2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 瑪奇英雄傳 戰幣改疲勞值好定壞?
樓主: qszwax
go

[閒聊討論] 戰幣改疲勞值好定壞?  

qszwax 發表於 12-10-23 04:39 PM
回覆 wolfhell 的帖子

講中左 我放電腦個位同時放埋mon + 喇叭

再離題就要關帖了

花濺淚v3v 發表於 12-10-23 05:32 PM
再離題就要關帖了

對本人黎講冇所謂呀 反正都冇影響

同埋你都唔係第一次嫁啦

至於係咩POST,心知肚明啦

------------事先聲明-------------

~注意: 本人冇串你、冇話你呀...等等之類嘅說話,

你唔好諗多左或諗埋一邊~

wolfhell 發表於 12-10-23 05:45 PM
對本人黎講冇所謂呀 反正都冇影響

同埋你都唔係第一次嫁啦

呢個post的確唔係你開,所以關帖對你黎講真係無所謂,
希望我地可以為樓主著想,有其他事情就PM我查詢返。

另外,因為此帖已經被版主高亮,成為有關內容(疲勞值系統)既集中討論帖,
我希望以後落黎既回覆都圍繞主題討論,相信你地既配合對大家都有益。

以後若果再有離題的,會扣10積分同埋警告一次,希望大家注意一下。
(兩天滿警告5次會被系統自動禁言2天)

笑傲無雙 玩過星曲WEB

qszwax 發表於 12-10-22 02:44 AM
可能我講得唔係好清楚...
其實我想講黃金戰幣會改做恢復疲勞值藥水既意思係比恢復疲勞值藥水恢復更多的藥 ...

沒有的--在我玩韓服咁耐,,,都只出回10%--"
加上第2季D副本1黎就減17%以上既疲勞

其實我想
1.只有擊殺最後BOSS先扣除戰幣中途出現既小BOSS唔會扣[唔係每個副本都係,小心虛無親王副本]
呢個可以一直,因為彈左都唔驚

離題係我地既錯
疲勞值好定壞總結:
好:
方便左,唔洗一次就拎幾個星期既戰幣.而疲勞值後玩家最少每日可以玩10場S1,對平時唔會用奉獻獎章換戰幣既玩家幫助極大
疲勞值100%以上會多25%經驗(未滿級之福),疲勞值40%以下會多50%經驗+3攻速(什麼設定40%比100%還多經驗...)
疲勞值0%也能出船的外援模式系統,以後就可以搵幾個基友練習打BOSS
壞:
為求改善戰幣對代理商帶來的不公平,疲勞值系統會採用出船扣疲勞這個設定來填補[戰幣:刷物品,刷不扣戰幣BOSS]

24502075 發表於 12-10-23 09:24 PM
沒有的--在我玩韓服咁耐,,,都只出回10%--"
加上第2季D副本1黎就減17%以上既疲勞 ...

咁就死 我仲有成百五個黃金戰幣 萬一一萬改疲勞值D金幣咪涷過水
咁韓服係咪無得再用金幣?絕種?知唔知未用金幣係咪會回收

qszwax 發表於 12-10-24 03:00 PM
咁就死  我仲有成百五個黃金戰幣 萬一一萬改疲勞值D金幣咪涷過水
咁韓服係咪無得 ...

黃金戰幣可以換返疲水--"
我記得係1個黃金幣=1條疲水
5個有染水隨機
25個好似係附魔保定強化保

咁未知個d又點計..?
依家雖然計出船次數
但只要擺係最尾打就ok了..

其實仲有就係,,
唔係人人都可以日日打
戰幣50個可以比你一日得閒打哂佢都得,,
但疲勞冇得累積(?) ,1日最多都係11場 ..

chc9495 發表於 12-10-24 10:12 PM
咁未知個d又點計..?
依家雖然計出船次數
但只要擺係最尾打就ok了..

疲勞值有累積(我無講出來 )...會累積返你琴日20%
累積無乜用,計算方法如下
累積說明:昨天保留20%以上疲勞值明日重置會額外獎勵20%
計算方法
正確計算:
今天我保留40%疲勞值明日重置額外獎勵20%=120%?✔

錯誤計算:
今天我保留40%疲勞值明日重置額外獎勵20% =160%?✖
正確是120%
簡易d來講疲勞值累積只會保留你昨日玩剩既20%做額外獎勵
但唔知會唔會有呢種效果,乜都唔用等10日100%+20%+20%+20%+20%+20%+20%+20%+20%+20%+20%=300%?

未知區域計出船聽講係bug 之前話會係23號修正
http://www.2000fun.com/forum-red ... romuid-1364785.html
另外疲勞值後 同樣唔會扣,但你怕0%疲勞值玩未知區域拎唔到物品咁又唔洗驚,物品係直接比你
咁開發商就可以解決撞0%疲勞值汁唔到黑球問題..

24502075 發表於 12-10-24 08:48 PM
黃金戰幣可以換返疲水--"
我記得係1個黃金幣=1條疲水
5個有染水隨機

咁知唔知BOSS競技場計唔計疲勞值

qszwax 發表於 12-10-24 10:53 PM
咁知唔知BOSS競技場計唔計疲勞值

唔可以幫人出幣丫WTFFFFFFFFFFFFF

遲D活動300%疲勞度 唔得閒玩點消WTFFFF

P.S.屍體派對大好-.-

wing5205 發表於 12-10-24 11:19 PM
唔可以幫人出幣丫WTFFFFFFFFFFFFF

遲D活動300%疲勞度 唔得閒玩點消WTFFFF

我覺得黑橘唔會搞300%活動
免疲勞出船就會
想300%可能要我岩岩提到既
乜都唔用等10日100%+20%+20%+20%+20%+20%+20%+20%+20%+20%+20%=300%?

唔好講其他野 扣你分

qszwax  hahaha  發表於 12-10-25 12:47 AM
花濺淚v3v  挑= =  發表於 12-10-25 12:42 AM

qszwax 發表於 12-10-24 10:38 PM
疲勞值有累積(我無講出來 )...會累積返你琴日20%
累積無乜用,計算方法如下
累積說明:昨天 ...

我諗應該唔會可以累積咁多lu..
唔係如果我冇玩一頭半個月,,再on番..
咁咪同無限出船差唔多!?
應該都會定期重置吧..?

chc9495 發表於 12-10-24 11:42 PM
我諗應該唔會可以累積咁多lu..
唔係如果我冇玩一頭半個月,,再on番..
咁咪同無限出船差唔多!?

你唔講我都唔醒起..其實有上限,上限就係300...
24502075提到韓服現時只有一種10%恢復疲勞值藥水,呢種藥水無錯就只可以用係100%以下
http://www.2000fun.com/forum-red ... romuid-1364785.html

應該可以累積到300%,因為系統重置只係重置100% 只要你每日有120%就會額外獎勵20%

本人覺得冇可能剩係唔用只係等10日就有300%咁多囉

如果係嘅話就係一個好嚴重嘅BUG出現,

到時唔只港澳地區玩家會抗議反對,可能台灣玩家抗議反對得仲嚴重

其實正常黎講應該就係每個玩家最多最盡都有100%疲勞值為限,

而且可能官方假設設定每逢星期1及5都重置疲勞值 ( 只係假設 )

咁姐係話A君用到疲勞值得番50%,到左星期1或5就補番重置疲勞值50%

B君用疲勞值得番40%,咁到左星期1或5就補番重置疲勞值60%  如此之類推

咁樣嘅話仲公平過佢( qszwax )所講疲勞值計算

wolfhell 發表於 12-10-25 12:14 AM
本人覺得冇可能剩係唔用只係等10日就有300%咁多囉

如果係嘅話就係一個好嚴重嘅BUG出現,

係..我個計算方法可能有BUG
例如我提到既:今天我保留40%疲勞值明日重置額外獎勵20% =160%?正確是120%
已經KO左20x10+100,但又有可能係咁
額外獎勵係計算你昨日用剩既20%疲勞值
點解40%唔可以累積到160%?因為重置係會清除哂你100%以下既疲勞值然後增加100%再額外獎勵
當重置100%後再增加額外獎勵=120%
之後你再被系統重置時由於重置只會清除100%以下
所以你120%多出來的20%不會有影響又因達成額外獎勵要求,會再增加20% = 140%如此類推直到上限300%

假如呢個方法行得通10日300% 10日換3日你覺得值唔值...呢個設定好處係對分身/鐘意玩但無時間玩既人

你假設唔可行,每日最少都要重置70%
S1一場10% S2一場最少17%(24502075提供)~24%
所以如果星期一同星期五先重置瑪英會變死城

冇記錯300%疲既出現只會係活動同累積而得到既~"~
果時300疲,,,,D韓服活動,,,每日300疲,,,到左7點PM又比300疲,,,果時真係,,,,嘔血都未燒哂D疲,,,

24502075 發表於 12-10-25 01:28 AM
冇記錯300%疲既出現只會係活動同累積而得到既~"~
果時300疲,,,,D韓服活動,,,每日300疲,,,到左7點PM又比300 ...

300% 刷s2好快無既姐
咁BOSS競技場會唔會扣= =

qszwax 發表於 12-10-25 01:44 AM
300% 刷s2好快無既姐
咁BOSS競技場會唔會扣= =

BOSS競技場唔會--"
S2,,,D野,,,,愈低LV打主線愈好,,,因為佢係睇你地玩家既LV比返幾多LV難度既王比你地打
分分鐘可以秒左你,S2普通既場就可以打哂咁多隻王,所以有成2個鐘比你慢慢搵哂D王出黎

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 06:19 PM , Processed in 0.077513 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存