2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻想神域v2.3《夢幻の小窩》 為 補師/副補們 出下聲
返回列表 發新帖 回覆
go

[心得分享] 為 補師/副補們 出下聲   [複製鏈接]

je係呢~我想講...好耐之前已經有個po係話,吾好把副補當成主補咁睇...因為副補真係無主補補得咁快....
係打副本既時候,副補補吾切真係吾可以怪佢...
因為副補同主補ge冒險之路,點法已經有一定差距...
主補有哂"提速,降仇恨"ge優點...而副補一走到怪物面前,仇恨值根本同普通打手無兩樣.....
仲有就係話補師補得吾好之前,先要睇下自己有咩做得不足.....

最近有個事例:
琴日,打副本ge時候,隊中有3副補,其他都係打手,打打下覺得吾夠打就全隊離場...
呢個情況吾怪得副補,打手們請先睇下自己有冇避大技
到左今日,打同一個副本,隊中又係無主補,得我一個副補,隊友們都好醒目,識得避開boss的大技,識走位
最後全隊順利過關

綜合兩事例你地覺得過吾到boss究竟係邊方面ge錯?  係補師/副補 補得慢...定係有d人吾識走位呢?
而家個game d補師變哂稀有生物...就係因為大家成日把責任放落補師度....一滅團就話係補師ge錯...
已有 1 人評分Good 收起 理由
kmsp30046 + 1 係BOSS既錯

總評分:  Good + 1   查看全部評分

正如遇到主琴 全程剩係疊小情歌 唔會用施法補血
劍盾嘲王就好似傻仔咁慘死
小情歌 + 藥水 條血就直線下降
但係唔嘲王 隻王走黎走去 成隊人一齊分傷就補得住
究竟係邊方面既錯 ?_?

deathless  吸唔實隻王 俾隻王走黎走去咪可以 3層小情歌 血長滿囉 ~  發表於 13-8-26 03:26 PM
iamahtung  坦既錯...我真係唔認為坦可以疊三下小情歌開埋血水都比王扣到血... 起碼我平時補開果D唔會  發表於 13-8-26 02:52 PM

我係主補...玩咁耐比人話過一次姐, 都係無理取鬧果隻, 企係度唔補人既果D唔講, 如果全隊無副補, 要補晒5個人, 其實真係好忙, 隊友唔識避技其次, 最唔鐘意既係D少血, 又唔係坦既人, 一味係咁沖, 以為自己好打得, 但又唔知自己D血秒噴, 打王更是秒殺, 唔等齊人就沖, 係估補師可以隔山補你嫁咩? 你比人秒殺, 係唔關補師事嫁, 勁既同唔勁既補師都救你唔到, 因為一野你就比人秒左, 所以我都要為補師出下聲!! Thank you!!

副補一個...我到而家都5明點解d人系都要當副補系正補
大佬,副補技能cd時間系正補三倍,顧得自己黎都顧5到第二個啦
得閑就話幫隔離個補埋,要補全隊真系無咩可能....
之前重要比人嘈有補等於無補,真系想問下果d人你邊只眼見到我系補
而家d人系咪見到豎琴就當系補.....

其實我覺得副補唔應該當做補師 真係會補唔切

玩過主琴的劍盾路過發言
話主琴唔識補個d...自己玩下先  
個人對琴既感覺...
1.難升   單刷副需要 用少量腦力/大量耐力  得3招攻擊技...
2.話琴唔識補?   基本上我覺得琴主補坦其他情歌就夠  打手死左即係你唔避技   抵_死
3.副本打小怪個陣基本上情歌就夠  or唔洗都得

副補呢d野....點睇都淨係夠補自己

唔想比人罵同外人組果陣
大叫一聲
《我的奶水不夠力》
我客串搞笑下架ja

forgame2010  你點會"奶水不夠力" 哈哈~XD  發表於 13-8-25 05:55 PM

SukiBabei 發表於 2013-8-25 17:50
唔想比人罵同外人組果陣
大叫一聲
《我的奶水不夠力》
我客串搞笑下架ja ...

奶水不夠力

笑傲無雙

我都係副琴
發現好多時街團都唔組主琴就出發......
有時都要幫手補埋隊友 ( 雖然我想話我係輸出唔係補C...但見住隊友無血唔通唔幫佢補咩...
我唔知佢組我個陣係當我打手定補= =  
但我想話我選副琴係用黎自救同有時幫手減輕補C負擔  而唔係做主補...
不過好彩暫時都未俾人話過= =  

我見過隻琴,補到唔記得補自己。
又見過因為詠唱補血而俾秒的。
呢個GAME 玩補血超級有挑戰性。

我玩副琴果陣,見到企定定唔閃技果d隊友。。。話知你食屎

sharon111  見過補到唔記得補自己+1  發表於 13-8-25 07:59 PM

組隻ec 識放3疊小情歌就夠~_~  打地獄最重要: 隊友+EC要識走位

玩過星曲WEB

我自己係玩主琴既
我覺得副琴跟本無得同主琴比
副琴基本上要黎保自己用
要黎補其他人其實有難度

芬╭* 發表於 13-8-25 06:27 PM
我見過隻琴,補到唔記得補自己。
又見過因為詠唱補血而俾秒的。
呢個GAME 玩補血超級有挑戰性。

唔用技補自己不過我會食水 :D

小羽xd 發表於 13-8-25 06:02 PM
奶水不夠力

您笑了代表我成功了

玩過星曲WEB

我玩補 專補坦 D隊員識閃技 咁應該唔洗死完場

大佬啊!有豎琴都唔該食下水啦!
個個都當豎琴識冇CD群補
疊晒成隊三下小情歌已經極限黎架啦
你估小情歌群技黎既咩
個個都以為有補就唔使閃技
你話補同打手1:1就話姐

火炮+補,係咁幫人補血 跟本輸出唔到 幹

我係主坦+琴
打5人就話合埋眼打都得 因為中左都唔痛
打地獄就算有補師都要照閃技 邊有可能唔閃架...

說真的 非必要我都唔會疊曬全隊小情歌3層 多數只會KEEP住疊坦三層小情歌
一次BUFF大約有12秒 要疊曬係會做到既 但萬一有打手/坦噴血情況嚴重 需要緊急處理既時候好容易甩曬小情歌.
再疊多一次既時候需要多10秒左右 而且途中更可能出現其他突發情況 需要處理.

我個人玩豎琴 我意思不是補不需要小情歌 而不是補職既職責就一定要疊小情歌先叫疊補.
成日打副比人鬧話冇疊小情歌所以死左真係好無謂 其實有時打小怪 再生+大補已經好足夠
再者打王時候補走位靈活多靠近打手 大補都足夠夠做 但面對千代女呢D小情歌都在所難免

其實呢一隻GAME補職係比較辛苦比較多技要點 希望大家真係多多體諒補C
BY 一名已退GAME既豎琴玩家 (因沒有足夠時間日日都咁升LV法而最後放棄)
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 07:36 AM , Processed in 0.034083 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存