2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 紅塵被圍攻的原因
go

[閒聊討論] 紅塵被圍攻的原因   [複製鏈接]

紅塵近來經常發生戰事,現在被多個幫會圍攻
究竟紅塵為什麼會被圍攻呢?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
第一場大戰<紅塵VS日與夜>
這場戰爭,小弟只是一個路人,不知道當時情況,無法解說
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
當天的兩大幫同盟<誓惡+紅塵>
有人說紅塵黑自己同盟,令到當日的紅塵+誓惡,已不存在
亦人說誓惡想踢開紅塵,紅塵知道左,突登黑誓惡書,先搞到關係惡劣
各有各說,只有當事人先知道原因,沒有知曉原因
紅塵VS誓惡
當紅塵與誓惡解決同盟後,兩幫開始不停發生戰爭,追殺令,打幫地
紅塵最終打到誓惡無還手之力
在這個時候,X開了幫會<魔塚>
最終,誓惡幫眾退幫,與魔塚合盟,誓惡部分幫眾轉到魔塚,
亦有部份人不想戰鬥,進了一些小幫派
紅塵VS魔塚
紅塵和魔塚近來發生不少大小規摸的戰事,追殺令,清幫地
紅塵在一場戰爭中用霸王令,宣戰魔塚幫地,最終失敗收場
然後前幾天又發生,兩大幫會圍攻紅塵,紅塵成功抵擋兩大幫會,但亦看得出紅塵得罪的人不少
單選投票, 共有 78 人參與投票 查看投票參與人

投票已經結束

16.67% (13)
15.38% (12)
25.64% (20)
8.97% (7)
7.69% (6)
5.13% (4)
20.51% (16)
你所在的用戶組沒有投票權限

大家都周圍叫人一齊投票,一齊發表下意見~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

紅塵VS日與夜
Sor系誓惡VS日與夜 我地系幫手打

雖然咁講唔系幾好
不過我想講比2個幫宣都可以反攻
系因為3個幫做咩大家真系見到
如果我地咁惡
點解我地會收到咁多人?

贏又好 輸又好
我相信我地紅塵都系咁團結

九九成日凶D細幫會 冇計啦 強大呀嘛 你吹得佢漲呀

本人係新手
小弟唔係紅塵都唔係魔虫
只係其他小幫會的成員
開新服是第一次接觸這遊戲
我之前係沒有玩過任何地區orHK服9陰
佢地一服既私人恩怨完全唔知道

在我眼中任何幫會都有黑書情況
其實絕大部份都一定有黑過書
更何況黑書是遊戲容許的
遊戲教學都有突,絕對唔係犯法野

另外樓主話紅塵黑誓惡書
但你可以100% SURE 誓惡一次都無黑紅塵書嗎
所以我覺得有人吊媽柒蟹話紅塵黑書 乜乜柒柒
咁樣只會顯得幼稚 跟 白痴

站在本人角度
紅塵同魔虫小學雞同樣多
但好明顯紅塵既高層EQ比魔虫既高層高出很多
魔虫高層開口埋口就叫人狗仔 又問候人
連最基本尊重人都唔識 又有咩資格自稱做人呢
PS:本人唔係紅塵打手,只係十分睇唔過眼而已

最後樓主問紅塵點解比其他幫圍攻
我覺得都係黑書
不過自從紅塵同魔虫(OR可以叫做誓惡)開打之後
99話同誓惡解同盟既唔會比紅塵黑書
自從果日後小弟既幫比紅塵黑書既情況很少很少

唔知道其他人點睇

boaboaboa33 發表於 13-8-18 10:49 PM
本人係新手
小弟唔係紅塵都唔係魔虫
只係其他小幫會的成員

又係新ac  

boaboaboa33 發表於 13-8-18 10:49 PM
本人係新手
小弟唔係紅塵都唔係魔虫
只係其他小幫會的成員

,九九,佢話唔黑同盟就係唔黑同盟,呢樣野真係有口齒,

我都好讚成,紅塵被人打的主要原因係因為黑人書

自己本身係紅塵一員.但玩到悶冇玩...
其實我都唔知點解會係咁同人開戰.只係有份打
依家魔蟲就梗加唔知,因為冇玩

其實紅塵同誓惡反面都係因為幫主相信自己既幫員 2邊都無錯既

挑,講多無為
當初我夜煞有6個掌門,但因為紅塵拉其他幫1齊打師門.仲講打曬我d人落來.夜煞,紅塵先會打.
認真mode 九九冇乜野,但可能1個小誤會,可以打到飛起,咩幫都有同自己性格不合既人.

利申:無情

笑傲無雙 玩過星曲WEB

Zackjai 發表於 13-8-19 03:20 AM
挑,講多無為
當初我夜煞有6個掌門,但因為紅塵拉其他幫1齊打師門.仲講打曬我d人落來.夜煞,紅塵先會打.
認真m ...

有料識統戰既,D人自然會投你做掌門
既然可以比人踢落黎,姐係唔得民心囉

紅塵VS日與夜

當日(無記錯的話)唔係紅塵打, 係誓惡打....
佢地(紅塵誓惡)之間係同盟,
有份幫手

但主力打日與夜既一定係誓惡
仲有果個”傾城“

一位前"日與夜"既會員 上

5係我,我幫有6個掌門....民心?凶d细幫叫民心??

Zackjai 發表於 13-8-19 10:19 AM

我都想知九九點樣凶d细幫可唔可以講俾大家知

笑傲無雙 玩過星曲WEB

Zackjai 發表於 13-8-19 10:19 AM

有料既就唔會比人推落台啦,執事長老比人打落黎有幾閒,掌門呢D講統戰能力既,D人唔投你姐係你無料到
睇舊SER就知,趙暈,司空望龍呢D做掌門時間都幾長下,唔通佢地下面D執事長老無敵對幫會咩,星期日咪又係咁多人投佢地

十週年勳章(賀詞)

紅塵以前黑書都多,但呢期魔塚黑書黑得太過份,集人門口,廿個一齊黑
做左紅塵黑人憎的角色
利申 不是紅塵幫員

1.  曾經被紅塵黑書,所以報仇
講左好多次  黑書係活動 ,其他公會都會有依d情況發生 , 如果怕比人黑書就唔好奪書
2.  紅塵幫主<九九>包庇幫眾,讓幫眾任意開紅殺人!!
九九從來無包庇幫眾, 我地都無''任意開紅殺人'', 如果有都系個別例子可以cap圖交比我地高層處理, 我地會比返個合理交代你地
3.  紅塵的人十分囂張!!
請問我地點樣囂張! 係你地眼中 全ser第1既公會就系囂張

仲有樓主講既''歷史'' 有好多都吾真實
不過真既無謂講, 講左你地都唔信

利申: 紅塵 夜愁

樓主講既''歷史'' ,少左好多野

harry-chan111 發表於 13-8-19 01:11 PM
紅塵以前黑書都多,但呢期魔塚黑書黑得太過份,集人門口,廿個一齊黑
做左紅塵黑人憎的角色
利申 不是紅塵幫員 ...

分清楚
我地魔塚集哂係門口   都係黑紅塵果邊既同盟線
你問下果d不嬲唔參戰果d  幫
我地有無黑過?
仲有   邊個係門口集人先?    呢樣野係紅塵做先lor
其實呢  唔知道真係唔好亂講  廢事d人誤會

☆無賴★ 發表於 13-8-19 04:02 PM
分清楚
我地魔塚集哂係門口   都係黑紅塵果邊既同盟線
你問下果d不嬲唔參戰果d  幫

一定有,
唔好問我有無圖
我自已都奪書中,唔得閒時時刻刻影相....
信就信, 唔信可以唔理

我至少見過魔塚黑相聚一刻, 鬼泣, 甚至刺殺都有
呢幾個我諗唔係敵對幫la 掛?

我都係重申一句
唔理做先做後,
兩面都唔係好人
兩面都唔好扮受害者唔該
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 10:23 AM , Processed in 0.041887 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存