2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 海外專區 [メルファリア星凛祭]-活動情報更新-(Last update 3/7) ...
樓主: y_y3k
go

[其他] [メルファリア星凛祭]-活動情報更新-(Last update 3/7)  

笑傲無雙

hanonkakai 發表於 13-4-3 01:05 AM
你都係空口講白話
無經驗就係度up三篤屁

我本身唔打咁大段野呢
就係想突出重點
不過既然你想玩字海既,我都唔會介意

所謂既次等公民,就係係果邊有限制
你過到去,溝通又難,就算比你識日文啦
講多兩句露底,比人知你係香港人,跟住就會有人撿舉你
第二日就on唔番你個帳號
係呀,你有發言權,但係發言之後係有後果既
咁樣仲算唔算係次等公民??

我呢,自己就玩過墨香私服,望到d台灣人就好憎大陸人既
同樣係中國人,都可以咁憎
日本同中國咁多瓜葛,你話多唔多人憎中國人??

無經驗,我認既,因為我都無諗住比錢去體會日本人對我地既仇視
我自己本身亦都唔係咁中意日本人,咁就無謂激自己啦

你話日服活動好咩??
不如等我講個故事你聽
之前陸服出蒼龍應龍套裝,一個二個就屌話山寨國家出山寨貨
跟住日本出啦,成班蛋散就話這些機會不是屬於我
仲唔係外國月亮特別圓??

講到最後一點啦
你話我唔推廣香港服??入得黎呢個版既,九成九都已經玩緊香港服
咁點推廣??唔通好似玩日版既人咁,去其他地方既fez版推廣
去中國,台灣,定係美國??

做人唔係咁既,自己中意既野
就走去人地主場度宣傳,仲要唔比有反對既聲音??
你覺唔覺你地自私左小小??

你地唔愛中國唔緊要
你地要移民唔緊要
拉埋親朋戚友都唔緊要
但係使唔使係大公報登報拉人一齊移民??

我知一定會有一班忠於日服既人黎插我既回覆
唔緊要,因為呢度係討論區

97788352  連最低程度,肯仲留係到玩既人都要拉,自私  發表於 13-4-5 09:16 PM

Vision殤月 發表於 13-4-3 01:29 AM
咁真係期待,同埋有樣野要問,點解會咁小資源爭奪戰既任務戰場?
玩左幾個月都係見過2次出現,其他就日日都見 ...

任務戰分三個階段

第一階段就係資源爭套戰

第二就係農霧戰、敵部隊纖滅戰、防衛LINE、補給據點確保戰

第三就係城門前同寨戰

個城寨比人攻陷,就要搶返返黎

搶返返黎後就會由第一階段開始,完成左第一階段之後就會維持係第二~第三階段loop

所以除非又被人搶左個城,如果唔係第一階就唔會出現

orzk  啊 原來日版以家要塞有資源爭奪戰玩 港版現在唔成功死守到12次要塞都唔會爆...陰公...因為一次守失敗要塞又完全回復耐久 哈... 永遠 第2 第3 階段 loop  發表於 13-4-3 02:28 AM
Vision殤月  ic,thx  發表於 13-4-3 01:41 AM

十週年勳章(賀詞)

地上之龍 發表於 13-4-3 01:35 AM
資源戰, 無記錯係築城前先有得打
築左城就好似唔使資源築城了

我幾鍾意玩係咁跳山炸人地架車果個
但成日都無得玩

上海.  果個就係第一階段  發表於 13-4-3 02:08 AM

Vision殤月 發表於 13-4-3 01:38 AM
我幾鍾意玩係咁跳山炸人地架車果個
但成日都無得玩

話說我地座城已經比人打到去城門戰
離破城不遠
你想打資源戰應該好快有....

Vision殤月  通常最尾又我地搶番,之後就岩戰,濃霧戰,城門戰又黎無限LOOP  發表於 13-4-3 01:55 AM

十週年勳章(賀詞)

唔駛再回佢同佢討論啦,哂GAS屎

聯邦1ser揮手    加左你
得閒見到一齊玩下

y_y3k  疑 有同好啵!  發表於 13-4-3 03:19 AM

原來係咁既 發表於 13-4-3 01:37 AM
我本身唔打咁大段野呢
就係想突出重點

次等公民係指身份等人一等
即係無左部份權利同福利
你都識過有發言權啦
我好清楚講左比你聽,我識左幾十個日本人
亦都同左佢地講我唔係日本人,即係你個段
[講多兩句露底,比人知你係香港人,跟住就會有人撿舉你
第二日就on唔番你個帳號]
D人去檢舉,係因為破壞左人地本土既文化,你覺得作為一個海外玩家,有咁既權利嗎?
Anyway海外玩家的確多左個會令自己被鎖帳既危機

仲有,台灣是不是中國的一部份,仲未有一個正式既answer
你站係中國既立場講,台灣係中國既一部份
你站係台灣同其它地方既立場,唔係
[[日本同中國咁多瓜葛,你話多唔多人憎中國人??]]
我可以答你,我都問過部份日本朋友呢類問題,大約係[我地係香港人wo,一齊玩有無問題啊?]
佢地既答案係[遊戲應該係無分國界既]
另外我都有朋友提過釣魚台既事
佢地既答案係[係遊戲入邊提政治好似唔係咁好]
[[日本同中國咁多瓜葛,你話多唔多人憎中國人??]]
你個睇法唔代表岩,我都唔會比到個準確既answer你
我都只可以答你,我Feel唔到你所講既[[仇視]]

你除左蒼龍應龍一件事仲有乜可以講
因為我見唔到咩話係山寨貨既留言
反而我除口就可以講到日服有咩好
買點BOuns活動,儲分換禮物難度,獎品見得人,競技場有毛壺換,輪盤易抽,用星戒買到強化石同攻防B石
諗起之前港服D垃圾活動日日都只係得稱號,換個禮物一次清空哂D分
最眼火爆係送咩D功虎空夫真係火都黎,咁都仲好意思講外國月亮特別圓
唔係外國月亮特別圓,係外國既月亮真係圓
不過港服係人流大幅下滑係,活動質素好左
我都見到開始識放D有意思既獎品(頂防頂耐既聖靈套裝)都wow左
而且仲有毛壺同好多聲優卷,仲有D裝飾品
但為時已晚,就我個人而言,個心走左就係走左

叫你推廣,係係個板到發放正能量,咁D諗緊過唔過日服既2000fun人,見到港服有咩比日服好
就會選擇唔過檔,而唔係用負能量打擊人地既正能量
自己唔想人地去玩日服,就唔比人地講日服有咩好,呢D就叫自私啦

BTW,無人唔比你反對,我回覆只係澄清番你錯誤既觀點同想法
我支持係到Promote日服有咩好,但同時唔支持係度拉人同教人點玩日服
不過原因係自己既私心

PS.唔好有Hard Feeling,我無意罵戰
而且我日服都少玩,而家LoL緊

十週年勳章(賀詞)

原來係咁既 發表於 13-4-3 01:37 AM
我本身唔打咁大段野呢
就係想突出重點

我唔覺得安份守己會比人仇視

大陸人比台灣人憎全都係因為佢地大部份玩家行為不當, 例如台服魔獸咁 開外掛破壞遊戲平衡

睇黎我要同霉男商量一下日服嘅問題...
其實日服嘅野可以去霉男坊傾, 我好歡迎

上海. 發表於 13-4-3 02:25 AM
睇黎我要同霉男商量一下日服嘅問題...
其實日服嘅野可以去霉男坊傾, 我好歡迎 ...

開個日服分板啦, 上海
本來就無須要嘈
正常人都有自己既判斷力
識得分好壞既, 我地呢度既人大部份都已經2字出頭
有d都奔向30啦

唔通連少少自我意識都冇
好似個傀儡咁受人指使
叫你過日服就過日服咩

任何跳車既決定都係經過考慮後而作出既決定
良禽擇木而棲, 物競天擇適者生存阿

地上之龍  (拍肩...  發表於 13-4-3 03:10 AM
7B!  我都20有2...:( 奔向30中..  發表於 13-4-3 03:05 AM
地上之龍  GAME度遇過幾個, 我本人都20有5, 已經人在半途  發表於 13-4-3 02:55 AM

十週年勳章(賀詞)

玩日服其實有咩問題?.?

我想知日服點打中文名/日文名的

十週年勳章(賀詞)

SKSY 發表於 13-4-3 11:47 AM
我想知日服點打中文名/日文名的

日文輸入法

7B! 發表於 13-4-3 12:33 PM
日文輸入法

windows本身個個? 我用呢個係改名個到剩係打到英文

岩岩搵到個課金前資料教學

1) 姓名を漢字で入力してください。
請輸入"漢字"的姓名,如"加藤 鷹"

2)姓名をカタカナで入力してください。
請輸入漢字的片假名,如" カトウ タカ"

3) 郵便番号を入力してください
輸入日本的郵便番号,如"173-0033"

4)住所を入力してください。
輸入日本的住所地址,如"東京都 板橋区 大山西町"

5) 電話番号を入力してください。
輸入日本的電話號碼 ,如 03-5789-0680

佢地唔會同你核對資料
但請勿跟足
人名, 地址, 電話個d全部都可以上網search到的
唔該入個時修改下

唔係個個都同名同地址同電話
比佢database一sort發現呢條友開左百9幾個ac
唔查就奇鳥

入完資料後就手板眼見功夫
禁webmoney, 揀幾錢
跟住入code, 確認, 搞掂
(注: 3000円以上有bonus 可以換到300A+15A)

十週年勳章(賀詞)

日服 I SER   ONAIR中

測試SOFTWARE中可能會間中中斷

十週年勳章(賀詞)

SKSY 發表於 13-4-3 01:09 PM
windows本身個個? 我用呢個係改名個到剩係打到英文

MICROSOFT輸入法
ALT + ~ 就轉到日文字

考完DSE 我都諗住有機會買VPN轉日服

OOOOXXX  +1,港服真係令人心灰意冷  發表於 13-4-3 04:26 PM

睇左一陣 相比之下港服國戰真係好垃圾...
就算糷橙變好橙 睇完你實況就知點解港服都冇得救

十週年勳章(賀詞)

zlikeplaygame 發表於 13-4-3 04:33 PM
睇左一陣 相比之下港服國戰真係好垃圾...
就算糷橙變好橙 睇完你實況就知點解港服都冇得救
...

我唔會話港服好差 , 只係日服戰場概念比香港好

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 01:01 PM , Processed in 0.048530 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存