2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 金庸群俠傳懷舊版(港澳台) 中華網龍出...金庸online經典版
go

[消息情報] 中華網龍出...金庸online經典版  

http://jyc.chinesegamer.net/index.asp
新功能開放:
一、金庸武林帖
全新的類卡片系統,經由技能、練功、活動等各種途徑皆有機會取得各式武林帖,武林帖上記載金庸小說著名人物或是神兵利器,藉由收集組合武林帖套組後,可得到額外的屬性加成和虛寶。

二、壇戰再進化
新增壇戰人斬值,每殺死一個可貢獻人斬值的玩家自身可獲得1人斬值,所有總壇戰結束後發給人斬值最高前5名玩家各10個功勳盒。

三、練功沒壓力
增加實戰經驗每日上限以及總上限限制,不用害怕跟不上大家的腳步,好遊戲輕鬆玩。

四、創角送好禮
所有新創角色,將可獲得「神祐令x3、中記憶天書(滿)x5、懷舊神祐套裝x1」。

五、天天上線拿獎勵
每天登入遊戲皆可獲得好禮,每逢第5天、第10天、第15天更有特殊獎勵。

六、每日活動新樂趣
周一到周日,每晚皆有不同活動安排,相約三五好友,一起體驗練功以外的遊戲樂趣。

七、套裝規劃更簡便
青龍、白虎、朱雀、玄武、麒麟套裝讓裝備選擇更容易,減少猶豫不決的時間,搭配新式寶石可加強裝備威力。

八、便利傳送員
四大新手城提供免費又便利的傳送功能,讓你在遊戲中暢遊無阻。

九、新手導引
新手入門超簡單,不怕繁複系統難以上手,以任務模式了解遊戲基本功能,還能獲得虛寶。

十、專屬活動時間
每晚8:00到10:00打怪無實戰學點、自修無熟練、部份任務無實戰學點、使用武功不獲得熟練度,讓你專心參與活動、修練技能、進行名門戰役、與好友聯絡感情,不怕練功進度落後。

十一、尊榮VIP制度
依不同儲值金額分別可獲得黃金、白金、翡翠、藍寶、紅寶、紫鑽等級,不同等級的VIP皆有專屬的迎賓好禮,可享有特別優惠及超值虛寶。

十二、娛樂幣回饋
商城消費可獲得娛樂幣回饋,娛樂幣可免費兌換遊戲中的各種珍貴虛寶或實用道具。

原功能調整:
一、取消所有全屏式武學。
二、取消煉金商人角色、火槍系統、抓馬系統。
三、取消後期各種系裝、二階技能、三階技能。(沒有日,月,星系以及冰系裝備跟武器。)
四、十一大門派的門技回歸到最純粹的時代,各門各派皆有其特色,重新體驗最純真的感動。

門派         門派技能         戰鬥效果         說明
少林         佛法         防禦         機率增強防禦,會耗精與內力。
武當         俠義         抗技         機率抵抗狀態(如毒、麻痹、混亂等…),會耗精與內力。
峨嵋         斷惡         閃避         機率閃避敵人攻擊, 會耗精與神。
華山         儒風         回復         機率回復氣與神,會耗精與內力。
恒山         慈悲         反擊         機率在被敵攻擊時反擊,會耗精與內力。
全真         養生         休息         機率回復氣與內力,會耗精與神。
古墓         清心         調息         機率回復氣與精,會耗神與內力。
靈鷲         定性         流血         機率使敵流血,會耗精與神。
星宿         諂媚         分心         機率使敵攻擊力下降,會耗精與神。
血刀         威嚇         重擊         機率加強攻擊,,會耗精與內力。
丐幫         乞討         毒牙         機率使敵中毒,會耗精與神。

五、部份遊戲挑戰內容如「名門」,將會視玩家遊戲進度陸續開放,獎品亦會作出相應調整。

唉...金庸夢.到時入去睇睇

如果係絕學版就好啦 我一定會玩依加都仲未知係咩設定
希望到時唔會又係針同符玩哂啦 已經受左一次教訓

冷靜D
第一
呢邊又有沖裝
第二
佢冇限制叛派次數
武大規則冇跟唯我版同步(禁暗器同毒)
換句話講可能又係飛針同公公既天下(仲要冇講有冇葵花)
第三
佢話取消全屏武功
但唔知係咪即係懷舊版(淨係知唔會有合劍)
第四
必殺有冇擋格
唔想好似唯我版咁無止境地精化裝備黎做擋...

睇定D先好D

最吾認同係呢條....七、套裝規劃更簡便
青龍、白虎、朱雀、玄武、麒麟套裝讓裝備選擇更容易,減少猶豫不決的時間,搭配新式寶石可加強裝備威力。

最好整D好似光明頂戰伇俾人搶裝備或者殺死入邊D BOSS先會掉既裝備

最後就係外掛問題.......唉,好矛盾既野,金庸今時今日沒可能全人手,但又吾想全部野脫機掛做晒@@

金庸群俠傳 Online 經典版》推出 9 大全新優化功能,「新手導引」讓玩家在一開始進入遊戲後,就能了解遊戲中的基本設施;「金庸武林帖系統」- 讓技能、練功、活動皆有機會獲得各式武林帖,透過武林帖的收集認識金庸的名人或是神兵利器;「全新裝備寶石」中,青龍、白虎、朱雀、玄武、麒麟等精選套裝,將帶給玩家嶄新體驗,透過「強化機制」帶來更強大的數值威力,使用「娛樂幣系統」,玩家可兌換商城中買不到的各種虛寶,得到最實在的回饋!

遊戲也新推出「專屬的 VIP 制度」,玩家依不同儲值金額分別可獲得黃金、白金、翡翠、藍寶、紅寶、紫鑽等級,在享受不同的優惠外,每個等級皆有專屬迎賓禮,打造尊榮感;遊戲並設置免費又便利的「傳送員系統」功能,在門派、城市以及名門處,皆有傳送員將玩家傳送至四大門或是各大戰場地。

此外,也策劃「手拉手暢遊金庸」,每晚間 8 時~10 時,為專屬的活動時間,此段時間內打怪及任務皆無實戰學點、自修無熟練,讓玩家可盡情享受當天的活動,並且與好友聯絡感情;「每日上線獎勵」及「每日活動規劃」,不但讓玩家可獲得特殊獎勵,還有「薪火相傳活動」、「口是心非」、「滿城盡是黃金豬」、「組織堆沙堡」等精彩活動等玩家挑戰!

官方自 5/2 起,每周陸續推出「分享經典回憶」、「申請你的帳號」以及「下載遊戲程式」3 項活動,為前進武俠世界提前預熱。讓玩家可自活動中分別取得增加「氣血 +2000 的臘八粥」一碗、增加角色悟性的裝備「經典紀念項鍊」以及「經典天書禮盒」等好康。

正呀~有錢無啶洗既玩家一大福音

必玩

§阿瞬§ 發表於 13-5-3 02:03 PM
金庸群俠傳 Online 經典版》推出 9 大全新優化功能,「新手導引」讓玩家在一開始進入遊戲後,就能了解遊戲 ...

咪打擊我呢D窮人.........
VIP果個其實變相月費版,俾左月費可以享用某些福利(但吾好太影響平衡),呢個算OK, 吾想俾錢一樣可以免費
可惜遊戲公司都係以賺錢為主=.=
強化裝備呢D就真係無底深淵,再加埋仲有寶石...........唉.......以前D感覺吾會再搵得番.果D係回憶=.=

神1小子 發表於 2013-5-3 15:34
咪打擊我呢D窮人.........
VIP果個其實變相月費版,俾左月費可以享用某些福利(但吾好太影響平 ...

我都係窮人
我都會玩

都係果句..唔比一定數量既錢財...注定比人恰=.=
已有 1 人評分Good 收起 理由
FUUK + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

FortuNE622 發表於 13-5-3 09:40 PM
都係果句..唔比一定數量既錢財...注定比人恰=.=

弊就弊在...而家可能比錢都比人蝦
如果呢版冇好似唯我咁
刪除葵花
武大禁暗器同毒
叛派限制一次
既話...
我相信呢版最後一定會變成
古墓魔刀公公天下
(小十武功,有飛針,而且集氣同出招都快)

你可能會問
車...我鍾意玩自己既角色...我鍾意玩返正途
唔係唔得
不過當你發現自己比既錢同人地比既錢差唔多...而人地又屈哂你機果陣...
你就會心灰意冷

仲有一點
佢話取消全屏武功
即係冇合劍同絕學
但係精要同新武呢D打菱形既呢?
到而家官方既資訊仲係半明半昧

利申︰唯我版玩家

笑傲無雙

係咪都要用外掛 我新手但有經驗 好想玩...

笑傲無雙

如果你地開組織 可唔可以收我=.= 想有人教我玩下

又出外掛!!一日有外掛.一日都係死服務

笑傲無雙

e經 唔可以細有細玩

這次我很老實地說
如果代理商是980X
我一定不會玩

之前玩唯我版,中過招
(幸好沒有玩懷舊版,騙很大)
宜家係網龍代理番,我都決定返黎玩番

神2:月亮下的屏風
新書劍-堀江由衣

笑傲無雙

-.-咁 係咪都係要買外掛玩 有冇唔洗錢小外掛介紹 走快d都好阿..

3個6 發表於 13-5-9 07:46 PM
-.-咁 係咪都係要買外掛玩 有冇唔洗錢小外掛介紹 走快d都好阿..

呢個世界上冇免費午餐
如果唔想比錢玩..我建議你都係放棄

笑傲無雙

回覆 Wotze 的帖子

咁你可唔可以介紹比我
我唔係方便買外掛ja   
但我想過下引   
謝謝/.\

3個6 發表於 13-5-9 10:44 PM
回覆 Wotze 的帖子

咁你可唔可以介紹比我

980X果邊冇玩唔知
唯我版果邊唯一既免費外掛就係網金流星
但係作用非常有限
我相信網龍呢隻經典版都差唔多
一隻號2-3K唔少得架喇

玩遊戲本身就要花錢了

不要花別人錢玩遊戲的人都是大俠

花別人錢再當大爺的是龜公

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 03:02 AM , Processed in 0.045012 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存