2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 iPhone專區 送電有理 - 6000mAh的特別生日禮物
返回列表 發新帖 回覆
go

送電有理 - 6000mAh的特別生日禮物 [複製鏈接]

6000mAh充電池夠唔夠用?咁真係見人見智啦,不過對於我用一個智能電話同一個tablet,6000mAh就絕對夠用,如果用電量大既日子,6000mAh一般足夠作為一日後備電源用,如果平時6000mAh我阿妹話可以用到做兩日左右後備電。

呢個ProMini M6係我買黎送比阿妹既生日禮物,因為佢成日話個手機好快無電,所以就送個後備充電池比佢,等佢日日有電用。其實我一直有用開Magic-Pro之前出果隻ProMini 4000移動充電池,一直用得好好,充電快又有雙輸出,個充電池既style又靚,所以我好鐘意用佢,而今次覺ProMini M6比我之前果個更加有型,所以叫阿妹比我影D相同大家分享下。

ProMini M6盒背詳細寫明佢既特點,而支援既電子產品亦非常多,而我最常用就係手機和tablet充電。

我買呢個ProMini M6係紫色版本,好適合女仔用,至於男仕們,我買果時亦見到有黑色、白色和金色等顏色選擇。M6一套包括有三條USB充電線、一個電池袋、一個6000mAh充電池等。

個sale話M6送既充電線用純銅做,充電效果比一般充電線好。

ProMini有一年保用,去Magic-Pro個網,係支援及下載部分做網上登記就馬上可以生效。

說明書亦清楚說明使用方式,個sale話有問題可以打佢地Hotline問添。

ProMini M6有雙輸出及一個輸入,完全支援USB。

送既兩條銅線一長一短,長個條可以用黎係街一邊放系袋充電,一邊手就渣住個手機黎用。

背面寫上充電池既規格,清晰易見。

ProMini M6既兩個USB輸出規格分別係5V / 1A同5V / 2.1A。一個用黎充Samsung或Android手機比較適合,另一個用黎充iPhone比較適合,而充tablet時你可以隨便用其中一個輸出,電力絕對足夠充足個tablet。

我覺得呢個ProMini M6輕身得黎有成6000mAh備用電量,比起我係市面上見到既好多同級產品真係又薄又輕好多,最緊要係細細個帶出街夠方便。

很漂亮的行動電源, 幾錢? 叉得快唔快(重點)??
想買過粒電池, 但又唔想買原裝電池咁貴....

回覆 Peach_s 的帖子

$43x, promini叉電都幾快, 其實如果出街有帶多過2部電話嘅, 帶外置電確實比較方便, 而且就算換機都可以繼續用, 唔使浪費舊電

Alex_s 發表於 13-4-12 10:07 PM
回覆 Peach_s 的帖子

$43x, promini叉電都幾快, 其實如果出街有帶多過2部電話嘅, 帶外置電確實比較方便,  ...

Good, 外置電確實比較環保及方便, 呢隻幾啱我要求

6000不太夠= = 我都要衝15000的才夠一天

回覆 oilio01 的帖子

之前我都係認為電量越大越好, 但發現超過1W既一般體積都越大(應該係同電量成正比), 唔單只攜帶唔夠輕巧, 而且15000mAh直覺差12個鐘都差唔飽佢...
Ps,我而家用緊隻promini 8000mah, 充滿佢差唔多要9個鐘, 臨訓前吉,訓醒就差唔多差滿

我還是喜歡可以換電池的!!!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 03:45 AM , Processed in 0.033766 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存