2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Minecraft 當個創世神 [1.3.2][會更新]超多功能懶人包
返回列表 發新帖 回覆
go

[MOD分享] [1.3.2][會更新]超多功能懶人包

十週年勳章(賀詞) Alta活動勳章

此帖已暫停更新, 如要得到sandsou懶人包的最新資訊, 請參考此網址

上嚟同大家分享下我嘅懶人包

懶人包內容:

--約10個唔同嘅Custom maps, 詳細唔講自己down咗之後試

--有幾個材質包, 包括同有D Custom maps配合用嘅; 如果Custom maps個名後面有(T), 即係有相對應嘅材質包

--[重點]勁多我自己精選嘅擴充摸組, 包括(為我個人特別鍾意 ):

#中文輸入:容許係Minecraft入面打中文
原文

#ArmorStand: 有舊嘢可以比你擺套甲show出嚟
原文

#Arrows Mod:有4種唔同嘅箭(爆炸, 火, 冰同埋雷電), 同一把自動追綜嘅弓
原文

#Biosphere: 開world嗰陣可以揀呢個生態, 自己試下la好正~
原文

[更新]##CJB Mods: (呢個mod要裝都幾麻煩, 不過幫你裝埋la)超好用! 有好多cheat可以開, 又有好多新功具(如夜視鏡), 自己按Y就有個總選單, 有幾多自己試la
原文

#Death Chest: 如果死嗰陣身上有chest(箱), 會自動將你死之前身上嘅嘢放入個chest, 再擺係你死個位或者附近
原文

#Inventry Tweaks: 係背包按R會自動將D嘢排位(好似仲有D功能, 不過唔記得lu~)
原文

#Lightsensor: 加咗舊嘢, 係12格範圍內有光就會出電, 可以用作紅石電路一部份
原文

#Mo Foliage 1.1: 加咗好多唔同款嘅花, 有隻仲會爆炸
原文

#MobCages: 有舊嘢叫Mob Cage(s), 可以用嚟捉怪
原文

#More Stackables: 可以將門同牌疊起
原文

#Shelf: 加咗舊嘢叫shelf, 用嚟擺嘢, 不過擺咗入去之後你D嘢會show出嚟人人見到, 簡單D嚟講就係一個架
原文

#Sign Tags:係個牌到打[time]就會show minecraft入面幾多點鐘, 打[x], [y], 或 [z]就會show座標, [a|b]就係for紅石, 有電就
show你係a個位到打咗嘅字, 無電就show你係b個位到打咗嘅字, 打[light]就會show你個牌個位嘅光度(light level), [biome], [temp], [humid]就分別會show生態域, 溫度同濕度(係地獄好似show唔到溫度同濕度)
原文

#TooManyItems: 呢個pack入面第二好用, 自己開背包就知(預設開關呢個mod嘅功能嘅按鍵係O)
原文

#OptiFine 1.3.2 HD U B3
: 呢個模組主要係加強Minecraft嘅效能, 例如令FPS提高同令Minecraft支援HD嘅材質
原文

#Dragon Mounts: 終界龍可以由蛋spawn出嚟, 加鞍坐之後仲可以騎 詳細請看原文(英文)
原文

#Biome Village Mod: NPC村莊可以係唔同嘅生態域出現
原文

備註:已經裝埋Modloader 1.3.2, Modloader MP 1.3.2同埋Player API client 1.1, 之後自己裝其它mod都會方便好多~

唔講咁多, 呢度下載link: http://adf.ly/CJYps

(因為無太多可以一次上載一個成500MB檔案嘅網, 唯有用呢個, 如果用嗰個免費下載太慢就真係唔好意思, 講明先就算你揀高級用戶下載要你比錢我都係無錢收嘅, 最好比個好嘅上載網我好過)

呢個係剩Minecraft.jar檔, 如果剩係想要mod可以下載呢個, size細D會down得快D: http://adf.ly/CJYA3
下載jar檔嘅同時都要下載埋mods檔: http://adf.ly/CJYAd

download落嚟嘅zip檔入面有教點裝

如果你仲係玩緊開心版, 建議可以down埋Mineshafter, 可以用埋skin功能.呢度有我寫嘅Mineshafter使用教學

支持嘅可以推高一下, 比個評分都ok~禁多幾下呢條link都可以~http://adf.ly/C8qSu
已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
ngai + 20
如龍╭ + 1 支持你!下次繼續^_^

總評分:  威望 + 20  Good + 1   查看全部評分

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

簽名被屏蔽

入左個Download之後邊到Down?

十週年勳章(賀詞) Alta活動勳章

arwayn 發表於 12-8-24 12:07 AM
入左個Download之後邊到Down?

先禁右上角嘅"跳過廣告", 再禁左邊個Start Timer(好多廣告我都覺好煩...)

想要耶~可以給我嗎?

1.3.2懶人包難找= =

感謝您的分享~~~~~推

有冇1.5.0??

支持~~~~~~~~~~~~
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-19 06:01 PM , Processed in 0.039759 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存