2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 信喵之野望 金毛為主的半德策陣點組好?
返回列表 發新帖 回覆
樓主: grando27794
go

[疑難雜症] 金毛為主的半德策陣點組好?  

要改蝮蛇請快收購材料回來啦....魔改材料都在升緊
不然很快破產
想提提你..蝮蛇255功勳加上睡過道場成功率只有3.7%左右,比刀狩225功勳的成功率低很多....

grando27794 發表於 12-9-12 09:55 PM
話說其實我好多技都未睇過....不過岩岩上網睇左幾條金毛刀狩都係輸奧義技
總結各方面都係覺得美濃蝮蛇好 ...

第一條片金毛hand機另計la
第二條片單打手武藏哥似乎太肥,仲要手滑(貓品太差),火力有問題

我建議留錢玩稀市,金毛遲早要換
日服都只係見過人魔改金蛇,有咩其他技改我就唔清楚

ps.請無視上杉

金毛不魔改的話,你這樣貼就是日服主流的了。樓樓上的,你說金毛刀狩都係輸奧義技。其實美濃金毛都輸給菜刀隊,而且信喵遊戲中最多玩家使用的就是菜刀隊了,美濃金毛在台服環境其實比刀狩金毛更不穩多了。金毛魔改都是其次,如何配上好隊才是最難的。金毛,補師和傳令貓都佔了隊伍的一大半了,如何放上好隊友呢?樓樓上天使第二條的影片中,如果大家認識熾天使的話就會知道它的武藏魔改了真田丸+新陰流,金毛改了刀狩。但正如我的說法,有能力魔改的大神金毛隊都有著我說的重大弱點。在第二條影片中好明顯地看見熾天使全隊只有武藏一隻打手,如果不幸給奧義推倒全隊就失去火力輸出,全隊馬上就要輸了。因此,金毛配技不是最大的重點,好好想想隊友的組合的話金毛即使不魔改都有一定水準的

@briantam27@ 發表於 12-9-14 02:13 AM
金毛不魔改的話,你這樣貼就是日服主流的了。樓樓上的,你說金毛刀狩都係輸奧義技。其實美濃金毛都輸給菜刀隊 ...

咁我E家點算好.有咩好提議

E家手上有
貓利元就
北條喵康   (2隻練得8899係差未魔改金毛)
+25萬
我應該點利用另外個5c?    ...定賣哂2隻組過另1隊

回覆 grando27794 的帖子

金毛沒魔改基本都建議德奧陣。來來去去都是阿尼等水貓快速集奧,高德策的補師(茶貫)。極喵康加在其中做個地圖炮解燈擾敵很不錯的,但兵陣主力都是擾敵和高速集奧。而且你要記住,德奧陣的喵喵都沒點火因此破甲等奧義都不太合用。奧義都應該簡如陷阱等不是物理輸出和有擾敵能力的奧義。德奧陣對高等奧義的要求更高,因此合戰都不太可能派上場。貓場和里戰會有更好的效果,自己多多留意吧

另外個5C 我想搵隻茶貫+1隻2.5X兵衛(兩兵衛的指揮/焙烙玉/傳令)
打4喵陣

一般黎講金毛 就係打德策...
打德策你明的.. 大量3級奧義 打合戰會造死人
如果半德策要考慮火力問題
一般 補師+金毛=4.5/5.0C 剩5C 做哂 打手 盾役問題
如果沒升燈 大將技=當機
所以一般都魔改兩兵

grando27794 發表於 12-9-14 09:02 PM
另外個5C 我想搵隻茶貫+1隻2.5X兵衛(兩兵衛的指揮/焙烙玉/傳令)
打4喵陣 ...

德策既話永遠唔打4喵
少1隻喵 = 少一次集奧義
有時對面5喵打唔入,低火力既4喵係會輸戰功

我決定賣哂佢轉玩鐵炮隊

金毛改蝮蛇其實唔係咁好,因為蝮蛇施放率太高會搶到太平陰德記ge施放率,變成敵人有升燈還是只放蝮蛇ge情況
如果想魔改,刀狩絕對係守選,不要討論會贏菜刀輸德策這一些問題,因為你想一隊貓打晒合戰同里戰絕對係異想天開ge事
改刀狩岩打合戰,改蝮蛇係為左打里戰,要想想自己想打ge方向先好改
你話玩半德策,毛利+茶貫+珍竹中+2.0打手+1.0傳令空貓這個選擇可以考慮考慮

信喵之新手 發表於 12-9-18 07:19 PM
金毛改蝮蛇其實唔係咁好,因為蝮蛇施放率太高會搶到太平陰德記ge施放率,變成敵人有升燈還是只放蝮蛇ge情況
...

跟我樓上說的一樣,刀狩金毛比美濃好多了。但首選應該是下一次的金道三固有技,上了這技的金毛真的可以一隊打全部了。不過價格......連大神都未必能夠改了,要改這技運氣真的最重要

@briantam27@ 發表於 12-9-18 08:06 PM
跟我樓上說的一樣,刀狩金毛比美濃好多了。但首選應該是下一次的金道三固有技,上了這技的金毛真的可以一隊 ...

這個做價絕對會是天價,不過出現只係時間問題
而且下一版出現 AOE完全體都會出現
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 09:38 PM , Processed in 0.032718 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存