2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝 『異界一族 : 重臨宣言』.....
返回列表 發新帖 回覆
go

[新聞] 『異界一族 : 重臨宣言』.....

十年了,『魔力寶貝』已經在我記憶中存在了10年.....
『神獸傳奇』那一個年代.....日日係教室睡覺.....晚上就進入魔力世界.....
有人問我....: 你會後悔嗎? 錯過了咁多現實既野.....
我好肯定咁答....冇....因為.....那一段日子是我人生中..最開心的日子......
不管原因是什麼....導致魔力走向下坡......甚至接近尾聲......
不管大宇全球.....有冇研發....傳說中的下一版本.....6.0 .............
我只想係呢到同剩下既玩家講:『我想係呢個遊戲真正完結之前,重新回億一下當年....』
現在魔幣那麼便宜....想當年..100萬..你要賺幾耐?......
100蚊=500萬魔幣....你唔去學人裝d乜鼠石...買埋d不知所謂既boss寵...新既樣衰個d寵物....真係愈出愈樣衰...惡心....當年冇呢d野....咪又係一路咁上....靠一件普通水龍衣咪又係做低d boss......
可能組隊升級真係一個問題.....呢個問題....話易唔易...話難唔難.......自己諗.....

我重玩既原因....係想回味一下.....一步一步咁上既回憶......
唔係一張技能屋證.....1級人物都可以...學晒d技...咁咪冇意思囉....不如去買個ac...仲實制......

想當年都係打露比學攻/魔吸....

打法仔學攻/魔反....

打神獸學超補...超恢...

打海賊王學屬性反轉....有乜?  咩咩...屬性加強啊?  成個4屬陣係地下既呢....類似魔封.....個招.....

打猶大...學各種超混......

想要咩技能...就從正常路 線去學.....頂多叫人幫手....都要一步一步咁去到學....
呢d先叫做回味一下從前.....

如果係一味急急想升到上去成為高等級人士....咁買ac 最實制....我都識得做.....
但係咁就咩都回憶唔到....

可能家陣投入金錢..已經無法回報....傻嗎?
唔傻.....當年咪又係咁......
有d野係金錢買唔到的.....那....就是開心.......

家陣既我係工作人士....雖然未婚...不過都要搵下女仔拍下拖.....
已經唔似得10年前....學生....乜都唔洗諗....連上課都睡覺既人.....

可能係天意...點解咁講?

今日開始重玩....連買隻普通黃蜂綠螳都見唔到......ok   ...算....呢個唔講....
難得見到一隻掉7檔  1級綠螳賣5萬....都算......買.....
升到上去....發現....掉11302.......個心糾結左一粒鐘....
比自己一個解釋......咁既時世....掉比1  攻.....算係咁.....回憶之旅....起步姐....以後會升其他...
......今日係到諗....唔知仲有冇任意key...可以去就職格士...易d.....點知一入到去...就係地下拾到一條key?
鑑定完真係任意key....呢d咪叫...天意囉.....
但係...我叫人幫打綠生....有幾個台灣人..幾好....會幫我打..但係要第日....
於是我就慢慢再叫人..試下有冇人幫......
ok...叫了n耐....冇人加.....停陣先...吃飯......
吃飯期間....記得自己.....8年前既產品...就係同客服嘰嘰歪歪左成日....先肯比返我既acc...
因為多年冇開....身邊小號係咩人....都唔記得.....
我只記得...從前是封師....後黎是巫師...之後唔記得....
就係咁.....係91級魔師.....ac中另一個人物...(消失左的香港星系)未合併入雙子....
於是,順手...合併埋先....點知...一合併完...發現....個人39級....名:xxxxxxxx   ..見習格士........

我當時呆左一陣....咩事?   天咁玩野.....我叫左成日....家陣比件格士我?
我回憶左一陣....諗下當年發生咩事=.=
於是零碎記憶..組出黎既片段係.......

當年..124級....來自異世界的男孩......格士.......賣出之後......(男孩先離女孩而去.....好似係換左psp,同熟人...)
心傷冇耐.....想玩返格...於是自己後來開左件.....但由於購買者...好像唔改名....
我無法子...用返.....原名.....於是...將中文"的" 改成 日文..........

我堅持一種做法.....就係慢慢一步一步...再次歷險魔力之旅......不求最強...只求回憶...........

希望有老玩家...同我一樣想法....做個好戰友.....

有上線....掛點.....會係....雙5  西e........

91級 ~地之魔女~  (8年前既舊產品...10技..不過升寵用....里洞升寵..一招清..好洗...)
當年資料亂填...導致賣唔出.....天意......哈.....

正式重現既人物.....將組成3人組....

來自異世界的女孩  綠髮露比樣  弓手

來自異世界的男孩  藍髮細路樣  巫師  (十年前未完成的夢....)

來自異世界"的"男孩  人物樣同上..."的"字是日文....格士......

我掛機一定開名片.....有意成為戰友者....隨時黎.....

暫時要考車證同工作.....未得閒買點.....預計...下星期...買點包月.....多謝大家....晚安....!!

資深老玩家.......
                 異世界一族.....創始人....

標哥哥....敬上.....

2012年9月20日...凌晨2點52分......

MSN : matchk40000@yahoo.com.hk

『唉..真懷念10年前,晚晚蒲網吧既日子啊..!!!!』
.................................................
......................
...............................
...........................................................
..........
............................
...............
已有 1 人評分Good 收起 理由
魔人布歐║ + 2 GOOD

總評分:  Good + 2   查看全部評分

點解我次次去親你講既地方都望你唔到... 同你無緣XD

再唔係你加我MSN:joekwok0723@hotmail.com

每次悶既時候都想玩返魔力,因為真係有好多好多回憶,好懷念...
不過每次上論壇或者開官網見到好多野都唔同哂,又出左好多新野,就覺得已經唔係我想玩果個魔力...而放棄左重玩既念頭...

想重玩返魔力, 但因為太多變更只好放棄…

回覆 ...雷 的帖子

咁係你地角度想法受影響....我唔覺得...有咩大影響...

回覆 紅螞蟻 的帖子

視乎你點睇,,,,
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 08:36 AM , Processed in 0.029648 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存