2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 港服不是只剩下缺點...而是沒人提及它的優點 ...
go

[港服] 港服不是只剩下缺點...而是沒人提及它的優點  

先談一下 港服 點樣比人踩先
首先係因遊戲方面
遊戲質素 玩法 多而PK為主
但係當人玩到話除左PK 只得返踢館,刺探..打禁地 之後冇其他野做
然後只會留低一句
港服好快汁笠 (原因係樓上) 我唔明白點解 同一隻遊戲既玩法 反而係比人標籤係港服
難道台服,陸服 可以玩到生仔 買地 起樓?

其二就係官方問題
雖則遊戲BUG, 官方係必須正視
但係都講到明係代理商 而所有決策權都係大陸個邊
就如件貨通關比海關扣查 所有野已經唔係自己能夠主導
又係會變成官方唔做野 我自己就留意過
官方唔係冇做野 而係做完之後都唔會公告
我都極之反對佢呢種手法 但總好過真係唔做野

最後 隨便講一講真正既港服面目 而唔係比其他人抹黑到只剩下烏雲
每1隻GAME 都有好人 有賤人
唔需要標籤港服 一見人就打 所以就冇新手
但唔代表其他伺服冇 只係你未遇到
有邊個夠膽寫包單話 話其他服可以做到 冇人打新手
有人都話啦 陸服5,6千人  只係擋箭盾多 唔代表冇人打新手
打唔打新手 係 1個人既品格問題 而唔係用 咩服黎計算

而之後一開頭有人話港服同台服比D野
而其後陸服D野貴 但有價有市  想賺錢就玩陸服
真係神鬼都係你班講故佬

然後又用陸服 有幾百個港人玩
阿大哥 港服成千個港人玩 你用港人做賣點?

打交嘈交 既時候 人地用殘體字 你用繁體字
牛頭唔搭馬嘴 打交真係為打而打

連線速度唔講 / 單單係大家講同一種語言就係港服既優勢

最後一點就係錢問題 拎陸服d咩 120:1D 黎講
但係陸服 d價格 都遠高於其他服
連岩岩開新服天馬 都18D 自己對返 差吾多二千幾蚊1本天馬
我真係唔明 之前d人係到踩港服  D兌官銀 貴 所以就講成官服D野貴

另外再補多句 港服岩岩開左月半左右 唔好用開左成n個月既服黎對比

初衷就係因為語言問題所以唔去玩國服,而台服又封左港澳ip~

笑傲無雙 玩過星曲WEB

回覆 卓大濕 的帖子

@@好似入到福爾摩莎呀@@ 我都入到開左隻人仔0﹏0有祈福團賺XD

其實好多bug唔係得港服至有,台服都有,有去巴哈姆特睇開就知,不過總係有人覺得隔離飯香

點講都好..我都係支持本地港服

講得好,支持港服

講得好!
d人一味講港服點衰點廢,睇到都唔順眼

是的~多數批評的都是一些不願花钱、只是玩到前期或未對遊戲有深入了解的玩家~
而修bug問題gameone 也只是被動角式~因為patch只能跟隨蝸牛~而不可自行修訂bug~所以說其他服没bug的基本上是不了解~国服當然少一點bug~因為他們以開放至3内的patch.

而殺新手的多數是没裝-没钱-没技術的人~所以花多點心機去玩也一定有出頭天,而且這遊戲死了又不会扣修為~所以死又怕什麼?
:
利申~開公測後第二星期才玩~現時是某門派的第一内功

火天使 發表於 12-11-6 10:34 AM
先談一下 港服 點樣比人踩先
首先係因遊戲方面
遊戲質素 玩法 多而PK為主

一句講哂啦

去食D超好味既野 ,但發現有條虫

咁你仲會唔會覺得佢好?

定係! 唔係呀其實幾好味架,如果唔係有條虫

十週年勳章(賀詞)

PK係尼隻GAME既精粹,
但係港服D雞仔又殺唔起, 殺一殺你又話乜又話seven,
吹雞打架先有幫會風味, 先有江湖風格, 但係港服就會比人話係唔夠人打的賤狗,
玩家唔殺得既PK GAME, 不是好GAME,
國服則相反, 殺得起, 嘈交嘈下你又打, 唔係得個吠字,
尼D先係PK GAME

sam128 發表於 12-11-6 09:38 PM
一句講哂啦

去食D超好味既野 ,但發現有條虫

食物 唔能夠代入 一隻遊戲既質素

每一隻遊戲 都有缺點 你大可以講一隻GAME 出黎
我指出佢既缺點 但係缺點 就係食物中既蟲?
你比喻都幾極端

食物中 如果係發現有虫 而係會即刻停產 封鋪 等報告 出警告

比喻呢d 唔好亂用  因為你真係誇大左好多倍 黎講

因為照你所講 高富帥 冇其中一項 就叫做 缺點 叫做有蟲

你富帥 但缺點是不夠高  即係你食D超好味既野 但發現有條蟲

以上的 你自己領悟下

你比喻的 同其他人踩隻GAME話

台灣比香港物價 低  香港好貴 唔好玩~
大陸比香港物價 高  錢易賺 快D黎 大陸玩 ~

有何分別?

只會用最差的想法去諗

應該係咁講

5玩既係因為佢過不抵功
仲玩緊既係因為佢功能抵過

post已完@@

我愛武俠,不解釋

愛武俠,愛香港

不解釋

依幾日開左隻人係華服,想比較下
其實,我又唔係好覺華服好多人,感覺同港服差不多

火天使 發表於 12-11-7 08:23 AM
食物 唔能夠代入 一隻遊戲既質素

每一隻遊戲 都有缺點 你大可以講一隻GAME 出黎

係架一食game 發現左有嚴重bug 應該即時要停機維護

係香港人忍受力強仲會入點落去比佢,即係明知有虫都要食

諗唔到有咩唔相同. 仲有我冇講佢係一隻完美既game

唔知點解你會咁諗 應該係誤會左啦

你所講既>>>你比喻的 同其他人踩隻GAME話

台灣比香港物價 低  香港好貴 唔好玩~
大陸比香港物價 高  錢易賺 快D黎 大陸玩 ~ <<<

唔知點解你又會咁講,你呢個比較反而我覺得有錯誤

絕對唔係炎3炎4

sam128 發表於 12-11-8 07:44 PM
係架一食game 發現左有嚴重bug 應該即時要停機維護

係香港人忍受力強仲會入點落去比佢,即係明知有虫都要 ...

笑甚麼你也是蟲

=============================

始終有人一直沒看全文

只會為反而反

令港服墮落的是GAMEONE BUG又唔整,玩家因為BUG而失去左d野永遠都唔會補償,比人盜號/緊張BUG唔見野要回報,有咩活動既問題
完全係搵唔到GM 網上留言系統的GM根本無心睇人留言,亂咁回兩句就算,我問過幾次佢都9唔搭8 我要爆晒粗咁留言佢先肯認真睇下,但係都係答廢話
佢個電話仲無謂...永遠打得通無人聽,9部分機都係一樣...你想隻GAME點樣搞好?=.=

支持樓主講既野  不過gameone的確又係有d賤  見錢開眼   風物誌  千幾蚊把  你賣平d  我諗唔少人會幫襯你買
有問題又唔理   外掛完全唔捉既  我淨係憎佢呢d野

GAMEONE有無處理爆AC的問題呢= =??

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 11:46 PM , Processed in 0.046911 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存