2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 TERA [原創]37副本攻略心得
go

[心得分享] [原創]37副本攻略心得 [複製鏈接]

人物所在伺服器:凱亞
角色名稱:六月霜
心得攻略~~~
LV37~40(等級截至12/12前)
副本入口在地圖右下角

副本入門NPC,按入去選2樓

選2樓後會傳送到37副本門口前(次元之門)
P.S.你可以排隊刷副或直接入副

地圖分開左中右三面,流程首先中間>>右邊>>左邊>>左邊的小房

(  1  )  中間房
這一間房的怪喜歡可以先清,不然可以叫坦衝進去直接開門,再到東門一次清

(  2  )  右邊的路/東門第一房
第一間房需要留意的只是那些木桶
有遠攻的就用遠攻打,坦的鎖鍊也可以用,炸彈都得,近攻打就會血扣一半
其他小怪都係小角色,一陣就KO~

(  2  )  右邊的路/東門第二房
第二間房有兩種怪,一種主動,另一種被動(廢話=3=)
只要唔好打中被動就唔會有事(都係廢話=3=)
如果坦技術OK既,可以一次性拉晒間房入面所有既怪,再一次清
P.S當你清完想到第三間房既時候,門口仲有一隻怪!!!!
點算???可以用坦既鎖鍊拉走佢,咁就唔駛打,不過閣下鐘意打埋都OK

(  2  )  右邊的路/東門第三房
除左主線,乜乜好講,閃得

(  2  )  右邊的路/東門第四房
首先梗係開門啦~~~

之後入到去就見到37副第一隻小王
佢既技能模式:就係拎住個流星錘係咁"吽"你,同埋會招小怪
*小貼士:如果唔想打小怪,坦就要留意隻王跑返去中間之前打暈佢或用鎖鍊扯佢返埋身邊
打完又要去開門,唔禁粒石,西邊就唔會開門(我成日都唔禁就衝左過去=3=)

(  3  )   左邊的路/西門第一房
一入房門就先殺左左右兩邊既幽浮先

但呢間房又稱滅門房,因為怪既攻擊力比較之前高好多,要拖晒就要考坦既技術
唔係就續少續少拖會比較安全

殺晒中間個D就仲有門口一隻,本人建議拖到去橋中間先先
咁就唔會有太大機會連最左邊既三隻怪都引到

(  3  )   左邊的路/西門第二房
呢間房無乜特別,拖晒佢黎打啦

(  3  )   左邊的路/西門第三房
第三間房既小怪可打可不打,如果阻住條路就清左佢

(  3  )   左邊的路/西門第四房
呢間房就係37副第二隻小王
都唔係好難打,不過攻都幾高+血多,如果坦熟識佢攻擊模式,都唔會打好耐

(  3  )   左邊的路/西門第五房
呢間房就係37副第三隻小王軍(體型咁大都仲小!!@0@)
王既攻擊模式:雙手插地,旋轉攻擊,向前衝

P.S.如果隻王嬲,佢會講野同小型範攻,呢個時候~~
第一:即走,退避大約7個人身位
第二:打暈佢或用鎖鍊鎖佢,咁就可以制止佢
如果唔係中左第一招就會攻擊唔到,出唔到技任佢魚肉

(  4  )   左邊的路/西門最左上的房
37副本最後王

王既攻擊模式:放電(1)   落雷(2)     雙刀向前衝(3)      瞬閃   招喚分身一齊落雷
(1)雙手放地時就會在地上放電

(2)地上有大大的紅圈提示

(3)出招時會稍稍跪下,再向前衝,攻擊次數兩次

瞬閃--------------超高速移動一段距離
招喚分身一齊落雷-------------超大範圍攻擊
P.S.招喚分身一齊落雷這一擊,出招時王會說話+走回中間,可以打暈王或用鎖鍊扯實王,咁就唔會比王出到技
如果王出到技,玩家可以到外圍避開或直接防禦會比較安全

此影片已得ken456654同意借用作示範

原創   BY          凱亞(六月霜)
請多多支持
已有 1 人評分威望 收起 理由
RECALL.凌 + 80 副本攻略活動優秀作品

總評分:  威望 + 80   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

多謝分享..不過我刷好哂D金裝就冇再刷了..

圖文並茂,對未接觸37副前既朋友好有幫助,讚

不錯的分享,支持支持不錯的分享,支持支持
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 01:15 AM , Processed in 0.035719 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存