2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻想神域v2.3《夢幻の小窩》 打副衰左;係咪一定係ec既錯???
返回列表 發新帖 回覆
go

[閒聊討論] 打副衰左;係咪一定係ec既錯???  

頭先打個副死左幾次姐= =已經比人少到喊出泥!!!
我知e隻game打怪要走位呀,但佢隻game招回血係要企定定放呀嘛,唔洗施放時間個招又CD得耐同補得少!!!
你叫我避 我都想....避個一刻又補你唔到 D血倒水咁倒= = 補得你既時侯 又避唔到招技 ec又脆喎 中2,3野技就死埋 到時又問我可唔可以唔好易死 仲要爆晒粗咁少人 唔通你真係叫我地D ec係咁早期用一大舊錢沖D廢裝泥幫你打副咩 我知可能係我技術差 但態度好D得唔得 有D咩衰就瀨ec ec咁易做你做呀= =!!!!!
依加做ec真係難 從時從地比人問候全家 真係轉職玩算......

十週年勳章(賀詞)

我都係主EC,通常比王打中2下就會歸天((50LV 防禦全加HP點))
其實EC出技時間真係好要技術...要成日估下邊個將會食正王攻擊....
要提早唱定...又要為5個人放小情歌....
唱到一半個王打我時想要走...但一走又驚比人話唔補..

不過好彩我都遇到一班好體諒EC同信EC會努力工作的隊友
希望大家都體諒下EC,我地CD同詠唱需時,同大家一樣冇停手嫁~~

做EC 最好放小情歌,咁放好晒之後要留意D小情歌完未,就完o既話就快D要再落,咁之後你放小情歌,放一下就=3下,之後就有好多時間,但係如果一斷左,就又要放多3次,好晒時間,
所以你最好就係打boss前叫佢地停低等你放晒先好去(同團通常都會等),
如果係琴書,可以放下再生真言.
要記住,唔好掛住回人地,唔回自己!!

其實我都唔好意思成日要EC補~所以我副武係琴!!自己顧自己~

回覆 ininin1010 的帖子

不過小情歌狀態維持唔耐@@要長期keep住輪流放比5個人,有時冇留意王出技,比佢打中又死左,ec真係難玩
你就有班體諒你既團友....我都唔知仲要比人少多幾多次

回覆 FT-Dyn4m1c 的帖子

嗯嗯,做ec真係有好多技要keep住放,放既同時又要體王技走位~^~
同街團打佢地唔等你放齊技就直接開王.....

回覆 平平凡凡 的帖子

好少有你咁好既人

回覆 pongpong80 的帖子

小情歌最好就係可以一路行一路放,咁你最好搵團友同你打..咁會最好..
我一向都唔會同街外人打副...再加上如果有d人副職係琴..你可以睇下佢有冇放小情歌...冇咪幫佢放一放..

回覆 FT-Dyn4m1c 的帖子

好的,明白

其實死左條友係咪唔走位? 佢唔走位等你黎補的話咪放生由佢死囉
我都係EC, 平時都係主要幫坦放疊補, 看情況幫全隊放小情歌,
危急情況放迅補或其他.........最緊要保住坦同自己
其實要死的一定會死, 一下見底或被秒的, 想補都補唔到...
加上有D打手鍾意衝衝衝, 唔避技能又唔啪藥自救下,
死左又話你唔補佢, 遇著呢D真係費事理佢, 打完即黑名單

回覆 bookss2003 的帖子

我都想知係咪佢冇避技,佢D血真係好快冇.....我一話想避下技姐已經補唔切佢><
頭先仲要主補佢,因為隻坦話唔洗補佢 佢頂到

pongpong80 發表於 13-8-20 02:48 AM
回覆 bookss2003 的帖子

我都想知係咪佢冇避技,佢D血真係好快冇.....我一話想避下技姐已經補唔 ...

如果隻坦吸住隻怪但佢咁都被打倒就真係抵佢死

簡單問: 想坦死先定打手死先
我都係玩EC.....有時未必補得切
熟能生巧啦

落到副本ec最大
你自己諗下係補難搵定係打手難搵
D人態度好
我都可以嘻嘻哈哈滅團滅團又滅團咁同一場副本重打3個鐘
但係如果D人真係難補吾識走位態度又差
直接88出隊封鎖永遠吾好再見
冇必要為左1場副本搞到自己咁受氣
反正2個鐘之後又可以打多場

EC吾係奴隸!!吾識走位淨係識嘈嘈貢GA人食屎啦!

====================================
另外5個人常註小情歌其實好難
理論上係好易,但係實行起上黎真係好難- -
小情歌我通常都淨係比坦同極軟皮打手
其他人都係用瞬補/群補  @@

ck豪  身為一個打手,識走位係基本,打王我第1件事就係睇地下- -"有紅圈..跳出去- -"邊走邊打邊放情歌/音符,好少會死- -"不過今日死左1次- -"水洞5人 -   發表於 13-8-20 08:04 AM
ck豪  我打副本不嬲都自補 - -"好少需要ec幫補- -"佢1個睇3個已經辛苦- -"睇埋我真係怕佢暈- -" 利申:小弟主杖副琴~.~3層情歌長註~  發表於 13-8-20 08:03 AM

小弟係一個打手... 打副時死都只係會怨自己 都唔會怨EC
打手避技係最基本的吧? 最多未比王HI一下...
同埋自己食下水唔駛補C咁勞動...有時D補C都會講補到流哂汗/頭暈
由其玩呢隻GAME D補C真係比其他GAME既補C要出更多奶力
死左未死左LO 冇咩大不了 頂多用多少少時間再打過
兩個鐘之後未又係一條好漢

ck豪  2粒鐘- -"  發表於 13-8-20 08:02 AM

自從我挽完某隻game做過回血戈個比人少到乜街之後,我發誓以後唔做回戈個

笑傲無雙

啲打手淨係企到1234隻王緊係簡單。自己又低防又少血又唔控仇恨,死左仲問番你點解唔吸實隻怪/唔補佢血

pongpong80 發表於 13-8-20 02:02 AM
頭先打個副死左幾次姐= =已經比人少到喊出泥!!!
我知e隻game打怪要走位呀,但佢隻game招回血係要企定定放呀 ...

睇開d啦,兄弟,班小學雞係咁,唔諗下自己唔識走位,企定定係到硬食隻王招技,自己血又唔係多,食1招就死..死左就話ec唔補- - 唔諗下ec1個睇4個有幾辛苦- -"咁神聖既職業俾班小學雞搞到唔知似咩- -

我挽咁耐未見過有人會屌EC=_='' 呢種game正常係輸左會一切重打

hixo001 發表於 13-8-20 08:04 AM
我挽咁耐未見過有人會屌EC=_='' 呢種game正常係輸左會一切重打

只係可惜班友仔唔合作,我地輸出高,我地ot左,順便頂埋王俾隻坦回下氣,冇所謂,反正主杖副琴~.~自己補得掂自己就得啦,但係唔係wo~.~好心幫隻坦頂- -"跟住佢走番黎打王,俾王秒殺,仲話我ot左隻王搞到佢俾王打死- -真好笑..

王出技不嬲唔係打坦.隨機打人- -

只有普攻先會追坦打 - -

kai下kai下又十下十下都唔知點解會組到呢d隊友- -野團組唔過- -都係組番自己公會班51,52打副本算- -'
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 09:27 PM , Processed in 0.042478 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存