2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝 其實係咪好多寵物都係得個樣????
返回列表 發新帖 回覆
go

[疑問] 其實係咪好多寵物都係得個樣???? [複製鏈接]

我上去D攻略網睇
見到好多寵個樣好似好勁咁
但係原來D能力仲廢過隻黃蜂
但係戈D寵又賣到好貴
好奇怪= =

回覆 k66643752 的帖子

例如呢

牛?
資龍?
霸王花?

k66643752 發表於 13-9-6 09:26 AM
我上去D攻略網睇
見到好多寵個樣好似好勁咁
但係原來D能力仲廢過隻黃蜂

可能入手難度高 所以貴呢
如果通街都係果d寵 咁就一定唔會貴
同埋任何野初初出現一定係貴 因為愈少人擁有!

其實我想講GE係
有好多普通GE寵  E.G. 黃蜂 螳螂戈D  已經係數一數2勁
係咁多 ^^||

其實黃蜂之所以勁,一來易捉,約5分鐘一隻,其次就係敏檔高,就算佢掉4,你加敏,一來佢唔容易爆敏,二來敏捷(出手)幾乎最高,玩狀態技一流。螳螂算係國民寵,缺點大概就係檔次掉0血攻敏,就必然是超過10水以上的價值!

而實際上據我的觀測,實際上魔寵的檔次最好就掉44040,魔寵除非王寵,不然本來出手不會很快,出手慢,防御就非常重要,而攻擊?還是寧願吃料理放魔法比普攻好吧。有人說掉4血,會不會過於容易死掉,其實不會,防高只要沒有必殺(其實血多一樣怕必殺,至少除了王寵,又有多少魔寵能撐得了逆牛或里雍一下乾坤呢?),血量多三四百其實不會差多少。

而攻寵敏寵體寵,最理想當然是掉00404,沒魔?還是吃料理吧,防自然也不用太高,所謂最好的進攻就是攻擊。攻寵還要照料到牠的防御?想太多了吧,小心得不償失,王寵除外。

ps追求完美主義的,或許會說全掉0-4不是更好嗎?但你仔細算算,以及你到底是要求攻寵?魔寵?敏寵?體寵?或防寵?就知道當中的差別。若喜歡平均成長較高,還不如乾脆請封印師幫你抓只野生的來玩。練功,pk或者差點,但練技能?絕對一流。

題外話,其實有點良心,也應該明白料理從來不容易作,當然要是你法術系,自然用魔泉!光是狩獵的時間,5級牛肉19組就要花近1.5小時的時間,指的還是你沒有受傷,穿金剛不壞帽的狀態。而6級以上的獵物更不用說,花的時間都是5級獵物的兩倍,五倍?十倍計!

600料理賣12000$,只是剛好跟點礦的收入平衡一點,不然點礦一小時就賺近幾十萬,而三小時才能賺不足十萬(按過去4500?6000$組來算,還要被壓價,買多還想便宜?)!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 08:04 AM , Processed in 0.030776 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存