又黎到,1來無問咩事就鬧,仲問邊隻狗嚇佢個女,1來到踼腳我大仔.話係咪呢隻死野仔咬我個女,我打畀我老公,來到問醫生係咪咬佐.真係咬佐我一定畀錢佢睇醫生,跟住個差人行埋黎同我講,佢媽咪太跨.醫生都話唔似畀狗咬.如果係咬就有牙印,依家佢果度就黑佐1點.跟住我老公話畀5百蚊佢去驗傷.佢老婆馬上係度哭,,如果我個女有咩事,一定要你地死.我真係好好聲氣問佢,佢係甘發脾氣,我講佐句唔知岩唔岩,佢老公又踢多腳我隻大仔,(我講佐:就算係第2個人無啦啦係我身邊跑過,我隻狗都會吠你),佢踢第2腳果時,我老公見到沖佐上去打佢老公,跟住落案到依家先返.好想大家幫忙平下,你地係第3者比我清

醫生都話唔似比狗咬 (E句KO左果個媽咪啦)
依家係佢老公踢你隻狗喎 你有影住 就可以告佢啦
對住D惡人要惡D 5係?哈 D人恰番你轉頭
5百蚊比佢去驗傷(做得好)
証明左5係ge話 你仲可以串番佢轉頭tim! 爽吧!

你隻狗冇咬到人都算好啦 我隻狗咬過3次人
洗左好多錢

下次帶狗繩出街啦

我覺得對方好無理囉,係咪佢唔中意狗仔就可以甘話D狗???
如果果隻狗係你個女,佢比人踢你個心會點呀??
哩D人惡有惡報,仲要係度教壞個女!!!

寵物大使 十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界

未傷喇佢!
莫講話金毛係一隻溫純既狗,咬人可能性低
就算係狗咬,傷口都冇咁快黑喇,係都係紅紫色先喇
頌要係大範圍,而唔係一點
頌有,大狗咬人會扯住唔放,又點會只係黑一點咁小事?

相反,個o靚妹個老豆踢你隻狗
就告得佢喇

到今日為止佢都仲日日來煩我,鬧又鬧過佢了,報警都報佐2次,呢排收工日日見到佢都煩,搞到我憩酒店畀佢地出去住成個月,心都痛埋,超唔捨得

笑傲無雙

最憎d人唔搞清楚就鬼殺咁嘈 又打又殺.......
係比大狗咬既話你個女仲可以站到起身都算奇蹟
其實仲可以告番佢虐畜賠湯藥費啦
btw樓主帶狗出街都有責任要睇實隻狗,仲有都唔可以怪得晒佢,雖然我都好鐘意狗但比狗吠真係會驚驚地
(p.s. 試過比狗追,都怪個仆街主人未綁狗帶就放隻狗出黎 .......好心為隻狗好就睇好d啦 到最後出事隻狗隨時人道毀滅就真係多得你唔小)

道理係你個邊
樓主唔洗理呢d人
唔建議用錢解決問題
有理何需怕?

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-18 06:17 PM , Processed in 0.028621 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存