2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 信喵之野望 菜刀轉德策求指教一下
返回列表 發新帖 回覆
go

[疑難雜症] 菜刀轉德策求指教一下

小弟菜刀玩悶了  常被德策/金毛打到哭  轉德策如下:

1.0阿尼喵         伏兵1     策士     迅速
1.5貓田祐光      固有      喝破5   德之心5
1.5高喵右近      策士      喝破5   緩兵5
3.0阿市喵         固有      活法     信義仁
3.0銀齋藤貓三  固有      策士     傳令5

人腳剛買了  沒NP換其他人   技能有什麼要改?  3Q

1.0阿尼喵         伏兵1     策士     迅速 <-要是改的話迅速可改庇護
1.5貓田祐光      固有      喝破5   德之心5<-喝破5可換大玉5增加傷害輸出
1.5高喵右近      策士      喝破5   緩兵5<-呢個切風/水/火?
3.0阿市喵         固有      活法     信義仁<-無問題
3.0銀齋藤貓三  固有      策士     傳令5<-切火?

首先的是按照你現在的隊伍只靠奧義殺死人,因此只可打里戰,合戰除非你次次都做足3級奧義,不然在合戰很難取得好成績
除了利用奧義外,整隊的火力輸出很低, 一旦五連奧義打不倒人後,便無可作為
如果打里戰利用5級奧義這隊實力應該不錯的
但如果想打合戰得想想方法提升隊伍火力輸出
合戰的話大將切水/高山切風,至少有兩隻可提供火力上的輸出

個人意見如下...未必一定岩,互相交流一下

先謝謝你意見
我是全部切火   奇襲陣法  因剛入手要養大可能要2-3月  以後奧義所起3個  打合戰用3級
你說大將切水/高喵切風問題  
我有至前想過  高喵切風  策士  緩兵5  掩護射擊5
(問題是切風後只有51  除了掩擊  平時會miss 做價可能要5萬  值不值得)
阿尼喵用迅速只是想快跑去大將用奧義 (有想過用庇護  不知分別大不大)
還有一個問題  大將要跟阿市一起雙盾嗎?  

整隊得大將會傳令,如果要轉盾,請在1.5空喵其中一隻上傳令

PS:每次3級奧義你會做得很辛苦

明白哂  3Q

你說沒錯  平均一場只有5發  做奧義成本好貴

所以我建議大將切水吧~加高山切風或水~加強輸出
因為阿市跟阿尼集氣效果不錯了,其他喵可不點水

阿尼  阿市  祐光  切火 80/80
大將  高山  50/50  不點水/火  打一排先
3Q

德策陣撞到稀市9成輸,...有錢不如組個破燈陣

根本是一組技能破另一組   除非魔改  破燈陣玩過全組放在冰箱

1204ckm 發表於 13-1-8 01:24 AM
先謝謝你意見
我是全部切火   奇襲陣法  因剛入手要養大可能要2-3月  以後奧義所起3個  打合戰用3級
你說大 ...

你做過之後絕對唔會想見到阿尼去放奧義

唔換人既情況下

阿尼 迅速改庇護/德之心
其實阿尼唔上策士都無所謂 反正佢都無策就算上左都唔破百
SO策士可改其他 例如看破之類

貓田祐光 德之心改策士 固有改信義仁
喝破留低都OK 大玉其實好垃圾 有好多時1場都出唔到1次
固有去留睇你自己 一般我都唔主張留 主要你隊無咩防

高喵右近
純德策切火無誤 122攻 唔上智勇 又無紅燈 又無降綠 你都係打得幾十血

你咁既陣打貓場應該都OK 但合戰就唔好太高期望
唔講稀市本身就完封德策 仲有夢見鳥克死蛇爸
隊伍防太低 得1個守護 援射都無個 好易比人直取蛇爸
無咩對抗菜刀隊既手段
始終德策唔魔改 打合戰太吃力..
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 09:57 PM , Processed in 0.037541 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存