2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 神抄之塔為港增光,柒撚到去日本
樓主: asdmmb123
go

[新聞] 神抄之塔為港增光,柒撚到去日本   [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

我都想睇神魔收檔

轉珠遊戲《龍族拼圖(Puzzle & Dragons)》的開發商 GungHo 近日發布了針對 2013 第二季度的財務報表,透露其營運的《龍族拼圖》等遊戲熱度並未衰減,在營業額的部份比起去年同期成長了 9.45 倍。

由本次 GungHo 公布的財報資料可以看出,公司在第二季的營業額達到了 746 億日圓(約合新台幣 228 億元),成長了 945.5%。營業額的部份今年則達到了 451 億日圓(約合新台幣 138 億元),成長了 4331.1%。

成日話人地唔出聲  
佢洗鬼出聲咩 人地有料
大家估下神魔果七百萬可以抄到幾時   

SuperDS 發表於 2013-8-9 20:46
real racing 3冇玩好耐, 仲有冇新野出?

隻game好衿玩

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

<神魔打手mode>
1.神魔都無話自己原創
2.神魔全球500萬人玩緊呀~你地PAD算得d咩呀
3.又唔見你地班PAD狗話Zoo Keeper抄Candy Crush, DOTA抄LOL, MAC抄Windows, 你個樣抄你老母/老豆個樣etc..
4.抄又點? 神魔好玩過PAD呀
5.個個都話神抄, 個個都冇抄過功課既
6.你地未玩過神魔就唔好嘈啦
7.你地班PAD狗知唔知神魔同PAD有乜唔同呀?
8.抄又點姐 起碼MH肯請香港人整GAME呀
9.PAD玩家唔抵得人賺左幾百萬呀?
10.我地神魔度度都有廣告呀 垃圾PAD有乜廣告呀?
11.垃圾PAD正一自閉仔 只開係日本唔開比全世界

</神魔打手mode>
利申:以上所有謬誤論據均來自神魔玩家
已有 1 人評分Good 收起 理由
 + 3 相當準確

總評分:  Good + 3   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

poon2701 發表於 13-8-9 04:17 PM
原來 一味重覆話佢係抄
之後到處唱衰

我唔希望你地想要既自尊只係純粹既死要面子

btw假設你有能力做程式

我唔相信你會夠膽跟MH既做法創業

你話你夠膽去試既

我都無話可說

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

lemon518409 發表於 13-8-10 04:57 AM
我唔希望你地想要既自尊只係純粹既死要面子

btw假設你有能力做程式

反神魔 反到你連我回覆內容同立埸都唔知

多謝P&D友搞到更多人認識神魔,依家玩神魔既人數更加左好多^^ 官方又派石了^^

我自己2隻都有玩  我P&D冇體先會玩神魔 如要比較我都係覺得P&D好玩D

講真,你有你玩日本GAME,我有我玩香港GAME

大家路線都唔同,影響到D咩姐

P&D都冇向中國發展,神魔搵幾多錢都影響唔到P&D 收入啦

再討論落去有咩意思姐...有種咪撚用COMBO玩P&D先講野啦  

3星抄IPONE既 你又用?  咁有道得咪能用COMBO玩啦

日本有動漫展,香港又跟風 動漫展  你地又去....ON撚9

點解班神魔撚成日話madhead冇話佢係原創 真係on99
無恥無極限

十週年勳章(賀詞)

poon2701 發表於 13-8-10 12:04 PM
反神魔 反到你連我回覆內容同立埸都唔知

well~我專注左你回我個post度~

唔記得左你前面有表明立場/_>\

i'm sorry

十週年勳章(賀詞) K歌達人

第一頁個幾個咩事
點解會掉返轉話pad友影衰香港?
其實而家有兩單新聞

1) http://getnews.jp/archives/395110
日本媒體指香港動漫節場內有一款同PAD好相似既彷造(?)遊戲
因為介面同玩法好似所以一開始以為係PAD
而且個款遊戲好有人氣, 在香港同中國比PAD更加受歡迎

香港形象即刻急速插水

2) http://getnews.jp/archives/395590
受訪者表示其實神魔係香港都唔係好受歡迎
有好多香港人都知PAD先係原創, 對神魔都好反感
在動漫節時仲有班人去神魔攤位示威(有片有真相)
而且在facebook都有唔少反神魔既群組

香港形象上升返, 部份日本仔由插香港改左做插MH

以上..
點睇都係因為神魔咁高調宣傳先搞到
香港係其他國家眼中同大陸同化
反而因為有班反抗聲音維護返香港形象

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

pooyiu 發表於 13-8-10 07:46 PM
第一頁個幾個咩事
點解會掉返轉話pad友影衰香港?
其實而家有兩單新聞

頭頁果幾個
分明戇撚狗狗,玩神抄上腦
搞到而家事非不分, 無左分析能力

最勁就係
將好事講到變壞事

香港未來靠呢班人真係死撚得
行為就好似大陸共產黨果班狗官一樣
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-23 02:33 PM , Processed in 0.035148 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存