2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 一服的其中一位武當
go

[港服] 一服的其中一位武當  

純粹懷舊 - 2012年12月03日 我記得系一個好凍既晚上 我既心有種從來都未試過既熱

我先講解下 當初我認識既武當 ..

初初玩九陰真經 .. 我簡武當 只系因為我淨系睇電視認識張三峰 .. 不過果套電視劇系講張三峰溝到好多女 !!

第一日玩哩隻GAME果陣 .. 我玩到頭都暈埋 完全摸吾清 .. 第一日就已經有放棄既念頭 -- 不過我簡左繼續玩哩隻遊戲 。

我當時就開始加入RC 最初時既約定系加入同門 .. 只不過一直都未收到我入幫 .. 我就隨意系世界頻到加入幫會 ~ 所
以最後我加入左一個幫會 樂遊 。 加入左既時候我感覺到幫會既人好積極去發揮 , 我仍然系一個完全吾識玩既小小武當 ,果時派穿雲 扶搖 需然我吾清楚系咩黎 ,但收到扶搖既時候 我有種感覺出左黎。只不過某日發生左一件誤會 一位樂遊既幫眾 同幫 但結果殺死左身為同幫既我 ,某人兄ID 多比 (我很記仇 不解釋)。果時解釋話睇吾到系同幫會,結果追左幾條街殺左我。我唯有默默忍受,到最尾因為感覺有小圈子,所以退幫了。系一個遺憾!

回復無幫會既我,當時就發現一個武當玩家特別出色,認識既比其他人甚多。我就一直搵佢練清風劍/兩儀劍.系佢教識我20米兩儀劍 陰換陽暈人( 佢系令狐小龍 )。當然,我一直都打吾嬴佢 .. 自然會想去搵人教我玩。當時就出現左一位我永遠都會記住既玩家 ID 陽頂天 。佢教識我玩清風劍,成了我師傅。佢開左一個幫會,叫做惡人谷.所以我入左幫會 一齊發揮。後來因為佢退左GAME 所以交比上官雲相打理 ..

故事要跳步了,今次我開帖既目的 系在於武當。
我玩九陰真經  加入武當  從來會諗過自己可以做到任何門派職位 .. 因為哩個始終系每個武當既人既夢想 。
曾經多次初輪被淘汰,一直拼命練習 (練習點樣初賽汁到殺數同埋練習幫戰點樣令自己吾會紅名= =+) ..
我終於有踏上初賽既首三名 / 只不過大家上到去都會面對同一個問題 / 就系聯手合作既問題。
我成功上系因為毛良無上線 .. 原因就吾講啦 ~ 果晚 馬史乜理你 白蚩 令狐小龍 段凌天 司空望龍 執事戰
結果系  令狐小龍 段凌天 司空望龍 挑戰長老戰 - 而長老戰  令狐小龍 段凌天  無入到場 變成 四人戰 ||
擊敗 別痴心 成為長老 。 心情異常興奮 .. 首次登上門派職位 仲要第一次上到就拎到我最鍾意既長老衫 !!

簡約 簡約 ------------  長老一星期後 變回執事 再直上掌門 。

然後做左掌門之後 第2日護天馬1 第3日奪金頂1 果d我全部吾講 中太極拳我都吾講啦 .. 因為哩D吾值一提啊

我只系想表達 , 每個人 都有吾同既經歷 ,身在武當一齊成長既人。全部都會系我既朋友...
點解當初我地有一齊為左武當努力既心,大家都鍾意武當. 點解要到宜家先放棄 ?
我做掌門既時候好辛苦 .. 當初未有人認同我  但我用我既行動黎證明 我地武當系可以成功
需然未算證實到  但我問心無愧 大家有支持我 幫我 鼓勵我 仲成日掉我落山 我都好感動
宜家既武當仍然可以  需然我已經退出左九陰真經 ! 但武當仍然系運轉緊!
所以我地應該為武當一齊再重新出發, 其實好簡單 只要將當時熱烈既武當心拎番出黎。
我地一定會再次成功,再次成為八門派最強 【武當】各種回憶得來不易。
我真心多謝曾經一齊玩過 一齊傾過計既各位朋友, 我都只系一個普通打機既人 得到你地甘多人既賞識我覺得好幸運。 真心的 多謝你地

第一次用2000fun 甩甩漏漏 吾好介意 @@
以下是感謝名單 :
_ _ _ _
_ _ _ _
( 只要給我錢 我就給你放上名字 哈哈哈 )

http://app.2000fun.com/index.php/forum/thread/tid/5090515
希望幫到你

support

回覆 司空望龍 的帖子

記得我臨潛水前 鎮派出左冇耐
錦衣 唐門既鎮派補番當初三套套路群戰不足
仲未計君子強力風車 玉蕭既控制
仲有n隻程為墨(唔記得左畫王名 大概係咁上下)

順帶一提 依家有唔少人門戰係為門貢 換料 論劍帖

樂遊>惡人谷>武當
提都無提過魔塚....含撚啦你

川爺我好感受到果份情義~望龍~記住大家一齊玩過既經歷

仲記得以前成日比陽頂天用虛步斷肘拍低

魔塚 心照..

司空望龍0.0
大武當盛世 唯一一位受到各界幫派尊重既武當掌門0.0
自從你借個掌門位比某個女人做  條女話做一星期點知做上引  唉
搞到望龍無玩真係可惜

你唔好詆毀我偶像司空望龍好啵佢賣左ac比人都仲可以間唔中拎得番來玩
佢唔似因為冇得做掌門而唔玩,如果真係咁佢個人都好令人另眼相看

司空望龍永遠是我們武當的掌門,求望龍回來領導武當

司空望竜 方正 你地永遠在我心中@紅綾

外界都話你係好強既掌門
好遺憾 我帶君子果陣你已經冇玩
冇機會交手
你早1個月番黎米好
小弟現已退役回歸星辰既深處
btw君子必勝

望龍 記得當日我用左幾千蚊買道具同入點,之後比人盗帳號致一無所有,當日只有你不發一言寄左官銀給我還留言叫我玩下去,呢份情義本人銘記在心。好高興係九陰認識你!司空望龍

望龍大哥  一日為師 終生為師 你永遠係我好師父 ps: 冰淚上

雖然係我心目中武當最強掌門仍然係唐子浩(不過今時今日好似已經無人記得呢位人兄...)不過望龍你比我ge感覺真係一個真心為門派,又有號召力,能力去領導武當ge人.真心希望望龍回來領導武當,帶領我地走出依家ge慘況!

永遠支持望龍
奪魂上

望龍快d番黎帶領番武當呀呢家師門好黑暗 要你出山啦~~~~帶領我地武當一齊打門戰 打門派boss 打凌凌啦!!!!

望龍快D回來領班,武當要你,門戰要你,奪書團要你,沒了你,武當日日無人打門戰,沒了你,武當1日弱過1日,我們一班武當的兄弟,等你回來!!!!!!!

望龍兄 我作為君子堂的門人 真係好憎你 因為由你帶領嘅武當真係好勁

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 06:49 PM , Processed in 0.043041 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存